| נשלח ב-12/4/2011 05:36 |
|
| |
מי תיקן ברכת ישתבח?
ראיתי מפרשים שכותבים שראש ברכת ישתבח תיקן שלמה המלך וסוף ברכת ישתבח חיבר אברהם אבינו, רציתי לדעת מי כתב מאמר מקיף וממצה בענין תודה למי שיעזור להביאו לכאן
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2011 06:00 |
|
| |
כתב בספר בן איש חי (פרשת ויגש טו) "שבח ברכת ישתבח הוא עצום ונורא, ויש אומרים שתקן אותו אברהם אבינו ע"ה, ויש אומרים תחלתו תקנו שלמה המלך ע"ה, והברכה עצמה תיקן אברהם אבינו ע"ה. ואלו י"ג שבחים של שיר ושבחה הם כנגד י"ג מידות אל רחום, וצריך לאומרם בנעימה כמסדר שבחו של מלך. לכך לא יאמר אותם בנשימה אחת כמנהג קצת בני אדם. ומצאתי כתוב שימנה אותם באצבעותיו והוא דבר נכון ויציב, וכך אני נוהג".
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2011 14:45 |
|
| |
שתיקנו אברהם אבינו ע"ה מיוסד על הר"ת של קטעי הברכה "א'דון הנפלאות, ב'ורא כל הנשמות, ר'בון כל המעשים, ה'בוחר בשירי זמרה, מ'לך קל חי העולמים." כמובן אין רמז זה בנוסח אשכנז שמשיט 'בורא ... המעשים'. הרח"ו מביא רמז זה, אבל כמדומני, לא בשם האריז"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2011 15:38 |
|
| |
ש'מך ל'עד מ'לכנו ה'קל, ר"ת שלמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2011 23:05 |
|
| |
באבודרהם כתב דשלמה חברו, והוסיף די"א שאינו שלמה המלך אלא אדם אחר ששמו שלמה ורמז את שמו
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2011 09:52 |
|
| |
כד הווינא טליא, נכנס יהודי לבית כנסת למטרות צדקה. אחד המתפללים החווה לו שהוא בברכת ישתבח. המאסף ענה לו ש ישתבח שמך לעד מלכנו ר"ת ישלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2011 10:59 |
|
| |
בעל בעמיו לא נותר לי אלא לעשות נגדך אלא את ראשי התיבות של סוף ישתבח מ'לך א'ל ח'י ה'עולמים - מחא"ה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2011 14:21 |
|
| |
כתביהו אני מתפלל נוסח ספרד (אחרת גם לא היה לי נוטריקון אברהם).
|
|
|
|
|