בית פורומים ספרים וסופרים

דיוקים בתורה לרפאל הלפרין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/11/2010 20:43 לינק ישיר 

הסטייפלר על שש"כ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 21:02 לינק ישיר 

מתוך מפעל הבביליוגרפיה:
חלק א:8 עמ': מילואים לשם הגדולים מארץ הגר >מערכת גדולים ח"א<. כוללים גם שמות רבנים ניאולוגים. בגלל רשימה זו חזר בו ר' מרדכי ליב ווינקלער מהסכמתו. עיין: ראובן מרגלית, ציונים ביבליוגרפיים, ארשת, ב, תש"ך עמ' 354, מס' 1609.

[סופר, משה בן שמואל] להצגת פרטי המחבר
כותרחנוני חנוני, שמעוני שמעוני!
המשך כותר עברירבותי... כבר פרסמתי חטא... ומכשלה אשר תחת ידי ליתן כתב הסכמה לדאקטר [אפרים משה] פינר על העתקת ש"ס בלשון אשכנז. וכבר נדפסה אגרתי בהמבורג, שם הודיתי ולא בושתי לומר... טחו עיני מראות... וע"כ דברים שאמרתי טעות הם והנני חוזר ועוקר
הסכמתי... והריני אוסר... להדפיס הסכמתי על ש"ס המועתק ללשון אשכנז... אני מבקש מגאוני הזמן להטיל גודא... שלא ידפיסו ולא יקנו הספרים ההמה ולא יקראו בהם... פרעשבורג... כ"א טבת תקצ"ה... משה סופר מפ"פ [מפראנקפורט] דמיין.
מקום ההוצאה[פרעסבורג],
מקום ההוצאה(אחיד)ברטיסלבה
Bratislava
דפוסחש"מ,
שנת פרסום עברית[תקצ"ה,
שנת פרסום אזרחית1835].
תאורת (תיאור פיסי)[1] עמ'. 4°.
הערותמקום הדפוס והשנה על-פי נפתלי בן-מנחם, הדפוס העברי בפרעסבורג, השלמות - קרית ספר, כרך לג, תשי"ח, עמ' 529.
ההסכמה עצמה לא נדפסה במסכת ברכות עם תרגום אשכנזי, בערלין תר"ב, אלא פינר כותב עליה בפרוספקט שלו "מבשר טוב", בערלין תקצ"ד, עמ' 1.
את האיגרת [הראשונה], ש"כבר נדפסה... בהמבורג" לא הצלחנו לזהות. את הדפסתה בהאמבורג "במודעה מיוחדת >אין איינער אייגענס היצו געווידמעטען בעקאנטמאכונג< הנדפס בק"ק האמבורג", מאשר גם תלמידו ר' נפתלי בנעט
בספרו אמרי שפר, מחברת א, אבל כבד, Pressburg 1840, דף ח. עיין גם
"איגרות סופרים", מאת ר' שלמה סופר, וויען-בודאפעסט תרפ"ח, עמ' 71-70, מכתב מס' סו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 00:00 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=21516

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 09:30 לינק ישיר 

<או שהמסכים לא ראה את כל הספר>

ערבה של הסכמה "ממוצעת" על ספר, הוא פחות מערכו של הדיו הנצרך להדפסת ההסכמה, לא אחת המסכים לא ראה את הסופר או את הספר, ותוכן ההסכמה הוא לא יותר מאשר:  "הובאו לפני מספר גליונות מהספר ...", ואיך אפשר  להתייחס ברצינות ל"הסכמה" שכזו?

