שלום לכולם. עד לפני זמן לא רב, הספר איסתרק שכב אצלי במגירה שבשידה על יד המיטה שלי. כמה שנים טובות הוא שכב שם. מעולם לא מצאתי את הזמן לקרוא אותו, לפני שנה או שנתיים הוא נעלם משם (פסח?).
נתקלתי בפורום הזה היום, ואני חייב לומר שהופתעתי לראות את מועדון המעריצים שלו.
באופן כללי, ממה שאני רואה פה, אני מבין שאני לא צריך לשאול אתכם אם לדעתם כדאי לקרוא את הספר - אז אשאל: מדוע לדעתכם כדאי לקרוא את הספר?
תודה על תגובותיכם:)
נשלח ב-8/6/2017 12:31
אני חושבת שהמיוחד בסדרה הזו זה בעיקר שאין סדרה כמוה, בטח לא בספרות החרדית.
הכל מיוחד בסדרה (לא שאין חסרונות- יש, אבל בעקרון הסדרה והכתיבה שלה מאוד מיוחדים), אבל מה שהכי אהבתי זה היכולת להתחבר כ"כ חזק לגיבורי הסיפור ולהזדהות איתם. בשום סדרה או ספרים אחרים, גם של מיה קינן לא התחברתי כ"כ חזק לגיבורים וחשבתי עליהם כ"כ הרבה.
ןבכל מקרה, לא בטוח שכ"כ כדאי לך לקרוא אותה. כמה שיש לסדרה מעריצים יש גם המון שלא התחברו לסגנון ולדמיון של הסדרה... (במיוחד בנים, אני חושבת שרוב המעריצים של הסדרה זה בנות). אבל אם תתחיל אל תפסיק על ההתחלה, לוקח זמן להיכנס לדמויות ולהבין את ההתרחשויות....
נשלח ב-8/6/2017 15:15
הספר מלא במסרים. וגם לקוח מעולם שאינו מוכר לנו דבר שהופך אותו למיוחד במיוחד. וכמו שמנוחה () אמרה, מיה קינן נותנת לקוראים להתחבר חזק אל גיבורי הספר. גם העלילה בנויה בוצרה חזקה ומדהימה שממש מושכת אנשים!! (אותי בכל אופן..)
נשלח ב-9/6/2017 12:02
הספרים טובים, אין ספק, יש למיה קינן יכולת לכתוב בצורה שמכניסה אותך עמוק לתוך העלילה והדמויות, אתה לא רק קורא, אתה שומע, מריח, מרגיש, רואה. והיופי בספרים שלה חוץ מהכתיבה המשובחת היא העלילה המדויקת (בואו לא נכליל את יוזבד כרגע..) יחד עם המסרים השלובים בספרים בצורה מדהימה, הספרים האלה לא בנויים מסתם עלילה, הם בנויים מהחיים שלנו שלי ושלך, של העולם הזה והניסיונות בו, של אנשים פשוטים ושל אנשים לא פשוטים, מנתח מורכבויות בתחומים שונים שאנשים אולי לא מעיזים לגעת בו, ובלי לומר במפורש, וחלקם גם כן עם לומר במפורש, בהחלט - היא עשתה פה ספר חינוך טוב:)
נשלח ב-9/6/2017 14:19
שעדיף על כל ספר חשבון...
נשלח ב-11/6/2017 00:58
לא מחייב, ספר חשבון אהוב עלי גם כן מאד!
נשלח ב-11/6/2017 01:59
כן? חבל שלא היית עם אולה וטוביה בלילה בפרדס.... הם התעסקו שם עם המדע האציל.....
סתם, האמת גם אני מחבבת מתמטיקה אבל עדיין עדיף ספר קריאה טוב מספר חשבון....
נשלח ב-11/6/2017 02:21
דיאן_ד כתבה:
כן? חבל שלא היית עם אולה וטוביה בלילה בפרדס.... הם התעסקו שם עם המדע האציל.....
סתם, האמת גם אני מחבבת מתמטיקה אבל עדיין עדיף ספר קריאה טוב מספר חשבון....