| נשלח ב-14/9/2008 14:17 |
|
| |
המחוג
הספר של הרב שלאס כולל תרשים, נכון?
למה לא כתבת על שבעים שנות בבל?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2011 08:18 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 11:15 |
|
| |
יש מורה להיסטוריה בישל"צ המחבר ספרי הסטוריה טובים ברוח יהודית, הנ"ל הוא יהודי ישיש יחסית, תלמיד חכם ירא שמים ובקיא בהיסטוריה, איני זוכר את שמו [אולי הרב סמפסון, אך איני בטוח ולא מצאתי בקטלוגים השונים שם זה כמחבר ספרי הסטוריה], כדאי אולי להתעניין אצל תלמידי מרכז או ישל"צ.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 11:22 |
|
| |
ברמסון
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 11:26 |
|
| |
|
הרב יוסף ברמסון
נולד בשנת תרצ"ה בצפון הולנד להוריו ד"ר יעקב וקורי ברמסון ז"ל.
בשואה היה במחנות ריכוז ובשנת תש"י עלה ארצה, שרת בצה"ל, למד בישיבת מרכז הרב.
בשנת תשכ"ב נשא את ברכה לבית וולק וזכו להקים משפחה ברוכת ילדים.
היה בין מייסדי ישיבת ירושלים לצעירים, רשתות נֹעם וצביה ותנועת אריאל וחבר בעמותות עד היום.
קרוב לארבעים שנה לימד בישל"צ והוציא סדרת ספרים בתולדות ישראל "ימות עולם" וכן ספרים נוספים.
בשנים האחרונות חבר בצוות המחקר "בבית הרב". |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2011 10:54 |
|
| |
אלף דור, תולדות עם עולם. עם סגולה
1. ספר תולדות עם עולם. רוטנברג. כבד. 8 כרכים 2. עם סגולה. מילר. 3 כרכים 3. אלף דור. הורביץ. מביא הרבה מאד מקורות וציטוטים. 4 כרכים, אני חושב שהוא עדיין לא סיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2012 11:17 |
|
| |
תודה לניק הנחמד והנעים שהחכים אותי באישי, ואולי יוסיף להחכימנו עוד.
וזה אשר כתב לי:
הראשון שכתב ספר הסטוריה בתפישה תורנית הוא רבי יצחק אייזיק הלוי. חיבר ספר דורות הראשונים. אני חושב שזה שמונה כרכים. מאד פולמוסי נגד כל מבקרי המקרא ואנשי ה"השכלה", הספר נחשב מוסמך מאד. ומחדש מאד. למעשה רוב הכותבים אחריו הולכים בשיטתו. מאד מאד כבד. מומלץ רק למי שיש עצבים חזקים במיוחד במיוחד.
2. תולדות עם עולם. רבי שלמה רוטנברג (אמריקאי). תלמידו של דורות הראשונים. שמונה כרכים. כתוב בשפה קצת מליצית. מבחינת ידע הוא ממש אנצקלופדיה. מביא את כל מה שיש. מציין מקורות לכל דבר. תכל'ס קצת כבד. מומלץ לרציניים ולא למי שנכנס רק עכשיו לחומר.
3. טל אורות. הרב טביומי. גם הוא תלמידו של דורות הראשונים. זה לא ספר הסטוריה רגיל אלא קובץ מאמרים הסטוריים תורניים.
4. עם סגולה. הרב אביגדור מילר (אמריקאי). שלשה כרכים שפה קולחת. ללא ציון מקורות (כמעט). מכניס הרבה מאד השקפה. לי היה קצת חסר רצף סיפורי.
5. אלף דור. הרב ירוחם הורוביץ. ארבעה כרכים בשפה קולחת. שפע של מקורות וציונים ממאגר גדול מאד של מקורות. הספר בנוי מאוסף ציטוטים והמחבר כמעט רק מקשר ביניהם ובונה מהם את הסיפור ההסטורי הרציף. מנסה להתרחב ולגעת בכל שאלה, גם למה ולא רק מה. מעניין!
עד כאן מה שידוע לי. לא התייחסתי לספרים עתיקים יותר כמו יוסיפון, או מלחמות היהודים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2016 22:29 |
|
| |
| makpizz כתב: |  | ..//
|
|
|