| נשלח ב-21/5/2014 17:35 |
|
| |
כתיב השיתופית- טרנד חדש
לאחרונה נראה כאילו יש טרנד חדש של כתיבה שיתופית. יושבים כמה סופרים/ות ומוציאים תחת ידם ספר/ סיפור משותף. נתקלתי בתופעה בשלושה מקומות: 1. הספר "מסומן"- א. קווין, מ. קינן ור. קפלר 2. סיפור בהמשכים חדש שמתפרסם ב"מרווה לצמא"- "מינוס 21" של ש. שוורצמן וי. שפר 3. מוסף שלם של סיפורים כאלו ביתד נאמן, לקראת חג הפסח האחרון. (בעז"ה אעלה את אחד הסיפורים המוצלחים).
אני מאמינה שהטרנד הזה מושפע מההתקדמות הטכנולוגית של העולם, שמאפשרת לעדכן אחד את השני במהירות רבה (מיילים, או אפילו גוגל דוקס וכד')
לדעתי, על אף שלא תמיד התוצאות יוצאות משהו מיוחד, נשמע לי שהתהליך עצמו מרתק. תארו לעצמכם, סופר שמנסה להוריד למילים את הרעיונות שבראש שלו- ופתאום בא מישהו ומשנה לו את התמונה- והוא אמור להתמודד עם הדברים!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2014 00:45 |
|
| |
הי, אני מוכרת? ;) מעניין, איסתרק, אני דוקא חשבתי על זה מכיוון אחר. כשסופר בונה כמה דמויות, בסופו של דבר כל הדמויות הם צדדים שוני באדם אחד- הסופר. כשיש כמה סופרים, וכל אחד בוחר דמות, אז יש באמת כמה דמויות בסיפור. למה אני מתכוונת- סופר אחד יכוון את הדו שיח בין שתי דמויות לכיוון שהוא רוצה. כשיש שניים, השני פתאום מגיב בצורה שמשנה את כל הכיוון של השיחה. אגב, לכן חשבתי שספר כזה אמור להיות מוצלח יותר ואמין יותר, אבל תכל'ס, התאכזבתי.. את הספר מסומן לא אהבתי בכלל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 16:39 |
|
| |
יקוואל! לא סתם מוכרת,אלא -  :) אסתרק, את זוכה לחברות טובות בפורום. בלעה"ר:) לגבי הכיוון אני ממש מצדיקה אותך - כשיש כמה סופרות שכותבות ביחד הן בד"כ לוקחות את העלילה למקומות אחרים לגמרי! מה שכן, לדעתי קינן היא מיוחדת - ההתפתחויות בעלילות שלה כל כך מדהימות, ומתחברות לכתיבה מצוינת, כך שלראות אותה בספר זה כמו לראות עוד שתים שכותבות ביחד איתה:) לגבי הספר מסומן - לא מכירה... על מה מדובר שם?
|
|
|