בית פורומים ספרים וסופרים

גירסאות שונות בהמנון של הרב קוק

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/11/2009 17:28 לינק ישיר 

מלח_הארץ כתב:
באופן כללי, לא היה הרב קוק 'בעל מנגן', כפי שציין זאת הרב נריה בספרו 'מועדי הראיה' ביחס לשיר 'הרנינו גויים עמו'. בענוותנותו, לא ציין הרב נריה כי כשרצה הרב קוק מנגינה, היה מבקש אותה מהרב נריה עצמו (כפי שציינה זאת בתו, צילה בר-אלי: "מוישה הערש זוגט א ניגון").

נוספה הדגשה, להבנת הנקרא, שהרי הקטע המובא בשם גשורי אינו מערער על דברי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2009 20:42 לינק ישיר 

לא אכנס לויכוח קטנוני זה, למרות שעדיין אני סבור שמלח_הארץ לא דייק בדבריו.
לגופו של עניין: מי חיבר את המנגינה של 'לעד חיה'? ובאיזו מנגינה שרים התימנים את השיר הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2009 21:08 לינק ישיר 

למיטב זכרוני, אף אחד לא יודע את מקורה של המנגינה הנפוצה ל'לעד חיה' (ואינני בטוח כלל שהיא נוצרה כבר בחיי הראי"ה). ובאשר לתימנים, אמנם מצאנו שנכנסה לאיזה דיוואן שבדפוס, אבל מי אמר שהם באמת שרים אותה, בהווה או בעבר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2009 10:59 לינק ישיר 

בנוגע לקשר של השיר לדיואן לעת עתההחברים לא שפכו אור על כך, ואף אני לא גיליתי מידע חדש, אך אוכל להפנות לאתר http://www.nosachteiman.co.il/?CategoryID=867 המביא את רשימת שירי הדיואן ושם מופיע שם השיר באות ל כמובן:לעד היה בלבבינו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2014 21:18 לינק ישיר 

בנוגע לדימיון של השיר לעד חיה בלבבנו של הרב קוק ובין השיר הזה שמופיע בדיוואן של רבי שלום שבזי, שמעתי מתלמיד חכם גדול שמלמד בישיבת הר המור שאמר שכששאלו את הרב צבי טאו על כך הוא אמר "איחוד נשמות"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2014 09:45 לינק ישיר 
שאלו את הרב קאפח

חבר שלי שאל את הרב קאפח על כך שהשיר של הרב קו מופיע בדיוואן. הוא ביקש זמן לבדוק וענה כעבור כמה ימים שזה לא מופיע בדיוואים עתיקים ולכן כנראה המולים הדפיסו את זה על דעתם. 
לגבי ההמנון יש להבדיל בין נכתב כתחליף להתקווה שכמו שנכתב פה בגרסה המקורית היה  בעייתי לבין זה שלדעת הבן של הראיה הוא מתאים יותר להיות ההמנון

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > גירסאות שונות בהמנון של הרב קוק
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext