בית פורומים ספרים וסופרים

הרב דוד עובדיה זצ"ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/5/2010 08:43 לינק ישיר 
הרב דוד עובדיה זצ"ל

השבוע הלך לעולמו הרב דוד עובדיה זצ"ל בן 99 בפטירתו. היה רב העיר צפרו במרוקו, ומאז תשכ"ד רב שכונת בית וגן.

חיבר ספרים רבים וחשובים. כבר לפני 78 שנה (!) הוציא את הגדת "כוס אליהו" עם פי' הרב אליהו הרוש להגדה של פסח, ועם תוספות משלו. בעיקר תרומתו לחקר היהדות הדתית של מרוקו כמו חמשת הכרכים הגדולים של "‫  קהלת צפרו : דברי ימי היהודים בק"ק צפרו במערב הפנימי (מארוקו). מקורות ותעודות למצבם ומעמדם הכלכלי, החברתי, המדיני והרוחני " , פאס וחכמיה ועוד.

אגב, את ההגדה הנ"ל שיצאה בג'רבה תרצ"ח, ראיתי בעותקים רבים, ויפים מדי, ונראה לי שנדפסה מחדש כאן בארץ בדפוס צילום מדוייק (כנראה בשנות השישים), אך אין לי הוכחה לכך.

עם פטירתו הלך לעולמו הרב השלישי והאחרון מרבני שכונת בית וגן הרשמיים (קדמו לו הרבנים מו ההר וזילברברג). ונותרה בית וגן ללא שום רב רשמי, עם עשרות רבנים לא רשמיים, וכל זה שייך לאשכול הרבנות שנעלמה ופרחה לה, ובמקומם נכנסו ראשי הישיבות, האדמורי"ם, ורבנים מטעם עצמם.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2010 13:24 לינק ישיר 

הרב פינק (חתנו של הרב זילברברג ורבו של ביהכ"נ חסידים) לא זכה בסוף להכרה מהמועצה הדתית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2010 09:57 לינק ישיר 

לא ידוע לי על כך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2010 10:55 לינק ישיר 

יש בעיה חוקית למנות עכשיו רבני שכונות, כל עוד אין תקנות ברורות על התפקיד המוגדר שלהם, במשרד הדתות עובדים על זה קשה בתקווה שתוך חצי שנה יסתדר העניין וימונו מאות רבני שכונות,
אברכים רוצו ללמוד ולהבחן.

בקשר להגאון ר' דוד עובדיה, לענ"ד הוא היה בן 93 ולא 99.
היה מגדולי פוסקי הספרדים, מעתיק השמועה של יהדות מרוקו, והעמיד את רבנות ירושלים מהדרין על תילה.
העמיד דור ישרים, בנים וחתנים תלמידי חכמים, מהם בנו רב קהילת ישמח לב בבית וגן וחתנו הרב בר חן רבה של שדרות ועו'.

ספרו "נהגו העם" הוא הבסיס המרכזי למנהגי מרוקו, וא' הספרים היחידים של מנהגי מרוקו שהוא לא גיבובי מילים, אלא מקורות מוסמכים וחזקים למנהגיהם, ומהווה בסיס למנהגי כמה וכמה בתי כנסת.

יהי זכרו ברוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2010 13:18 לינק ישיר 

מעניין מהו המקור לשם המשפ' עובדיה, זהו לא שם משפ' מקוראי קלאסי אפילו מבין רבני מרוקו כמו, משאש, איבן דנאן, אלנקווה וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2017 12:49 לינק ישיר 
קהילת צפרו

שלום רב, אני מחפש את סדרת הספרים של קהילת צפרו (5 כרכים) שחיבר ר' דוד עובדיה זצ"ל. מישהו פה יכול להמליץ על חנות או אדם פרטי שיכול לעזור בנושא?
תודה רבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2018 16:15 לינק ישיר 
בר_ליואי

samuelzini כתב:
שלום רב, אני מחפש את סדרת הספרים של קהילת צפרו (5 כרכים) שחיבר ר' דוד עובדיה זצ"ל. מישהו פה יכול להמליץ על חנות או אדם פרטי שיכול לעזור בנושא?
תודה רבה

ארבעת הכרכים הראשונים ניתן להשיג רק מחנויות יד שנייה (ספרים מומלצים ביותר) ואת הכרך הה' בספרייה הספרדית

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > הרב דוד עובדיה זצ"ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext