| נשלח ב-26/2/2008 15:25 |
|
| |
אין זה ספר תורה שבהיכל שאין לו מזל, מה בדיוק חשבו? שאחרי שיש שירת דבורה שזה טור מעולה, כל אחד יקנה טור חדש בגלל אי אלו שינויים מיזערים שיודעים רק ליחידי סגולה? זה יותר נראה מין מפעל מדעי, מאשר פעולת הדפסה רווחית הנשענת על הגיון הישר. (איני בא בטענות, אדרבא אני בעד מפעלים מדעיים ללא מטרת רווח, אך שלא יתלוננו).
אוהבים לשנוא גם את עוז והדר, ואף יותר מאשר מכון המאור, או כל מכון שיש תחושה שיש להם מטרות מעל ומעבד להדפיס ספרים לטובת הקונים. וד"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2008 15:26 |
|
| |
בעל,
פשיטא. כל מה שעובר את ידי עולם הישיבות הרי טוב יותר שהרי התורה מצויה אצלם ולא בגלות של המזרחסטים או המדעיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2008 17:01 |
|
| |
אתנחתא, :)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2008 09:14 |
|
| |
ספרן וכולם
לא היכרתי את המאמר דנן על הנחיות ללימוד המו"נ. לפי מה שידוע לי ולכולנו, אסור ללמוד את המו"נ כיון שהוא נכתב רק לנבוכים ואינו רלונטי ליהודי מאמין כדת וכדין. כך מציגים זאת אצלנו, וזו לא גישה חדשה.
האם יש סיכוי לסריקה? אפילו סיכום של הנחיותו של הרב סרנא וניתוח שלהן (למי זה נכתב? האם יש בכך לגיטימציה לעיין בספר ועוד) יכול לשמש לאשכול מעניין מאד, אם כי מקומו כנראה בעצור חושבים ולא כאן.
|
|
| נשלח ב-27/2/2008 10:04 |
|
| |
ספרן
לגמרי שכחתי מ"פרק זה לא כתבו הרב".. לפיכך יש להעיר במהדו' בני תורה כלהלן: פרק זה לא כתבו רבנו, כפי שכבר 'העידו' גדולי מפרשים המו"נ. ואת"ל שכתבו, על כרחך שהפילוסופיאה הארורה הטעתו לרבנו (כפי שהעיד הגר"א); ואת"ל דלא יתכן שרבנו הנשר הגדול יטעה בדברים שהם מיסודות הדת, יש באמתחתנו תירוץ נוסף: תרי רמב"ם הוו (כפי שגילה היעב"ץ).
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2008 11:18 |
|
| |
צלצח, האם יש ענין להוציא את ספרי אותו רמב"ם שלא כתב את משנה תורה?
ומהם יסודות הדת שלא יתכן שהרמב"ם יחרוג מהם?
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 27/02/2008 11:21:51
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2011 04:19 |
|
| |
רס"ג כתב מספר פיוטים על תרי"ג מצוות. כולם בעברית. הגרי"פ כתב את מהדורתו על אחד הפיוטים. הספר נכתב בערבית ולא פורסם. זוהי המהדורה שעומדת לצאת על ידי מכון בן צבי בתרגומו של נסים סבתו והערות פרשניות מאת אחיו הרב חיים סבתו. מהדורה זו תכלול גם ההדרה מחדש של הפיוט על פי קטעי גניזה בע"ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2011 04:20 |
|
| |
רס"ג כתב מספר פיוטים על תרי"ג מצוות. כולם בעברית! הגרי"פ כתב את מהדורתו על אחד הפיוטים האלה.
הספר נכתב בערבית ולא פורסם. זוהי המהדורה שעומדת לצאת על ידי מכון בן צבי בתרגומו של נסים סבתו והערות פרשניות מאת אחיו הרב חיים סבתו. מהדורה זו תכלול גם ההדרה מחדש של הפיוט על פי קטעי גניזה בע"ה.
| עין_הקורא כתב: |  | בעלבעמיו, אינני בא לשפוט - ובודאי דבר שעדיין לא בא לעולם. את העובדות אני יודע: שלקחו ת"ח גדול מומחה לערבית יהודית עתיקה שעושה עבודת תרגום יסודית מאד כבר כמה שנים, בליווי ת"ח גדולים.
טשוטנג, דומני ששמעתי שגם כאן מתרגמים את ספר המצוות המקורי הארוך בליווי ההדרת הגהות הגרי"פ פרלא, אבל אינני זוכר דבר ברור.
את מכון המאור "אוהבים לשנוא", אבל מתוך היכרות אישית אני יודע שהעבודה נעשית ברצינות וביסודיות. אבל [כמאמר הזוהר] "הכל תלוי במזל, אפילו ספר תורה שבהיכל" וכו'.
|
|
|
|
|
|
|