ידידי הרב פנחס אלי' לאווי עוד להוציא מקרוב מחדש ספרו "אור הישר והטוב" ספר המכיל תולדות הרה"ק בעל אך פרי תבואה מליסקא זצוק"ל.
וכדאי שהספר יהא דבר השלם ברצונו הטוב לצרף עובדות ותולדות מחתנו וממלא מקומו הגה"ק רבי חיים פריעדלאנדער בעמח"ס טל חיים עה"ת, וטל חיים והברכה על סוגיות הש"ס, נפטר ט' אייר תרס"ד לפ"ק
ובנו מ"מ הגה"ק רבי צבי הירש פריעדלאנדער בעל מחבר ספר שערי הישר על תהלים, היחיד הנשאר לפליטה לאחר השואה, שבה נהרג עקד"ה כ"ז אייר תש"ד
ולכך מבקשים מהקוראים החשובים מי שיש ברשותו או בידיעתו בספרים ירחונים וכדו' שמביא דברים בשמם, או דברים שקיבלו מעדי רא' וכדו', נא ונא בכל לשוןשל בקשה להעלותם בכאן, ולהקל מעליו עבודתו הקשה והכבידה. ולמעם לצרפו לספרו הבהיר אי"ה.
נשלח ב-12/2/2009 06:21
יש ממנו הסכמה על ספר דרך הטוב, ספר בעילום שם המחבר, אשר נפתלי בן-מנחם כבר דן בזה לזהות שם המחבר, והוא מענה על מכתב מהרב איזראעל מהוניאד.
והסכמה על ספר ברכת הבית על דיני ברכת הנהנין מהרב אברהם חיים איינהארן שחיבר הרבה חיבורים.
קיבל עליו חומרות חותנו בעל אך פרי תבואה שלא לאכול מצות בחג הפסח כי אם הכזיתים בליל הסדר, וכמדומה שנכדיו הפסיקו מחומרה זו.
היה דבוק מאד בחותנו ולאחר פטירתו (ואלי גם בחייו) דבק עצמו מאוד בהרה"ק רבי יהושע'לי מבעלזא ז"ל אשר דיבר עמו בתור חבר.
חתם חתימתו על קול קורא המפורסם בשנת תרס"א, וכן נמצא חתימתו על קול קורא נגד הסעמינאר בשנת תרל"ו נדפס בספר זכור ימות עולם. ופלא באותו חתימה חתם גם בתור "אבד"ק ערדי בעינא" שם גר אביו של בעל קול אריה ממאד, ולא מצינו (ואולי יש) התייחוס אישית ביניהם בספרי הקול אריה.
נשלח ב-12/2/2009 06:55
בנו בעמח"ס שערי הישר הי"ד היה רבי מפורסם בארץ הגר, חיבר כערך שלשים חיבורים, ורק הספר על תהלים נשאר כך מצאתי בהמאור.
בהיברו-בוקס מצאתי שמו מופיע בין החותמים הנדפס בהפלס שנה ה',
בכלל לחפש על אוצר החכמה או בהיברו בוקס אינו מזיק
ולגבי הטל חיים שמעתי מאבי ששמא מרבינו הקדוש בעל ויואל משה זי"ע ששאלו ממנו למה "אינדערהיים" היה מפלפל בדבריו מספר טל חיים והברכה שהוא גג על גג ועמוק מאוד בעל חשבון נפלא משא"כ כאן בארה"ב מנע מזה,
ענה "דשני תירוצים בדבר: א' ששם היו המופלגים ביותר ובעלי מפלפלין ולא כן כאן באמעריקא עם-ריקא, וב' דשם היה לי הספר וכאן לא מצאתיו". הספר טל חיים והברכה היה חביב אצלו מאד.
וכן עיין בה הרבה הגה"ק בעל ויחי יוסף מפאפא זצ"ל ואביו הגה"ק בעל ויגד יעקב זצ"ל.
נשלח ב-12/2/2009 13:31
תושבי לונדון יכולים לשמוע עליו הרבה מהרה"צ רבי אליעזר דוד פרידמאן שליט"א.
נשלח ב-12/2/2009 18:49
בעל דרכי תשובה ממונקאטש אם באו אצלו חסידים בעד ברכה וישועה מאותו איזור של אוהעלי היה רגיל לשלחם לבעל טל חיים מליסקא.
הרה"ג ר' יחיאל אויש אבד"ק וואלקאן ז"ל היה מדבר הרבה אודותו.
לא זה שאני יודע חייו של אותו גאון וצדיק של בעל טל חיים מליסקא, אבל מעולם לא שמעתי שהיה כה ידידות וממעריציו של הרה"ק מהר"י מבעלזא זי"ע, האם פרט זה נודע להרב עקיבא אשר פאדווא מלונדון, הכותב סדרה בעיתון החשוב מחנה החרדי של גדולי עלם ושייכותם עם האדמו"ר האמצעי זי"ע
נשלח ב-13/2/2009 05:37
וכי אפשר לקבל הקלטה מסיפוריו של רבי אליזער דוד פרידמאן? וכי הוא נכד של הטל חיים מליסקא? מי בכלל נמנה בין נכדיו?
נשלח ב-16/2/2009 15:28
איני יודע אם איני מכניס תבן לעפריים אבל מהיות טוב וכו' אזכיר את הספר "דרכי הישר והטוב" תולדות האדמו"ר רצ"ה הנ"ל. מאת נכדו זאב וולף ב"ר יוזעפף.
נשלח ב-17/2/2009 13:40
בשבועות האחרונים כבר יצא לאור והוהדר מחדש מהדורה מפוארת של הספר 'טל חיים' על ידי נין המחבר הרב נפתלי אלימלך אויש מלייקווד.
