בית פורומים ספרים וסופרים

על אדמורי"ם ועישונים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/12/2010 15:36 לינק ישיר 

הא לכם מה שכתב ר' יעקב ספיר על עישון "טבק" שקנה במעמקי הודו, בד"ה 'זולת'. כל הקטע מאד משעשע, ובפרט השורה האחרונה.
http://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=22332&st=&pgnum=138

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2010 16:23 לינק ישיר 

מוטיבןשלום,

חיפשתי בספר גמילת סתרים קומארנא ולא מצאתי את הסיפור. מה מקורו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2010 17:26 לינק ישיר 

עיק. זכרוני שכתוב כן באחד מספרי החבי"ף הנושאים את השם "חיים" או "חי"... אולי "מועד לכל חי" או "כף החיים". איני זוכר אתה...

ישבב הסופר, הדברים מגיעים לכתוב פה http://www.aplaton.co.il/story_351
אצטט משם פיסקא משעשעת טובא טובא:
"החל מחודש יולי חרש מיינרצהאגן – בצוותא עם שני קצינים בכירים אחרים במטה אלנבי, וינדהם דידס וארצ'י ווייוול – מזימה נאה אחרת. ''הרעיון'', סיפר ביומנו, ''היה להקהות את עוקצו של הצבא הטורקי המחזיק בעזה ולסממו ביום שנפתח בהתקפה שלנו''. מפי שבויים טורקיים למד מיינרצהאגן שסיגריות היו נדירות ויקרות מאוד בקרב חיילי עמם. החל מחודש אוגוסט החלו מטוסים בריטיים לטוס בקביעות עם שקיעת השמש מעל לקווי הטורקים ולהשליך אליהם חפיסות קטנות של סיגריות ובהן מעט דברי תעמולה. בחלוף ימים אחדים התרגלו הטורקים לסיגריות שלהם ומייד לאחר שהסתלקו המטוסים היו החיילים יוצאים מחפירותיהם ואוספים את החפיסות. הדבר נמשך עד ל-𔂛 בנובמבר. ביום זה הושלכו אלפי חפיסות וכל סיגריה הייתה ספוגה בכמות נדיבה ביותר של אופיום. ''התוצאה הייתה'', כתב מיינרצהאגן ביומנו, ''שב-𔂜 בנובמבר היה חלק גדול מן הצבא הטורקי בשריעה ובעזה אחוז תרדמה ומטומטם. אחדים מן השבויים שנלקחו לא יכלו כמעט לדבר ובשום פנים לא היו מסוגלים להתנגדות''.

מיינרצהאגן התקשה להעביר את הרעיון הזה בקרב חבריו. דידס סבר שהיא בלתי מוסרית, אך הסכים לשתף פעולה. ווייוול דווקא התלהב אבל עמד על כך שיקבלו את אישורו של אלנבי עצמו לביצועה. אלנבי הטיל וטו בנימוק שמבחינתו מזימה זו אינה שונה משימוש ברעל. מיינרצהאגן החליט לפעול בעצמו ולמעשה הפר את הוראת מפקדו. ''מעולם לא אמרתי לאלנבי, אך נדמה לי שהוא ידע'', כתב, ''כי במוצאי ה-𔂞 בחודש העיר באוזני: 'הטורקים הללו בעזה לא הפליאו ביותר להילחם'. וכעבור שנים רבות, כאשר ישבתי וסעדתי איתו ארוחת צהריים בלונדון, כיבדני בסיגריה שסירבתי לקחתה. הוא אמר ושביב בעינו: 'הן אינן מסוממות'''.

ימים אחדים לאחר השלכת אותן סיגריות מסוממות ניסה מיינרצהאגן אחת מהן בעצמו. ההשפעה הייתה עילאית: התמכרות גמורה, אובדן כל מרץ, הזיות מתוקות וחוסר יכולת לפעול או לחשוב. למעשה, אף השתמש בסיגריה כזו כדי להסיר מדרכו מטרד חברתי מסוים. ''כשהגעתי לאנגליה כעבור זמן מה'', סיפר, ''עדיין נותרו לי אחדות מהן ומצאתין מועילות ביותר בשעת נסיעה ברכבת עם המרבים להג במיוחד; הייתי מכבד אותם בסיגריה ולאחר מכן יכול הייתי לנסוע בשתיקה''.

פיסקא נוספת משם על הנ"ל: "ב-‏23 באפריל 1948, כשהוא בן שבעים, נקלע מיינרצהאגן לחיפה. באותו יום נערכו בעיר הקרבות המכריעים בין יהודים לערבים. מיינרצהאגן, שהיה על סיפונה של ספינה בריטית בנמל חיפה, ראה כי הבריטים מזעיקים פלוגת חיילים מהספינה כדי להגן על האספקה הבריטית בנמל. הוא השיג מדים, רובה ו-‏200 כדורים מאחד החיילים, ירד לנמל והצטרף באופן פרטי לכוחות ההגנה ואף הפליא לפגוע בלוחמים הערביים. לוחמי ההגנה לא ידעו בדיוק מיהו הקשיש המשתתף בקרב לצידם, אך ביצועיו לא הותירו ספק באשר ליכולתו ולכוונותיו. כשאזלה תחמושתו התגלה מיינרצהאגן על ידי קצין בריטי והוחזר לספינה. ''עליתי לסיפון'', סיפר, ''החזרתי את המדים שלי לידידי, ניקיתי את הרובה שלו ואחר כך הזמנתי בקבוקגדול של שמפניה, שאותו שתינו יחד בתא שלו. בסך הכול היה לי יום נהדר''.

