בית פורומים ספרים וסופרים

מהדורות שונות של 'מטפחת ספרים' להורדה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/12/2009 01:41 לינק ישיר 

אין שום ראיה שהמחלה באה לו בגלל זה זה דמיונו שהטעהו בגלל חינוכו ונא לעיין בספר תשובה מאהבה ח"א סימן כו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2009 23:44 לינק ישיר 

קצת רקע בשביל הבור של הפורום,
האברך הזה היה דרדעי?
מי חיבר את הספר מטפחת סופרים ומה היה סופו?
מי היו המתנגדים לספר הנז'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2009 23:58 לינק ישיר 

ולא בור ירא"ה?

מציץומליץ כתב:

שמא מעניין את הגולשים סופו הטראגי של המו"ל העלום של 'מטפחת סופרים' בשנת תשנ"ה (אשר הסתתר מאחרי שם מכון אורח צדיקים כמדומה ות.ד.). והנה הוא:

כאשר הופיע הספר פניתי אל המו"ל במכתב ובו תהיתי על כוונותיו ומה הוא מבקש להשיג באמצעות פרסום הספר. מהירות תגובתו והתוכן הפראי והגס שהיא כלל הבהירה לי שהאיש החליט לקשור מלחמה על הזוהר. חשדתי שמא מדובר בדרדעי, המשכתי להתכתב איתו והוא הכחיש כל קשר לכת ההיא וסירב לחשוף שום פרטי אישי.

לאחר כשנה שנתיים פגשתי את הרב מאיר מאזוז ('הנאמ"ן') בביתו  (גאון ומבקר הידוע בדייקנותו) וראיתיו שהוגה בספר ורושם בגליונותיו הגהות וכו'. שאלתיו האם יודע הוא מי המו"ל,  אמר לי הרב מאזוז בוא ואספר לך מעשה נורא, שמענה ואתה דע לך:

לפני איזה זמן בא אלי אברך עם חבילת ספרי מטפחת סופרים וביקש שאדאג להפיצם וכו', השבותיו שאיני מעונין לחלק את הספרים אף כי ברצון רב אטול ספר אחד לעיוני.  וכך הווה.

לאחר זמן  בא אלי אותו אברך כשדמעתו על לחיו ואומר, 'זמן קצר אחר הופעת הספר חשתי בראשי בדיקות שונות שנערכו  גילו את הגרוע מכל, גידול קטלני בראשי', האברך הוציא חבילת כתבים ואמר לרב מאזוז אלוכל כתבי שאספתי באותו ענין של  הזוהר, אני לא מעונין יותר לעסוק  בענין זה כי יודעני שמשמיים נענשתי על כך, ואולי בזכות כך שב ורפא לי.

כעבור זמן קצר נסתלק האברך בקיצור ימים ושנים. רח"ל. משפחתו לא ידע דבר על כל עיסוקיו או על מהותם, ורק גונב לאוזניהם (אולי ממנו עצמו) כי כתביו נמצאים אצל הרב, הם פנו אליו והוא גילה את אוזניהם על הכל.

עובדה נוראה זו שמעתי כאמור מהרב מאזוז עצמו (כמובן שהלשון אינה מדויקת אבל שאר הפרטים מדויקים בתכלית) ניתן לברר ולאמת אצלו שכנים הדברים.

כמדומה שאין מה להוסיף.  

מטפחת ספרים (חסר וו כפי שהעירו כאן לשוגה אחד) חיבר רבי יעקב ישראל בן צבי רב בעמדין המוכר יותר כרבי יעקב עמדין ( אם כי נגד רצונו עיין שאילת יעב"ץ ח"ב כד) המכונה יעב"ץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2009 14:34 לינק ישיר 

אלייעזר,
יישר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2009 21:15 לינק ישיר 

בר_בי_רב כתב:
צ"ל מטפחת ספרים.

וו נתפסתי...]
[כיון שזו טעות נושנה שהתאזרחה אצלי, טרחתי ומצאתי שאף מקצת מן החכמים טעו בה בספריהם וחזי לאצטרופי לרשימה זו]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2009 23:31 לינק ישיר 

וטעות זו הטעתה אותי, כי עשיתי חיפוש על מטפחת סופרים ולא עלה בידי,  ואילו הספר מטפחת ספרים כבר היה על מחשבי והכרתיו.
אז יוצא שאני לא בור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 00:55 לינק ישיר 

אלייעזר כתב:

טרחתי ומצאתי שאף מקצת מן החכמים טעו בה בספריהם וחזי לאצטרופי לרשימה זו]

אין הדברים דומים, שכן 'מטפחת ספרים' הוא מושג מוכר המובא בגמ' ובראשונים ועד המ"ב, (ראה לדוגמה מ"ב סימן כח ס"ק ט) משא"כ את המושג 'מטפחת סופרים' לא מצינו בשום מקום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2009 23:38 לינק ישיר 

האם ידוע מי הוא המגיה ומוסיף הערות שבמטפחת ספרים שבקישור בתחילת האשכול ?

מעולם לא ראיתי כאלה דברי חירוף וגידוף כלפי הזוהר והאר"י, כדברי אותו מגיה ש"ט. (ספר מלחמת ה' נראה כשירות ותשבחות לזוהר ,לעומת לשונו המטונפת) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2010 15:56 לינק ישיר 

אותו אחד שקשר מלחמה על ספר הזוהר ומת ממחלתו - שמא ידוע למאן דהו אם שמו 'בן ציון כהן'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2016 12:55 לינק ישיר 

אלייעזר העלה קישור לחלק א' של מטפחת ספרים עם תוספות
האם יש בנמצא גם קישור לחלק ב' עם התוספות ?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > מהדורות שונות של 'מטפחת ספרים' להורדה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.