בית פורומים ספרים וסופרים

דברי שלום ואמת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/12/2010 15:07 לינק ישיר 

לאט לך מיומרנותך, זה שיש לך ידיעה בספר או שניים ואתה משחית את זמנך בפורומים לא מקנה לך מעמד כלשהו
אני אבדוק היכן מקור הסיפור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 23:11 לינק ישיר 

בעניין השאלה האם תורה והשכלה יכולות לדור בכפיפה אחת.
כמדומה שעיקר השאלה הייתה הייתה ציבורית יותר מפרטנית, מאחר ונראה כי לגדולי ישראל לא הייתה בעיה כל כך עם יחידים שפנו ללימודים חיצוניים כמו שהיה בעיה עם הנהגה ציבורית כגון זו. [בחוט המשולש מובא כי החת"ס גדול הלוחמים נגד לימודי השכלה, בלימודיו בבאסקאוויטץ למד לימודים נוספים כרקחות וטבחות (הורוביץ בספרו על החת"ס רוקח מכך מטעמים)].
היתה כאן בעיה נוספת. גדולי ישראל לא האמינו כי המטרה היא אכן השכלת העם, וטענו כי עיקר המטרה היא דמיון לגויים והתבוללות, קטעים נרחבים מתשובותיו של החת"ס בנידון נסובים אודות כך.
ואגב, החזו"א טוען כי גם הצדוקים לא סברו שהאמת אתם, וכל רצונם היה רק לנגח את חז"ל. ומה שאיתא בגמ' 'כל ימי הייתי מצטער' וכו', לא היו אלה אלא דברי רבבנות ותו לא, ובזה הוא מתרץ את הקושיא על השבעת הכהן הגדול, והדברים עתיקים ואכמ"ל. 

תוקן על ידי טיפהמןהים ב- 23/12/2010 23:13:58

תוקן על ידי טיפהמןהים ב- 23/12/2010 23:14:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2010 01:39 לינק ישיר 

חברה, כאחד שקצת למד את הנושא, אני עומד ומשתומם מול מסך המחשב, בשעה שאני קורא את דברי ההבל שלכם, של כולכם. אין לכם מושג בהשכלה, כמו שלי אין מושג בכלכלה.

חבל על הזמן שאתם משקיעים כדי להתווכח על שטויות, כשכל אחד בתורו מוציא את מה שיש לו בלב, ולפעמים הוא מוציא את מה שיש לו גם מתחת ללב, כשבשעות אלו יכולתם להשקיע קצת זמן בלימוד והוספת ידע, וכך תוכלו להבא לכתוב גם הודעות שמקורם השכל שבמוח.

אה, ואל תשכחו שגם באשכול זה יש לאליהו ולמצוקי ארץ משהו לומר על חב"ד. זה כנראה נובע מ"השכלה" לתפארת...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > דברי שלום ואמת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.