הוא האריך ימים דיו כדי לחזות לא רק בהקמת מדינת ישראל אלא גם בניצחונה במלחמת ששת הימים. ב-‏17 ביוני 1967 הלך לעולמו".

לית מידי דלא רמיזא וכו', ולא לחינם דברי ר' יעקב ספיר באו בד"ה "זולת" המזכיר תיבת "זולה", אתר די ביה יטטנו הלוך וטטון במשיכת עשן והעלאתו עם מיני אדים איידי דחביבי ובכל מיני מכשירין וחפצין.

תוקן על ידי התעוררי ב- 20/12/2010 18:04:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2010 17:56 לינק ישיר 

ישבב הסופר, יישר כח !   

עיק, הספר לא לפניי ואני סומך על בדיקתך. לי זכור הסיפור הזה בוודאות וללא שום ספק. אך כנראה שכחתי לחלוטין מי מביאו. יש כאן מומחים לסיפורים חסידיים, הם בטח יודעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2010 00:20 לינק ישיר 

הסיפור עם הבעש"ט מובא במגילת סתרים (כפי שהזכיר מוטיבןשלום) עמוד ל"ב:

סיפר לי מורי-דודי רבינו צבי מזידיטשוב....ויחר אפם עד מאוד ושלחו אליו, שיעמוד תיכף לפניהם לדין תורה. ונסע מרן אלקי אצלם. וכשבא לשם עמד על הפתח ועישן הפיפא עד שנתמלא הבית עשן ולא היה כוח בשום אחד מהם לפתוח פיו מאימת השכינה, שנפלה עליהם מאוד ומאוד.

אחר כך הלך מרן להגאון ר' דוד הנ"ל [=מאוסטרא, שהיה ראש ועד ארבע הארצות] ואמר לו: דוד, דוד, בוא ואראך שמים חדשים וארץ חדשה שבראתי בעישון הפיפא הזאת. בייחודים שעשיתי בעת הזאת, והראה לו ונתעלף הר"ר דוד הנ"ל ושהקיץ אמר לחבריו: מיט גאט אליין טשעפיט נישט.

תוקן על ידי gost ב- 21/12/2010 00:20:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2010 03:45 לינק ישיר 

גוסט ,

ברוך אתה לשמים שהחזרת לי אבידתי :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2010 04:06 לינק ישיר 

עיק. גמילת סתרים גרייז חביב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2010 17:12 לינק ישיר 

יש שר' יעקלי היה מדבר קשות עם הבאים אליו "מה ראו לבוא אליו, וכי חסרים "רביים" אחרים?", ולעתים אף השתמש במקטרת העישון ("לולקע ציבוך") שהייתה בידו, כדי לדחות את המתקרבים אליו, אך כל אלה כבר ידעו כי כוונותיו של הרבי במעשיו ובדבריו נעלים מהבנת האדם הפשוט.http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/niv/rabi-2.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2010 20:57 לינק ישיר 

לולקא ציבוך הוא מקטרת ארוכה לעישון רגיל, ואין שום חידוש בציטוט שהבאת. או שמא לא הבנתי כוונתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 14:03 לינק ישיר 

לא יודע מה בקשר לסמים, בקשר לסיגריות,מי שלא טעם את הטעם הזה אין לו זכות דיבור.
איך אומרים?! "העישון מזיק"...    "לבריאות".

תוקן על ידי רוזנד ב- 28/12/2010 14:04:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2010 19:28 לינק ישיר 
עיין בספר הערוך - שכותב על אופיום (אופיון) - שזהו סם, ומעיד על עצמו שגם ניסה אותו!

בעניין הגר"א - הוא התנגד ל"עבודת השם" שבעישון, דבר שהיה נפוץ מאד בקרב האדמורים. העישון עצמו היה מקובל בכל החוגים, ובמיוחד אצל הספרדים - כעבודה עד השנים האחרונות ממש (האדמו"ר מרחמסטריווקא מריח כעת טבק הרחה כתחליף לעבודת העישון בעת עריכת ה"טיש", וכמוהו נוהגים אחרים.
מן הסתם (בהיסטוריה הכללית) לא היה הבדל בין עישון טבק, ניקוטין או סמים. בפשטות סמים המובאים כרפואות, גם מזמן חז"ל והרמב"ם - מדובר על סמים כבימינו.

עיין בספר הערוך - שכותב על אופיום (אופיון) - שזהו סם, ומעיד על עצמו שגם ניסה אותו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 05:57 לינק ישיר 

<שאלתי חבר והוא אומר שרבי נחמן התנגד לעישון>

רבי נחמן??מקטרת?? - פורום ברסלב ישראל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 20:35 לינק ישיר 

תודה נישטאיך,

בקיצור, לפי רבי נחמן אסור לכולנו לעשן, אבל רק לו מותר כי הוא יודע את הסודות.

ומעניין שהרב ארוש שליט"א מקבל את פסיקתו של הרב יעקב יוסף שליט"א, שמי שמעשן מזיק ופסול לעדות וכו'.

ויש לחקור , מה יהא דינו של מי שמעשן מפני שהוא יודע את  הסודות ? בתר מזיק אזלינן או דלמא בתר ניזק אזלינן.

יהא מעושן עד שיבוא אליהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2011 07:59 לינק ישיר 

<ויש לחקור , מה יהא דינו של מי שמעשן מפני שהוא יודע את  הסודות ?>

מי יעיד שהוא יודע?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > על אדמורי"ם ועישונים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.