|
|
| נשלח ב-10/3/2011 13:23 |
|
| |
אחיו של רבי זעקל במברגר
אני מחפש מידע על אחיו של רבי יצחק זעקל במברגר אב"ד קיסינגן. הפרט היחיד הידוע לי הוא שכפי כנראה היה בפרנקפורט בשנת תרמ"ב. במאגרים הרגילים (אוצר החכמה ועוד) לא מצאתי עליו כל פרטים. אשמח אם יש למי מחברי הפורום הנכבד מידע נוסף.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2011 13:28 |
|
| |
'אחיו של ר' זעקל' ערך קצת קשה לחיפוש. תחפש בפנקס המוהלים אולי קראו לו בברית גם שם נוסף
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2011 13:58 |
|
| |
מצאת משהו בספר משפחת במברגר?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2011 17:46 |
|
| |
אני יודע שהיה אח כזה ממכתב שיש בידי, ייתכן ולא היה רב ולכן לא מצאתי איזכור באוצר החכמה לצערי, ספר משפחת במברגר איננו באמתחתי, אשמח אם מישהו יוכל להעלות לכאן את הפרטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2011 19:17 |
|
| |
הספר אומנם ת"י אך לי היה קשה להתמצא בו ולא הצלחתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2011 00:11 |
|
| |
מדוע מכל האפשרויות בחרת לתאר את הרב במברגר מבאד קיסינגן דוקא כ"אחיו של ר' זעקל"? היו לו עוד כמה אחים שהיו גם הם רבנים מפורסמים וכמובן אביו המפורסם רבי יצחק דב הלוי במברגר מוירצבורג. בכל מקרה, לשאלתך: רבי משה אריה במברגר (1838 - 1899) היה בנו השישי של רבי יצחק דב הלוי במברגר מוירצבורג. הוא היה רב בבאד קיסינגן, עיירת מרפא שאינה רחוקה מוירצבורג. היה נשוי פעמיים. אשתו הראשונה, מרת שרה לבית עטטלינגער, היתה בתו של רבי יעקב עטטלינגער מאלטונא בעל ערוך לנר. למה אתה מתכוון "היה בפרנקפורט בשנת תרמ"ב"? אולי היה לביקור? שנים מאחיו (אחד מהם היה רבי יצחק זעקל במברגר) וכן אחות אחת שלו חיו בפרנקפורט. גם אחות אשתו הראשונה חיה בפרנקפורט (היתה נשואה לרב מרקוס הורוביץ, הרב האורתודוכסי בקהילה הכללית של פרנקפורט) כך שהיו לו מספיק סיבות טובות לבקר שם. בשנת תרמ"ב נסיעה מבאד קיסינגן לפרנקפורט לא היתה דבר מסובך. היו אז כבר רכבות. הנסיעה בימינו במכונית מבאד קיסינגן לפרנקפורט אורכת כשעה ורבע. גם אם תכפיל את הזמן שנדרש אז, עדיין הנסיעה איננה מבצע מורכב. לפני כשש שנים הייתי בבית הקברות בבאד קיסינגן וצילמתי את מצבותיהם רבי משה אריה במברגר, שתי נשותיו, בנו וכלתו הקבורים שם. אם אמצא את התמונות אסרוק ואעלה אותן.
ומה בעצם העניין שלך באיש?
תוקן על ידי אח_של_השכן ב- 11/03/2011 00:20:57
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2011 00:19 |
|
| |
אני רואה שחלה פה אי הבנה ולכן אנסה להבהיר... עד כמה שהבנתי [ואנא תקנו אותי אם שגיתי] היו שניים בשם בשם רבי יצחק (זעקל) במברגר: האחד, בנו של הרב מוירצבורג, והשני, נכדו - שהיה אב"ד קיסינגן. אני התכוונתי לשני ולא לראשון. לגבי אחיו, אני יודע שכפי הנראה התגורר בפרנקפורט מאחר ויש בידי מכתב שנשלח אליו לשם (מהמכתב לא ניתן להבין מי הוא הנמען - ורק מוזכרבו אחי הנמען - רבי יצחק זעקל אב"ד קיסינגן).
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2011 00:30 |
|
| |
אתה מתכוון אם כך לד"ר יצחק זעקל במברגר (1863 - 1934) שהיה רב בבאד קיסינגן. הוא אכן היה נכדו של הרב מוירצבורג, בנו של רבי שמעון שמחה במברגר, הבן השני של הרב מוירצבורג. לזעקל הזה היו עשרה אחים ואחיות כ"י, לך תדע עכשיו למי ממוען המכתב שבידך
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2011 00:39 |
|
| |
אז ככה. היה לרבי זעקל הזה אח אחד בשם משה אריה במברגר שחי (וגם מת) בפרנקפורט. היה לו עוד אח בשם יהודה שמת בפרנקפורט אודר, שזה כבר ממש רחוק (עיירה קטנה על גבול פולין)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2011 01:24 |
|
| |
תודה רבה, עכשיו העניינים מתחילים להתבהר
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2011 01:40 |
|
| |
כוכב שלחתי לך משהו באישי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2011 01:24 |
|
| |
כוכב, אח_של_השכן הוא מומחה לעניני אחים, לכן מצא לך מייד את המידע. לעומת זאת, אם אתה צריך מידע על השכן של רבי זעקל במברגר, אולי אני אוכל לעזור לך...
:-)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2011 02:17 |
|
| |
מעניין מה שאתה אומר שפראנקפורט דאדר הוא עיירה קטנה ובכל זאת נדפסו שם מאות רבות של ספרים שנדפסו שם וכו היו שם רבנים חשובים
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|