|
|
| נשלח ב-12/4/2010 17:50 |
|
| |
אני רוצה להאמין ששאלתך נשאלה בתמימות. שמואל אטלס לא הוציא את ספרו בספריית קעסט ליבוביץ, אלא בהמפסטד לונדון 1940.
(אני לא ממש נאור. רק קצת)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 19:39 |
|
| |
מה הקשר באיזה בית דפוס הדפיסו את הספר? אם היה מדובר במחקר על "יחסו של הראב"ד לתמורות במדינאות האירופאית בימי הביניים" ושאר ירקות לא אמרתי כלום. אבל ספר פירוש על גמרא קהל היעד הבסיסי שלו הוא ציבור הלומדים {לדעתי היחס הוא 90 לעשר. אני מודה שאין לי ראיה לזה רק סברת כרס אבל העיקרון בטח נכון} ולא הגון לדחוף להם דעות זרות מ"הדלת האחורית"
{אני לא ממש תמים, רק קצת}
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 07:32 |
|
| |
הוצא בלונדון אך נדפס בדפוס מובשוביץ בקידני ליטא. נראה לי שההקדמה באנגלית נדפסה בלונדון.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2010 12:18 |
|
| |
האם מישהו יודע היכן ניתן להשיג את הספר?
(אני יודע שהספר נמצא בהיברובוקס, אני שואל האם ניתן להשיג עותק קשיח, מעבר להדפסת קובץ הpdf דשם)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2010 11:53 |
|
| |
הרב קאפח בהקדמתו למשנה תורה מהלל ומשבח את הקדמת אטלס לב"ק של הראב"ד. אגב אורחא, ההקדמה מעניינת ומחדשת בכמה הכיוונים שוברי מסורת במחשבת הראשונים יעי"ש.
במיוחד, בהקשר שלנו מעניינת דעתו שאין להתיחס לראב"ד כחולק על הרמב"ם אלא רק כמעיר בחברותא, ולכן אין לספור (למי שזקוק לספור דעות ראשונים) את הראב"ד כחולק במקום שהוא משיג ולא כמסכים במקום ששותק. ידוע שיש מאות השגות/הערות ראב"ד ביחס לרמב"ם שלא נדפסו במהדורות משנה תורה (ראה מאמרו של פרופ' חיים סולובייציק בספר היובל לכ"ץ 1980) וכן למעשה מה שנדפס - נדפס על בסיס מקום ריק שנשאר למדפיסי קושטא...
בכל אופן ההקדמה של הרב קאפח מאתגרת ויש בה הומור לא מועט - ראה דבריו על חוסר האמון של יהודי תימן בנוסחים המודפסים של הרמב"ם לעומת גרסתם בכת"י שמי שהיה רוצה לתת שם גנאי לחברו קרא לו: דפוס שכמוך...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2010 14:12 |
|
| |
| menashe99 כתב: |  | מעניינת דעתו שאין להתיחס לראב"ד כחולק על הרמב"ם אלא רק כמעיר בחברותא, ולכן אין לספור (למי שזקוק לספור דעות ראשונים) את הראב"ד כחולק במקום שהוא משיג ולא כמסכים במקום ששותק.
|
|
[ע"כ כתבו כאן מעט בעבר]
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2010 21:18 |
|
| |
חן חן - אכן אין כמעט נושא רציני שלא נדוש כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2011 07:54 |
|
| |
ד"ר מיכאל ויגודה במאמרו "עין תחת עין" מציין ששמואל אטלס בספרו נתיבות למשפט העברי, פירש פירוש נועז אודות כוונת הרמב"ם במו"נ ח"ג פ"מא בנושא. לצערי, אין לי את הספר, האם מישהו מכיר את הפירוש ? ( אגב, לא הבנתי מה הבעיה בהקדמתו לחידושי הראב"ד לבב"ק. יש שם פשטים ישרים מאד בדעת הרמב"ם )
|
|
|
|
|