בית פורומים ספרים וסופרים

ביאליק כותב פירוש למשנה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/7/2008 15:35 לינק ישיר 

יש קונקורדנציה ב"מדף" לביאליק תוכל להיעזר בה

*-- filename: full-999-body * *-- filename: full-999-body * *-- filename: full-999-body * *-- filename: full-999-body * *-- filename: full-999-body * *-- filename: full-999-body * *-- filename: full-999-body * *-- filename: full-999-body * *-- filename: full-999-body * *-- filename: full-999-body * *-- filename: full-set-tail *
‫ מס. מערכת: ‬   000166105
‫ מיקום: ‬   היכן בספריות / האם מושאל
‫ מס. מיון: ‬   ‫ C203 ביא(אבן-שוש) תש"ך ‬
‫ מחבר: ‬   ‫  אבן-שושן, אברהם
‫ כותר תקני: ‬   קונקורדנציה לשירת ח"נ ביאליק
‫ כותר: ‬   ‫ קונקורדאנציה לשירת ח"נ ביאליק / מאת א' אבן-שושן וי' סגל ; עריכה כללית: א' אבן שושן פורט' ‬
‫ מו"ל: ‬   ‫ ירושלים : קרית ספר, תש"ך ‬
‫ תיאור: ‬   ‫ [2], ח, 336 ע' ;  28 ס"מ ‬
‫ נושא אישי: ‬   ‫  ביאליק, חיים נחמן -- קונקורדנציות
‫ מחבר נוסף: ‬   ‫  סגל, יוסף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2008 10:29 לינק ישיר 

בענין ההשפעה של ארון הספרים היהודי על ביאליק כבר כתבה מחקר שלם בענין, ד"ר שוש צימרמן מאוני' בר אילן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2008 11:01 לינק ישיר 

מלח
א. היא כתבה את זה כדוקטורט באונ' בר אילן וגם לימדה שם קצת אבל כבר כמה שנים טובות שהיא לא בבר אילן
ב. לקרוא לה "שוש" ולא "שושנה" זה כבר גובל באאוטינג עצמי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2008 13:22 לינק ישיר 

א. לא. היא כבר כתבה את המחקר בתור ד"ר, כמדומני.
ב. צר לי, אך לא זכיתי להבין את הביטוי 'אאוטינג עצמי'. אם הייתי מספר שהיא החליפה את ירדנה ארזי בתור מפקדת להקת הנח"ל, זה היה שייך לאותו ענין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2008 17:48 לינק ישיר 

מה, שוש צימרמן היתה בלהקת הנח"ל? חמש שנים עבדנו יחד והיא לא אמרה לי מילה....
בקיצור, ספרה "ממך אליך: על העיקרון המכונן בשירת ח"נ ביאליק" הוא עיבוד לדפוס של הדיסרטציה שלה שלה אותו שם. כשנתים קודם הוציאה ספר על שירת אלתרמן בשם: "לפניך תאומים"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2008 23:42 לינק ישיר 

תבקש ממנה שתזמין אותך לתיקון ליל שבועות אצלה בגינה או לחלופין שבפעם הבאה שכוורת תתאחד שתזמין אותך להופעה האישית שהם עשו לה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 02:34 לינק ישיר 

הייתי אצלה בגינה לפני כמה שנים טובות בשבע ברכות של הבן שלה, בנוסח אחינו בני עדות הקיבוצים. היה חוויה אנתרופולוגית. וכמובן חזרתי הביתה רעב...

(זה היה עוד לפני שהפכה ל"מורה רוחנית")

אינני זקוק להזמנה לכוורת. לאיחוד של כוורת (איני זוכר איזה מספר) בקיסריה התפלחתי עם כמה חבר'ה בעת שירות מילואים באלייקים.

תוקן על ידי אח_של_השכן ב- 07/08/2008 2:36:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 18:54 לינק ישיר 

על הדרך, אח של... אולי תוכל לספר לי בן איזו שכונה אתה? אם קשה לך, תספר מאיזו שכונה השכן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 20:27 לינק ישיר 

מלח
מה יעזור לך לדעת מאיזו שכונה השכן? אני הרי אחיו (באמת, גם מחוץ לפורום) ולא שכנו. למעשה אנו גרים במרחק רב זה מזה.
חוץ מזה, הן אני והן אחי (שלא מרבה להסתובב בפורום זה אבל מצוי לרוב בפורומים אחרים) לא נמנעים מלהחשף בשמותינו כאשר הדיון מצדיק זאת (למשל כשאני מתייחס לספר או למאמר שלי). אם תחפש תמצא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 22:52 לינק ישיר 

התכוונתי במקור, לא איפה אתה גר היום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 07:50 לינק ישיר 

אגדת ביאליק

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1235610.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 01:20 לינק ישיר 
לא ידע איש מי היא - שיר של ביאליק לפרשת השבוע מטות

בפרשת השבוע מטות מוזכרות נשות מדין הנכריות שגרמו לחטא בעצת בלעם: " וכל אשה יודעת איש למשכב זכר - הרוגו".
ביאליק כתב שיר על פרשיה דומה:

אשה נכריה שאינה מוכרת ("לא ידע איש מי היא" על משקל " וכל אשה יודעת איש...") מגיעה להחטיא את תושבי העיירה:
"מארץ נכריה, ממדינה רחוקה, היא באה כצפור עם גילה וצחוקה".

הגברים נחשדו על ידי נשותיהם בסתירה עם האשה הנוכריה:
 "וחרש התלחשו הסורגות פוזמקן, וזקנים מצייצים, מתגרדים בזקן" 

משנה מסכת סוטה פרק ו
(א) מִי שֶׁקִּנֵּא לְאִשְׁתּוֹ וְנִסְתְּרָה, אֲפִלּוּ שָׁמַע מֵעוֹף הַפּוֹרֵחַ, יוֹצִיא וְיִתֵּן כְּתֻבָּה, דִּבְרֵי רַבִּי אֱלִיעֶזֶר. רַבִּי יְהוֹשֻׁעַ אוֹמֵר, עַד שֶׁיִּשְׂאוּ וְיִתְּנוּ בָהּ מוֹזְרוֹת בַּלְּבָנָה:
תוספות יום-טוב על מסכת סוטה פרק ו משנה א
אפילו שמע מעוף הפורח - לשון הרמב"ם אפילו שיש לו ראיה מצפצוף העוף:
מוזרות בלבנה - נשים הטוות לאור הלבנה. שהואיל וטוות בלילה הנה מפחד בלילות מתקבצות לטוות בקיבוץ ומשיחות ביחד:

לפי ביאליק האשה הנכריה עזבה מעצמה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > ביאליק כותב פירוש למשנה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.