| נשלח ב-15/12/2015 23:54 |
|
| |
המקור לכל השמות הכוזריים.
לא מצאתי אשכול העוסק בענייני השמות המוזרים שמיה'לה המציאה ממוחה הקודח והדביקה לדמויות שבספר. אולי אנחנו ניתן פרשנות למה ומדוע קראה להם הסופרת בשם זה? למשל: אסתרק שככה מבטאים אותו: ISTRACK מאיפה היא הקריצה את השם הזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2015 00:09 |
|
| |
אני לא אייבש אותך אם אני אגיד לך שכן דנו על זה כבר, כי אשכול ממש לא נראה לי שיש על זה, בעצם, אולי כן, משו כמו 'איך אתם הוגים את השם איסתרק' או עוד כמה אשכולות שדנים על סתם דברים אחרים והכניסו שם את ענייני השמות, אמרו שם גם שאת השם איסתרק היא הביאה מיצחק, את מהללאל זה מהמקורות, ויש הרבה שמות שהיא החליפה את האות ח' באות ר', כמו, רנה, נרמה, פנרס, אלרנן, רנן ועוד כמה נראה לי...
תוקן על ידי מהלעלעל ב- 16/12/2015 00:09:28
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2015 00:11 |
|
| |
אם ככה אז בסדר. אפשר לנעול אותו, מצידי.
פתחתי את האשכול הזה נטו כדי להעסיק אותך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2015 00:22 |
|
| |
אני הייתי רוצה להתייחס לאבולוציה שקרתה לשם איסתרק: הוא נולד כנראה כ"יצחק", כמו ששיערו פה בעבר וכמו שהזכירה הגב' הרבנית ומנהלת המשנה הנכבדה מהלעלעל. לאחר מכן מיה'לע הפכה אותו לאיסתרק. ואז באה אחת שחיפשה לעצמה שם בדוי נאה, שיזדהה לה עם גיבור הספר האהוב עליה מכל, וניסתה לפתוח ניק בשם "איסתרק". אך דא עקא, השם איסתרק היה תפוס. עד היום ניתן לעקוב ולראות שהתפיסה הייתה לריק וניק זה איננו פעיל, ולעניינינו, שברה אותה אוהדת מיאמי את ראשה בנסיון למצוא פתרון. הרי לא יתכן לוותר על שם ודמות כזו! הפכה במחשבתה וניסתה במקלדתה, יצא השם "אסתרק". כפתור ופרח! נשמע מקורי ומתקבל על דעתו של המלך איסתרק. עברו ימים וחודשים (עיין רש"י בפרשת חיי שרה וראה שכאן הכוונה לימים כפשוטו), ואותה אוהדת מיאמי שנלהבה מרעיון הפורום, פתחה לעצמה פורום לאוהדות האהדה שלה. מאז, היטשטשה ראייתם וכנראה גם חדות הקלדתם של רבות רבות מבנות הממלכה, שהתרגלו בעיניהן לראות את שמה של מנהלתן ולדבר נמרצות על מלכן, מאז הוחל לכנות שמו של המלך איסתרק- אסתרק. מחמיא. אין ספק. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2015 00:22 |
|
| |
כמה נדיבה שאת... אני הולכת לישון עכשיו, בואי לבקר אותי קצת בחלום, בעצם.. אני מתלבטת אם שווה לי לחלום עלייך או לא... מה את אומרת? את נראית טוב הלילה?...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2015 00:29 |
|
| |
לא שריונה, התכוונתי אליך, חלומות על אסתרק לא נראה לי שאני אצליח להעפיל עד כאלה פסגות..
אסתרק - שהתפיסה הייתה לריק וניק זה איננו פעיל, היית כותבת שהתפיסה הייתה לריק ואיננו פעיל זה הניק, חרוז, משו... בתכלעס, הרבה יותר מתאים לך לפרצוף אסתרק מאיסתרק...
תוקן על ידי מהלעלעל ב- 24/01/2017 14:44:54
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2015 00:32 |
|
| |
כבר חלמת עלי.. אבל היות ומאז עברתי איזה רבולוציה אני לא בטוחה שתזהי אותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2015 00:33 |
|
| |
אני מנסה להזכר בלילה ההוא שחלמתי עלייך, אולי מרוב שהוא היה מסעיר שכחתי ממנו...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2015 00:38 |
|
| |
מהעללו, הילדות של תרצה זכו בשמות מעניינים. מה המשמעות שלהן? טמיאל? לאפי?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2015 00:53 |
|
| |
לאפי מזכיר לי את השווארמה בלאפה שאכלנו אתמול, מצד שני, זה מעלה בי קונוטציה של צחוק ושמחה, סוג של לאף כזה... מצד שני יש בזה גם אפרוחיות שבריריות כזאת...
טמיאל?.. זה באמת שם מוזר, תמימה כזאת.. מזכיר לי גם טמאנע זאך?...;) או שזה ר"ת של: ט'וב, מ'צטערת! י'אלצו א'נשים ל'הסתדר כי לא מצאתי עוד שם ועד הלילה שאני אחלום על שם נוסף יש עוד הרבה זמן..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2015 15:48 |
|
| |
באמת שאלה טובה. מהללאל- מפרקי אבות. אסתרק- מתאים יותר לבת בשם אסתר-קה. רנה- כנראה קיצור של רינה. הלה- כבר שמעתי על שם כזה. טור- אולי היא נולדה באבו טור? מעניין מאיפה קינן לקחה את השם. רעואל- גם כן שם שלא בנמצא.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2015 16:13 |
|
| |
| רבקה_הקלה כתבה: |  | באמת שאלה טובה. מהללאל- מפרקי אבות. אסתרק- מתאים יותר לבת בשם אסתר-קה. רנה- כנראה קיצור של רינה. הלה- כבר שמעתי על שם כזה. טור- אולי היא נולדה באבו טור? מעניין מאיפה קינן לקחה את השם. רעואל- גם כן שם שלא בנמצא. |
|
רעואל בטח נמצא. אחד משמות יתרו. והאמת שזה ממש מסתדר לי עם דמות יראת שמים ומושלמת כמו המלך רעואל. זה מלשון רועה אלקים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2015 16:44 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-17/12/2015 17:20 |
|
| |
ידרת הי או קאה - לא מצאתי. שלוואן- גם כן לא. פאר- איזה שם זה קיצורון של פאר והדר? ושאר שמות האנשים שהיא המציאה אמנם- האם יש לזה מקור? בארנוד ופנרס- למה לא יכול להיות פנחס בצורה חלקה ורגילה....
תוקן על ידי רבקה_הקלה ב- 17/12/2015 17:21:10
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2015 17:33 |
|
| |
אני חושבת שהיא שינתה את השמות כך שיישמעו מיוחדים ומעט מוזרים, כחלק מכך שהיא בנתה עולם שלם- מנהגים, צבא, שפה וכן שמות. זה יוצר אווירה יותר רחוקה וקסומה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|