נשלח ב-23/2/2009 17:39
אחר חיפוש קצת עליו, ובהתבוננות מרובה הבחנתי ובאתי לידי מסקנה שהוא לא שימש כלל כאב"ד בעיר ליסקא וכממלא מקומו של חותנו למי שהוא היה דבוק מאד.
מסקנתי בזה בא לידי אודות הדבר המוזר מספר דרכי הישר והטוב ספר התולדות ועובדות על הרה"ק בעל אפ"ת שיצא לאור בשנת תרע"ג, דהיינו עשרה שנים אחר פטירתו של בעל טל חיים,
ובה כמעט שאין שמו מופיע כי אם כדרך אגב, ותמיה בזה כי הספר יצא לאור ע"י חתנו רבי זאב גאלדבערגער, ואם היה אב"ד בליסקא בודאי היה חתנו כותב ומזכיר פרט חשוב זו.
וכן אין ממנו שום הסכמה על ספרי האפ"ת והישר והטוב.
וגם בהמיעוט הסכמות שאכן כתב הוא חותם כ"חונה פה ליסקא" ולא בתור אב"ד, וכנראה שבאו אליו ליתן הסכמתו כי בהיותו חתן לאותו צדיק רבי צבי הירש מליסקא.
וכן כאשר חפשתי באוצר החכמה, שמו כמעט שאינו מופיע כלום. וכן לחידוש הוא לי הידידות שלו עם בעל דרכי תשובה ממונקאטש.
אולי דוד-אסף יברר הענין המוזר בזה.
נשלח ב-2/3/2009 12:55
נפטר בדמי ימיו וע"כ כמעט לא מזכר ב"אוצר החכמה" ולא הי' אב"ד רק לשנים אחדים וזה דלא כתבו חתנו הנ"ל הוא בציוויו שלא יקריאו לאב"ד בתור ממלא מקום
נשלח ב-2/3/2009 23:08
אילן יוחסין
שלום לכל החברים שבפורום זה.
אולי יד המקרה ויותר סביר שלא .. בכל מקרה לפני שלושה ימים "גיליתי" בזכות קרוב משפחה (רחוק יחסית) שאני דור חמישי לכבוד הרב חיים פרידלנדר זצ"ל בעמח"ס "טל חיים". אם מי מכם יוכל לסייע לי להמשיך ולבנות את אילן היוחסין שלי מנקודה זו, לא יהיה מאושר ממני. נכון לעכשיו, ככל הידוע לי, שם אביו של הרב זצ"ל היה רבי משה ושם אימו הצדקת ברכה. אביה של ברכה ז"ל היה רבי יהודה ליבוש זצ"ל, אב"ד קליינווארדין - אלא שלא עולה בידי להבין מי הוא בדיוק אותו אב"ד בשם רבי יהודה. אשתו של הרב פרידלנדר זצ"ל היתה כידוע הצדקת שרה, ביתו של הרצ"ה מליסקא בעמח"ס אפ"ת ואשתו קרינטשא בת יצחק הכהן. הוריו של הרצ"ה מליסקא זצ"ל היו רבי אהרון הכהן מאוהלי ושרה. האם מישהו יודע יותר פרטים? אשמח אם תוכלו לשלוח לי לכתובת
[email protected]
נשלח ב-20/1/2016 23:26
אני אשמח לרכוש את ספר 'אור הישר והטוב'. מי שיכול להציע אותו למכירה (במחיר סביר), או להודיעני היכן אוכל לרכשו (במחיר סביר) - נא לפנות אליי באישי.
נשלח ב-28/2/2016 21:52
יש אדמו"ר מליסקא בבורו פארק במשפחה שלהם הוציאו כמה ספרים מבית ליסקא מחדש
נשלח ב-5/9/2019 10:00
חסידות ליסקא
להאדמו"ר הראשון לבית ליסקא הלוא הוא רבי צבי הירש פרידמן בעל הספרים אך פרי תבואה וספר השני הישר והטוב.
נכתב ע"י זאב וולף לבית גולדברגר שהיה נכדו והיה בנו של זוסף .
אולי מישהו יודע מה עלה בגורל משפחת גולדבגר?
נשלח ב-5/9/2019 10:01
yoavbk כתב:
שלום לכל החברים שבפורום זה.
אולי יד המקרה ויותר סביר שלא .. בכל מקרה לפני שלושה ימים "גיליתי" בזכות קרוב משפחה (רחוק יחסית) שאני דור חמישי לכבוד הרב חיים פרידלנדר זצ"ל בעמח"ס "טל חיים". אם מי מכם יוכל לסייע לי להמשיך ולבנות את אילן היוחסין שלי מנקודה זו, לא יהיה מאושר ממני. נכון לעכשיו, ככל הידוע לי, שם אביו של הרב זצ"ל היה רבי משה ושם אימו הצדקת ברכה. אביה של ברכה ז"ל היה רבי יהודה ליבוש זצ"ל, אב"ד קליינווארדין - אלא שלא עולה בידי להבין מי הוא בדיוק אותו אב"ד בשם רבי יהודה. אשתו של הרב פרידלנדר זצ"ל היתה כידוע הצדקת שרה, ביתו של הרצ"ה מליסקא בעמח"ס אפ"ת ואשתו קרינטשא בת יצחק הכהן. הוריו של הרצ"ה מליסקא זצ"ל היו רבי אהרון הכהן מאוהלי ושרה. האם מישהו יודע יותר פרטים? אשמח אם תוכלו לשלוח לי לכתובת
[email protected]