בית פורומים ספרים וסופרים

הגדת אוצר מפרשי הגדה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/4/2010 17:39 לינק ישיר 

עם צאת הפסח אני מוצא לנכון להתריע על חסר ועל יתר שמצאתי בהגדה.
על חסר.
הפיסקה אמר רבי אלעזר ב"א הרי אני וכו' נראית תלושה מההקשר הכללי של ההגדה ועמדו ע"כ מפרשים רבים ראשונים ואחרונים. (ראו רשימה בהגדה של וינגרטן)
תמוה מאד שאוצר מפרשי הגדה התעלמו מכך (למעט הפירוש בהערה 1 עמ' 98)

ועל יתר
הפירוש החביב שאומות העולם להם נאה להודות לה' על שפדה את ישראל ממזמותיהם ומחשבותיהם הרעות (עמ' 316) הוא יפה ומבריק אבל בשום אופן אינו פשט. ולפי כמה שהבנתי אוצר מ"ה נצמד רק לפשט ולא לרמזים ופרפראות.
(וזה שאני זקוק להשען על הבנתי בבואי לקבוע מה מטרת ההגדה זה בעיה בפנ"ע וכבר העירו כאן כמ"פ מדוע לא זכינו למבוא ראוי לשמו)

ומסיים בשבח. ההגדה ע"ד כלל נפלאה עד מאד ובדין גמרו עליה אן את ההלל.

תוקן על ידי קישמיש ב- 07/04/2010 17:39:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2010 18:02 לינק ישיר 

קישמיש כתב:

ועל יתר
הפירוש החביב שאומות העולם להם נאה להודות לה' על שפדה את ישראל ממזמותיהם ומחשבותיהם הרעות (עמ' 316) הוא יפה ומבריק אבל בשום אופן אינו פשט. ולפי כמה שהבנתי אוצר מ"ה נצמד רק לפשט ולא לרמזים ופרפראות.
(וזה שאני זקוק להשען על הבנתי בבואי לקבוע מה מטרת ההגדה זה בעיה בפנ"ע וכבר העירו כאן כמ"פ מדוע לא זכינו למבוא ראוי לשמו)

צ"ל שהעורך סמך ידו עמש"ה בסידור אוצר התפילות [עיון תפילה] בהקדם ביאור זה "עוד רעיון נשגב צפן המשורר בשני המקראות הללו וכו".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2013 01:46 לינק ישיר 

בחנות ספרים היום ראיתי הגדה חדשה מבית "עוז והדר" בשם המבטיח: "מתיבתא".
להגדה מספר מהדורות; עבה מאד הכוללת פשט וליקוט נרחב מספרים רבים על ההגדה - משהו מקביל ל"אוצר עיונים" וכדו' ועוד ועוד. מהדורה נוספת, עבה פחות, עם פשט ועו', גם היא עם ליקוט נרחב.
עושה רושם שאכן עשו עבודה מקיפה, בהחלט מזכיר ל'מתיבתא'. מרפרוף קל נראה שהיא היחידה, כנראה, המזכירה את היקף העבודה שב'אוצר מפרשי ההגדה'.

תוקן על ידי תלמידים ב- 21/03/2013 01:56:36

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > הגדת אוצר מפרשי הגדה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 סך הכל 7 דפים.

bholext