בית פורומים ספרים וסופרים

ספר מענה לאגרות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/10/2010 20:02 לינק ישיר 

ראיתי לפני כמה שנים את הספר, בבית של תלמיד חכם גדול, מוחבא מאחורי ספרים אחרים...
כמדומה, שאז סיפר לי אותו ת"ח, על מריבה אישית שהיה למחבר עם ר"מ, אלא שאיני זוכר פרטים. וטוב שכך.

תוקן על ידי ספרא ב- 10/10/2010 20:03:31

תוקן על ידי ספרא ב- 10/10/2010 20:04:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 20:45 לינק ישיר 

בחיפוש במאגר פרוייקט השו"ת אחר המלים מענה לאגרות עולות שמונה תוצאות כולן בשו"ת יביע אומר. הגר"ע יוסף מביא אותו כעד המסייע בכמה עניינים "וכן כתב הרב מענה אגרות", באחת הוא דוחה את דבריו ופעמיים, למרות שמקבל דבריו, הוא סונט בו על כך שמתקיף את הגרמ"פ בצורה שאינה ראויה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 11:09 לינק ישיר 

ישנו עוד אחד שפרסם חוברות פולמוס נגד הגרמ"פ זצ"ל, ונראה שהוא דווקא מהחוג הליטאי, ואולי מלייקווד,
וכמדומה שהוא מהמכונים בריסקער, ונלחם גם נגד ההיתר הידוע של ק' רבנים, בעניין בתו של הגר"מ פ',
אחיינו של הגרמ"פ, ושם כמדומה היה דווקא נגד משפחת קוטלר.
שם האיש: ישעיהו טוביה הלוי דירעקטור, ושם החוברות דעת תורה (בידי 4 כאלה). אולי יש מישהו
שיכול להוסיף פרטים  על ה'אישיות' הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 15:07 לינק ישיר 

כפי שידוע לי החוברת חוברה ע"י ( או עכ"פ בשית"פ) הגר"י שיף תלמיד הגר"א קוטלר וחתן הגרי"ז הלוי. למיטב זכרוני מותקפים שם ר' מלכיאל קוטלר -מרכז הפולמוס, ור' לייבוש לנדסמן, ור' ח"ז מלינוביץ מסדרי ההיתר. הרב דירעקטור חלק על הגרמ"פ ופעל רבות נגד פס"ד שלו בענין העירוב בניו יורק.
 אבל ברור לי שאל עיר לייקוואוד לא קרב.

תוקן על ידי ישבב_סופר ב- 15/10/2010 15:06:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2013 12:25 לינק ישיר 

אכן מרן הגר"ע יוסף השמיע לא אחת דברי ביקורת על הס' הנ"ל המזלזל בהגרמ"פ בו רואה הגר"ע א' מגדולי הדור ממש.

וראיתי ס' מעדני מלך ח"ג הנדפס מקרוב לתלמיד בנו של הגר"ע ששמע מהרה"ג ר' יצחק יוסף שתלמידי הגרמ"פ קנו את כל המהדורה והשמידוה.

ובספרו של הרה"ג ר' יצחק יוסף שולחן המערכת ח"ב עמ' תל"ו [כעין שדי חמד מתורת אביו שליט"א] שכ' שאביו הורה שלא להכניס הספר לאוצה"ס של הישיבה [חזון עובדיה].

ומה שהכי חשוב זה מה שכ' המחבר שאמר לו תלמידו המובהק של הגרמ"פ הרה"ג ר' אפרים גרינבלט מח"ס רבבות אפרים שרצה לכתוב ספר שיענה על כל טענותיו של הר' שווארץ הנז' ופנה אל הגרמ"פ שיתן לו להדפיס את תשובותיו אך הגרמ"פ לקח ממנו הדפים והודה לו על כבודו אך ביקש שלא ידפיס זאת באומרו אם לא תענה לאותו מחבר זכרו ישתכח מעצמו עוד שנה או שנתיים ואף אחד לא ידע ממנו ואם תענה לו אתה רק תגדיל את שמו וכך הוה. ואותו מחבר לא הצליח למכור יותר מחמישים ספרים מתוך האלף שהדפיס [והבנתי מדבריו של ביערו את ספריו וכדו'] וסיפר לי עוד כיוצ"ב על הנהגתו של הגרמ"פ על מתנגדיו.

ע"כ.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > ספר מענה לאגרות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.