תוקן על ידי נישטאיך ב- 16/11/2010 09:34:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 10:11 לינק ישיר 

אם כן, מן הראוי לומר כשלתי ולא הוכשלתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 11:14 לינק ישיר 

הנקודה היא שכיום כמעט ולא ניתן למצוא מכתבי הסכמה ממש, משהו מעין זן ההסכמות של דורות עברו, כיום במקרה הטוב יש במכתב מעין עדות אופי על המו"ל, וברוב המקרים אין בו אלא ברכה / אישור קבלה (סגנונות שונים ל'אזכיר על הציון' הדיפלומטי של האדמו"ר מחב"ד זצ"ל, אלא שלא מצאתי עדיין נוסחא המתקרבת ביחודיותה לביטוי הנ"ל).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 13:08 לינק ישיר 

כמדומני שהניסוח 'הוכשלתי' לא בא להגן על עצמו, אלא להאשים. ובאמת נסתפקתי מה יותר גרוע, הוטעיתי, שמשמעו שמישהו הטעה אותי, ואפשר שהלז לא עשה כן בכוונה תחילה. או 'הוכשלתי' שלכאורה משמעו יותר שמישהו הכשיל אותי...

ואם תאמר, לא מסתבר שדקדקו כל כך בכל מילה. אף אני אענה את חלקי ואומר, אמנם בהסכמה 'סתם' אין מדקדקים, אבל במכתב חזרה מן ההסכמה, מדקדקים, אוהו מדקדקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 20:35 לינק ישיר 

ראיתי את הספר ומלמעלה לא מצאתי בו פגם מסוג כפירה וכד'.
המחבר מדגיש תחילה וסוף את דברי האוה"ח הק' שבפשט כ"א יכול לחדש כרצונו.
הגרב"ד כותב שעבר בין בתרי הספר (אם מישהו מעוניין בסריקה של ההסכמות [הגרב"ד, רש"א שטרן וכמובן החזו"א...] או קטעים מסוימים מתוך הספר אשתדל בל"נ).  כנראה שהוטעה בכך שלא הראו לו את המראה מקום המדויק של דברי הכפירה (וכך גם אני הוטעתי).

אם כי אני מבין את עיקרון ההתנגדות לספר. הן אמת שלכל אחד מותר להוציא את נפיחותיו ברה"ר אך מומלץ מאוד להודיע על כך לכולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2010 12:12 לינק ישיר 

כידוע הנוב"י חזר בו מהסכמתו לספרו של נפתלי הערץ ויזל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2011 20:46 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=23383

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2011 04:25 לינק ישיר 

http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2866442&forum_id=771

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2011 04:30 לינק ישיר 

לשאלת רבים!
ניתן להשיג את הספר חינם לכל דורש בכל אחת מחנויות האופטיקה של הנ"ל
הספר מאוד יפה וקריא . זה בעצם ליקוט של המפרשים על התורה.
הכל מובא בצורה יפה ובהירה.
רק חבל שהמחבר משתמש הרבה בתהיותיו בפסוקים או מרבה להגיד את דעתו על האבות הק' .
דבר שלא נכון כ"כ לעשותו , ואולי זה חלק מהכפירה שדברו עליה .. ולא משהו ספציפי דווקא..
למרות שבקישור לעיל מובא כמה ציטטות לא ראויות רח"ל....
וה' יצילנו משגיאות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2011 11:10 לינק ישיר 

אינני מתייחס בדברי הבאים לנושא של הרב רפאל הלפרין.

אך באופן כללי, בזמנינו, "כפירה" מכונה כל השקפה ששונה ממה שמלמדים ילדים בחיידר חרדי. והרי רובא דרובא מן החרדים, אינם מתפתחים כלל בנושא השקפת היהדות ויסודי הדת, מאז היותם בחיידר, וזה כולל גם את רובם של "גדולי ישראל" דהאידנא.

אי לכך , כל דעה או ביטוי ששונה ממה שמקובל על ילד בן  10 סטנדרטי מהחיידר הקרוב לביתכם, ייחשב כיום ל"כפירה".

דעותיהם של רוב גדולי הראשונים בנושאים שונים, נחשבות כיום כ"כפירה".
ואני מתכון לרמב"ם ,לרמב"ן, לאבן עזרא לרשב"א , למאירי ועוד ועוד.

כן, כיום, אלה גדוליך ישראל....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2011 17:23 לינק ישיר 

להיפך, אם זה לא "כפירה" זה אפילו לא מתחיל לעניין אותי . . . 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > דיוקים בתורה לרפאל הלפרין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.