לעומת מהלעלעל שכתבה שהיא חושבת שמיה שכחה בספר דמויות נשיות, והכוח הנשי ירד קצת,אני סבורה שמטרתה של מיה היתה בדיוק הפוכה. בספר יש הרבה דמויות נשיות מסתתרות. מה שמראה לנו שדווקא הכוח הנשי בא מבפנים, מתוך הבית,והן אלו שהשפיעו על החלטותיהן של הדמיות המרכזיות בספר. ניקח לדוגמא את טור,שהיו לה את כל הסיבות להתלונן על אחיה אסתרק שפשוט נידה אותם במובן מסוים;ולהשפיע על בעלה לרעה כמו אשת קורח. אבל לא, היא עודדה אותו ונתנה לו את הכוח להרגיש שאין כאן שום עוול והוא עוד יחזור למעמדו הקודם. רובן אף שואל אותה האם לאשתו של און בן פלת קראו טור..זהו הכוח המיוחד של האישה,להיות לעזר לבעלה ולעזור לו לבחור נכון. מנגד, כח נשי חזק שאפשר לדון עליו אם הוא היה טוב או רע, גילמה בדמותה פועה בנטליאן. מה שבטוח, היא ללא ספק היתה דמות חזקה מאוד בעיני יוזבד ,מנרם ובאלאר. בזכותה האחוזה שגשגה, וכמובן, זכות תורתו של בעלה עמדה לה-וזהן הצד הטוב של הכח שלה. אני בטוחה שאפשר עוד לדון על כל הדמויות הנשיות שכביכול זנוחות,אך הן מהוות חלק חשוב בעלילה ובהתפתחותה.
אגב, עוד אישה מעניינת ביוזבד זו לאה דיאלידאן, ששיחקה פה משחק מפתיע. תמיד תהינו מה איתה ואפילו פתחנו עליה אשכול שלם, אבל כאן מסתבר שלבנאדם יש קצת שכל בקודקוד, והיא לא הולכת אחרי בעלה בעיניים לגמרי עצומות
מיאמוש כשאת מציגה את זה ככה - זה באמת נשמע אחרת.. אבל עדיין - הציק לי הקטע שרנה כמעט ולא מוזכרת, עם הקשר שלה לאונמר היא יכלה לכתוב עוד ספר שלם... הלה המתוקה גם כן בקושי משפיעה שם בעיקר זאת לאה דיאלידן שבהחלט הפתיעה, וכל הכבוד לה על הרעיון עם הנעליים:) וגם ליאה כמובן, שבאיזשהו מקום - עדיין עכברית קטנה וחמודה:)
אגב, עוד אישה מעניינת ביוזבד זו לאה דיאלידאן, ששיחקה פה משחק מפתיע. תמיד תהינו מה איתה ואפילו פתחנו עליה אשכול שלם, אבל כאן מסתבר שלבנאדם יש קצת שכל בקודקוד, והיא לא הולכת אחרי בעלה בעיניים לגמרי עצומות
נכון מאוד. היא פשוט אמא שמנסה לגונן על ילדה מהאבא המטורף שיש לו. צרם לי מעט שהיא לא התפנתה לשלוואן מיד כשבא לאלקן לארמון; אלא היתה בוועידה ההיא. אמא צריכה לקבל את פני הילד שלה (במיוחד שהוא לא היה זמן רב בבית) גם אם זה דורש לצאת מוקדם יותר מוועידת החסד שלה.
ברור שלאה לא שיה תמימה.. זה אין ספק. אבל רגש אימהי לבנה חייב להיות לה. (אגב,לא ככ קשור אבל ממש השתגעתי מזה שיוסף מוכן ככה בקלות לרצוח את ילדיו. גם אם הם בוגדים בו,לרצוח?! הם עצמו ובשרו. אדם מטורף..)
לא רואים בפועל מעשים שהיא עושה אולי, אבל רואים איך מחשבות והחלטות של שלוואן משתנות בהתאם לתגובות של ליאה שיבואו אחר כך או דברים שליאה אמרה. בכלל כל המסע שלהם לא היה אם לא היה שם את ליאה...
נשלח ב-18/9/2016 12:52
היא כל כך מסכנה, וגם סתם ככה פתאום קלטתי ששם המשפחה שלה לא סאנפאל אלא דיאלידן וזה נשמע רע הרבה יותר.. היא בהחלט משמעותית לכל המסע, היא בכלל בכל הספר הדמות הנשית היחידה שמוזכרת יותר מפעמיים..
נשלח ב-19/9/2016 02:08
אבל היה לי חבל שבסוף במקום להיות המעצימה, היא המחלישה.
נשלח ב-22/9/2016 17:22
בדיוק פדהאל. נכון שהיא אחרי לידה,נכון שקשה לה מאוד. אבל היא גם ידעה היטב את הקושי של בעלה.. (זה נראה שם דיכאון אחרי לידה מה שקרה לה עם כל הבכי שלה..) אבל עם זאת, בתור דמות (שאמורה להיות) חזקה, ציפיתי ממנה לקצת יותר.
זה לא כזה פשוט כל המצב שלה, מיאמוש. התפרצויות הבכי שלה שבאו בעקבות הלידה לדעתי זה הקש ששבר את גב הגמל. החיים שלה נהיו בבת אחת כל כך מורכבים ומסובכים שזה לבד יכול למוטט גם אנשי ברזל. קחי בחשבון ש: 1. היא נהייתה אמא בגיל מאד צעיר עדיין לא 20... 2. היא נשואה לאדם שהוא לא בחיר ליבה מלכתחילה. ואם נכתוב אחרת- הוא נישא לה בכפייה ממש. 3. הבן אדם הזה שלוואן שונה ממנה לגמרי, ממשפחתה, מהאופי המשפחתי שלהם מן נטע זר כזה . 4.אוקי, שונה שונה וישנם הרבה זוגות שהם שונים אחד מהשני אך חיים בהרמוניה. אצל שלוואן וליאה יש הרבה 'קצרים' קראתי שהיו שלושה ימים ברציפות שהבן אדם עשה עליה סנקציות ולא החליף איתה מילה! וביום השלישי כשהוא יצא שוב מהבית לאחת מהגיחות הסודיות שלו מבלי לאמר לה שלום היא נשברה. 5. היא אמורה ללדת אצל אימה ולשהות שם בין אחיותיה תקופה ארוכה ובפועל מה שקרה זה שב''בום'' אחד פתאומי החיים שלה התרסקו.יום לפני הלידה הם נאלצים לקום ולברוח בכדי להגן על חייהם. אישה אחרת במצבה היתה מתמוטטת. 6. לאחר יממה הם מגיעים לכפר נידח ומנוכר. והיכן היא יולדת? בבית זקנת הכפר רחוק מאימא רחוק מכל השפיות שהיתה רגילה אליה. ועוד איזו זקנה! מתערבת להם בחיים ונכנסת להם עמוק לקישקע. 7. ועכשיו מיאמוש תני לי סיבה אחת למה שלא יהיו לה התפרצויות של בכי.