בית פורומים ספרים וסופרים

פירש"י נועד לבן חמש למקרא?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/5/2010 18:41 לינק ישיר 

אם תורגם על ידי אשה מותר ללמוד בו?...

בפלן, נא להביא דוגמא מקטעים בלתי מובנים בעליל בעברית שהיו מובנים במקור באידיש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2010 18:53 לינק ישיר 

א. למה לא מה הבעיה ?  ב.אין תח"י כרגע אני זוכר שבשיחה לפ' בשלח בחלק ה בתרגום היה קטע לא ברור שרק במקור הבנתי אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2010 02:05 לינק ישיר 

בן_ברכאל כתב:
בפלן, נא להביא דוגמא מקטעים בלתי מובנים בעליל בעברית שהיו מובנים במקור באידיש.

אעשה זאת במקומו (אם כי איני יודע מה ביקש להרויח בטיעון מוזר זה - הרי רוב אלו שאינם מסכימים לשיטה אינם טוענים שאין ביכולתה לפרש, כי אם מתנגדים לעצם הדרך והשיטה כאמור בעמודים הקודמים), דוגמא אחת מיני רבים והדברים ידועים:

לקו"ש חלק י"ח בהעלותך - בביאור פלוגתות ר' אושעיא ור' יונתן דאזלי לשיטתייהו, כתבו ש"כל אחד מבני החבורה היה צריך להביא קרבן פסח מממונו הפרטי", וכמובן זו טעות גסה, ובמקור מופיע שכל חבורה היתה צריכה להביא מכספה קרבן פסח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 14:47 לינק ישיר 

מאמר בנושא האשכול בכתב העת "מעיינותיך", עמ' 32 ואילך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 15:07 לינק ישיר 

לא עברתי על כל האשכול, אבל נראה כי השאלה היא גם האם המקרא נועד לבן חמש ולא רק רש"י. וראיתי מקום להביא מעשה שסיפר ר' יוסף בן שושן, שחי במאה הי"ד, בפירושו למסכת אבות (ירושלים תשכ"ח, פרק שלישי, עמ' פ):
מעיד אני עלי שמים וארץ כי ערב שבת באו אלי שני תלמידים של אדם אחד מפורסם ונכבד... ומצאו לפני החומש סגור, ושאלוני מה הייתי עושה? ואמרתי להם שסיימתי ללמוד הפרשה של השבת, וגמגמו שניהם זה עם זה, והראתי להם פנים כשואל אותם, מה היו מגמגמין, והשיבוני: כי היו תמהים איך היה עוסק בכך אדם חכם כמוני. וגערתי בהם כפי יכולתי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > פירש"י נועד לבן חמש למקרא?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.