| נשלח ב-2/6/2011 20:18 |
|
| |
איך מתרגמים כלב לאבנים?
כֶּלֶב = בְּלָכְּ
| | | | | הדיינים פסקו: "תרגמו את הכלב באבנים. זה גלגול של העו"ד"• בלעדי | | בשעות אחר הצהריים 'התנחל' כלב גדול בבית דינו של הגרא"ד לוין בשכונת מאה שערים בירושלים • הנוכחים רצו להכריז: 'מחול לך', אך הדיינים נזכרו בסיפור שהתרחש לפני 20 שנה, במהלכו גזרו על עו"ד ידוע שיחזור לעולם בגלגול של כלב • בפנים: הסיפור המלא | | משה ויסברג ויוסי כץ, בחדרי חרדים 23:51 01/06/2011 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 21:05 |
|
| |
עי' באשכול 'כותרת ללא אשכול'.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 21:16 |
|
| |
זה טוב.
כלב=כולו לב. והרי הבטיח ה' להסיר את לב האבן מאיתנו באחרית הימים...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 00:09 |
|
| |
בידיעה גופה, היתה למטה תגובה מוצלחת ביותר, לטעמי. מישהו כתב שם על כלב שנשך אותו לפני 20 שנה, ועתה בבואו לבית הדין, הוא גילה שם את הכלב הנ"ל, כשהוא מגולגל בדיין.
כל העניין הזה - מזעזע. אני לא יכול לתפוס. לסקול בע"ח? כי משערים שהוא הגלגול? והכי קשה ומזעזע - לקרוא לילדים לעשות זאת??? ולעמוד מן הצד ולדרבן אותם... זהו. סוף העולם הגיע.
פעם אמרתי למישהו: הנה, קשיש עלה לאוטובוס וילדים ממשיכים לשבת. 'נערים פני זקנים ילבינו'. משיח כבר יכול לבוא. אמר לי הלה: מה פתאום! 'נערים' וגו' פירושו, שהקשיש יישב, וילד שיעלה לאוטובוס ייגש אליו ויגיד לו: יאללה סבא קום כבר קום אני צריך לשבת אתה לא רואה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 01:13 |
|
| |
אל תקח את זה לכלב..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 02:12 |
|
| |
| אורי_מרטון כתב: |  | בידיעה גופה, היתה למטה תגובה מוצלחת ביותר, לטעמי. מישהו כתב שם על כלב שנשך אותו לפני 20 שנה, ועתה בבואו לבית הדין, הוא גילה שם את הכלב הנ"ל, כשהוא מגולגל בדיין.
|
|

היה שווה...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 02:34 |
|
| |
| אורי_מרטון כתב: |  |
כל העניין הזה - מזעזע. אני לא יכול לתפוס. לסקול בע"ח? כי משערים שהוא הגלגול? והכי קשה ומזעזע - לקרוא לילדים לעשות זאת??? ולעמוד מן הצד ולדרבן אותם... זהו. סוף העולם הגיע.
|
|
אורי יקר, אתה יכול להיות רגוע. לא היה ולא נברא. ואפילו לא משל היה.
בתור למדן, תגיד אתה יש איזו שהיא הלכה של סקילה? ובזמן הסנהדרין היתה סקילה לכלבים? סקילה לגלגולים יש כזה דבר?
הבל הבלים. בדחן גרוע ביותר מי שהמציא את השטות הזו. אני במקומו הייתי מספר שעלו עשר דיינים על קברו של העו"ד ואכלו שם "תיקון"...
ושים לב: התברר לי [באמת ולא בצחוק] שהקשר בין הכלבה שנכנסה לבין סקילה - היה כמה אבנים שראו על המדרכה הסמוכה אחרי שפקחי העיריה סילקו משם את הכלבה. מישהו ניחש [אולי הוא צודק] שעשו את זה ילדים לכלבה. השני חיבר את המעשה לדיינים... אף אחד לא ראה. מי שנכח בפנים - והיו הרבה מאוד! כולם מכחישים, וצוחקים על הכתבה הזו. או שהוא בדאי, או שמישהו הפיל אותו בפח.
צערי גדול על חילול השם שנעשה בתקשורת עקב ההטעיה והבדיחה / המתיחה המביכה הזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 11:48 |
|
| |
ובכן, הרגעתני. תודה. (והבדיחה הכי חזקה בעיניי - ה"למדן" שכתבת כאן... הכיצד נעלם ממר מאי דכ' רבינו שוני באשכול סמוך, דסתר כל בניין הקלפים דילי וגילה פרצופי המקולן ברבים)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 15:03 |
|
| |
חושב, מידיעה?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 15:09 |
|
| |
הכל רמוז בתורה!!
פרשת שלח:
(ו) וִיהוֹשֻׁעַ בִּן נוּן וְכָלֵב בֶּן יְפֻנֶּה מִן הַתָּרִים אֶת הָאָרֶץ קָרְעוּ בִּגְדֵיהֶם: (ז) וַיֹּאמְרוּ אֶל כָּל עֲדַת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל לֵאמֹר הָאָרֶץ אֲשֶׁר עָבַרְנוּ בָהּ לָתוּר אֹתָהּ טוֹבָה הָאָרֶץ מְאֹד מְאֹד: (ח) אִם חָפֵץ בָּנוּ יְקֹוָק וְהֵבִיא אֹתָנוּ אֶל הָאָרֶץ הַזֹּאת וּנְתָנָהּ לָנוּ אֶרֶץ אֲשֶׁר הִוא זָבַת חָלָב וּדְבָשׁ: (ט) אַךְ בַּיקֹוָק אַל תִּמְרֹדוּ וְאַתֶּם אַל תִּירְאוּ אֶת עַם הָאָרֶץ כִּי לַחְמֵנוּ הֵם סָר צִלָּם מֵעֲלֵיהֶם וַיקֹוָק אִתָּנוּ אַל תִּירָאֻם: (י) וַיֹּאמְרוּ כָּל הָעֵדָה לִרְגּוֹם אֹתָם בָּאֲבָנִים וּכְבוֹד יְקֹוָק נִרְאָה בְּאֹהֶל מוֹעֵד אֶל כָּל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל: פ
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 18:55 |
|
| |
חזק! אם כי, שם רק תכננו לרגום - וכבר נראה כבוד ה'. וכאן, רגמו - וכבוד ה' חולל.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2011 02:55 |
|
| |
| שוניקו כתב: |  | | חושב, מידיעה? |
|
חיובי. לקח זמן לברר, והתברר.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2011 23:25 |
|
| |
אני רואה לראשונה שגם שוניקו וגם העברי באשכול 'ללא אשכול' עלו על הרעיון שאף אני כתבתי שם נייעס
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2014 18:58 |
|
| |
סופסוף, בית משפט חייב את ידיעות וויינט על דיבה... שלשום היתה הבהרה והתנצלות בידיעות, שהתברר שלא היה ולא נברא...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2015 17:38 |
|
| |
בבית הדין הנ"ל יש שורת פריטים לשירות הציבור בחדר ההמתנה תרומת אתר בח"ח, עם הקדשה על שלטים שזה כפשרה תמורת תביעת דיבה........
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2015 17:39 |
|
| |
ככה מתרגמים [מגלגלים] כלב למזומנים!
|
|
|
|