| נשלח ב-28/8/2016 20:38 |
|
| |
פשרה של פועה
מה נסגר עם אמא של יוזבד? מה היא הייתה, צדיקה? תומכת תורה? או אולי תככנית, מחפשת את כספו ומעמדו של בעלה, לא יראת שמיים מספיק .. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2016 20:51 |
|
| |
כל הספר אחזתי שהיא אישה צדיקה מאד, וגם אחרי שסיימתי לקרוא עדיין זה מה שאני חשבתי אחרי מחשבה מחודשת אני לא יודעת הכל מוזר.. אני אצטרך לקרוא את הספר שוב כדי להבין מי היא בדיוק.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2016 21:26 |
|
| |
נראה שכן. היו לה כוונות טובות גם אם הדרך לא היתה משהו.(בעיות עם הגיסה שלה והחמצת פנים וכו) גם יוזבד עצמו כשהוא מדבר עם דאן הוא מגיע למסקנה שאמא שלו היתה צדיקה ודוד שלו באלאר הוא זה שהשפיע עליו בפועל נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-28/8/2016 21:31 |
|
| |
לי הרגיש שדווקא הגיסה לא היתה משו.. מקטרת על כל דבר, מרירה כזאת. פועה פעלה לפי המצב שהם היו, לא היו לה ככ הרבה אופציות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2016 15:47 |
|
| |
א
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2016 15:50 |
|
| |
ליאונת, חדשה?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2016 16:00 |
|
| |
| הנסיך_רעוא כתב: |  | | ליאונת, חדשה? |
|
כן, ומקווה שבכלל אצליח לשלוח את זה (אתרוג עושה לי בעיות...)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2016 16:01 |
|
| |
אני חושבת שפועה קצת הלכה רחוק מדי עם מסירות נפשה לתורה. אולי אפילו קרה לה משהו כמו "התורה תעוור עיני חכמים"... (סילוף, כמובן, של המשפט המקורי) היא שכחה שהתורה היא תורת חיים, שלא נועדה רק להילמד באוהל - אלא גם להשפיע על כל מציאות החיים. ואולי - כן - אולי הייתה לה הרגשה נעימה מהתואר של "תומכת התורה", אולי היא הסתנוורה מה'כבוד' שכרוך בתואר הזה... היא לא הייתה אישה רעה, ובאמת היה לה רצון בסיסי טוב שנובע מצדיקות, אבל היא הלכה עם זה קצת רחוק - ואולי בשם התורה של בעלה, היא לא שמה לב שהיא רומסת אנשים אחרים בדרך... בסוף הסיפור אנחנו רואים שדווקא התורה שבמנרם היא זו שהובילה את המהלכים לפתרון סופי וטוב - ובעיקר, על פי כללי ההלכה. בקיצור, זה ממש מעניין לעיין בזה, ולהפיק לקחים לחיינו... (במיוחד כאשת אברך לשעבר וקצת בהווה...)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2016 22:21 |
|
| |
| ליאונת כתב: |  | אני חושבת שפועה קצת הלכה רחוק מדי עם מסירות נפשה לתורה. אולי אפילו קרה לה משהו כמו "התורה תעוור עיני חכמים"... (סילוף, כמובן, של המשפט המקורי) היא שכחה שהתורה היא תורת חיים, שלא נועדה רק להילמד באוהל - אלא גם להשפיע על כל מציאות החיים. ואולי - כן - אולי הייתה לה הרגשה נעימה מהתואר של "תומכת התורה", אולי היא הסתנוורה מה'כבוד' שכרוך בתואר הזה... היא לא הייתה אישה רעה, ובאמת היה לה רצון בסיסי טוב שנובע מצדיקות, אבל היא הלכה עם זה קצת רחוק - ואולי בשם התורה של בעלה, היא לא שמה לב שהיא רומסת אנשים אחרים בדרך... בסוף הסיפור אנחנו רואים שדווקא התורה שבמנרם היא זו שהובילה את המהלכים לפתרון סופי וטוב - ובעיקר, על פי כללי ההלכה. בקיצור, זה ממש מעניין לעיין בזה, ולהפיק לקחים לחיינו... (במיוחד כאשת אברך לשעבר וקצת בהווה...)
|
|
אני גם מאוד אהבתי את המסר שהיא הביאה עם פועה. אני מניחה שקינן התכוונה לכך ובכוונה הכניסה מסר כזה שכ"כ רלבנטי לדור שלנו. כיום בקלות אישה שעובדת בנניח הייטק או משהו אחר יכולה להגיע להרגשה שבעלה שיושב כל היום ולומד הוא אולי קצת פחות מבין ממנה ופחות מכיר עולם. ואולי אפילו לשדר את זה לילדיה והכל מתוך הרבה הערכה וכבוד לתורה של בעלה אבל מתוך טיפונת של זילזול בו עצמו, ולגרום לילדים שלה פחות לרצות לשבת ללמוד. כמו לדוג' בספר הזה, עובדה שיוזבד לא חשב ללכת בדרכי אביו ולפרוש כמוהו לתורה.
דרך אגב בסוף הספר יש משהו שדוד באלאר אמר ליוזבד שאמא שלו חשבה להתגרש. זה נראה לכם נכון או שהוא אמר את זה סתם כדי שיוזבד יזלזל קצת באבא שלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2016 09:18 |
|
| |
פועה היא אחת מהדמויות הלא ברורות בספר. היא כתובה כאילו בלשון עבר, היות ויוזבד היה יתום ורק מעלים זכרונות עליה. מצד אחד מזכירים אותה לטובה על מסירותה ללימוד תורה של בעלה מצד שני- היא לא הייתה האישה הכי סימפטית שיש. והיא זו שהמיטה אסון כלכלי על משפחתה בכך שלוותה בריביות מטורפות בלי שום היגיון, בלי להתייעץ עם בעלה, הפכה עצמה לקדושה מעונה בזה שהיא מקריבה את חייה וחיי בני ביתה עבור לימוד התורה. הכל טוב ויפה- אבל חייבים לפעול בשיקול דעת, להוריד קצת אחריות וסמכותיות, ולהתייעץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2016 23:21 |
|
| |
אולי בספר הבא נקבל תמונה ברורה עליה? היא באמת לא ברורה וקשה לנתח את אופייה.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|