|
|
| נשלח ב-5/7/2011 02:59 |
|
| |
המצאה חדשה, זה בכלל לא נכון
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2011 03:00 |
|
| |
זה נכון ועוד איך
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2011 05:41 |
|
| |
| סאניטש כתב: |  | כמדומני שכ"ק אדמו"ר ביציאתו מביהכ"נ לאחר מנחה לא הי' מאחל ש"ש אע"פ שהי' עושה כך לאחר ערבית ושחרית
|
|
אתה בטוח שהיה מאחל לאחר שחרית? לי זכור שלאחר ערבית היה מאחל לכל אחד ממקום תפילתו עד יציאתו מבית הכנסת, אבל למיטב זכרוני לאחר שחרית לא היה מאחל ביציאתו מבית הכנסת.
{ פעם בשבת אחר הצהריים בהיותי ילד הלכתי עם ילד נוסף לישיבה ששם עשו "מסיבת שבת" לילדים, עברתי את 770 ובדיוק אז יצא הרבי מהספריה שליד 770 ששם אכל סעודת שבת עם הרבנית והיה בדרכו ל770 וראה אותי וחברי, הרבי הגביה ידו ואמר לנו גוט שבת בקול רם.}
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2011 09:35 |
|
| |
zugurnish יישר כח גדול על העדות ממעשה רב הלא הוא הוד כ"ק רבנו זצוקללה"ה נבג"מ זי"ע.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2011 13:25 |
|
| |
עם כל הכבוד אמירת גוטשאבעס לקבוצה של ילדים אינה מהווה ראיה לנושא האשכול .אלא לחביבות שגילה הרבי לילדים .
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2011 15:26 |
|
| |
חביבות לילדים לא דוחה מנהג, בטח לא אצל רבנו זי"ע שיחסו למנהגים מקובלים היה מן המפורסמות.
עכ"פ עבורי זאת תשובה מוחלטת לשאלה שהעליתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2011 17:48 |
|
| |
צ"ע ממתי הוא גדר זמן מנחה לעניין זה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2011 06:22 |
|
| |
zgurnish שאלתי אצל עוד כמה ואמרו לי שלאחר שחרית הי' הרבי אומר (מנענע בראשו הק') גוט שבת. ומאיחול אחה"צ פשוט שדוקא אחר מנחה נהגו כך. אם כבר סיפורים, בשנות הל' היה מסיבות שבת בקערעסטירער עם כחמש-עשר ילדים. כשהרבי הי' חוזר אחה"צ ל770 היינו עומדים ליד החלון ושרים, אע"פ שהרבי לא הסתכל לעברנו הי' מעודד השירה בידו. לדידי (שהייתי משתתף במס"ש אלו רק כדי לראות מחזה זה) הרי זה מופת, ואפרט שיחתי, באיסטרן פארקווי יש: מדרכה, נתיב ואח"כ מדרכה ואח"כ ארבעה נתיבים עוד מדרכה ועוד נתיב והמדרכה מצד השני. בדרך הטבע אי אפשר לשמוע הן מצד המרחק והן מצד רעש המכוניות מצד אחד לצד שני. וכל פעם בדיוק שהרבי עובר מצד השני של איסטרן פארקווי ממול קערעסטירער הי' מעודד שירת הילדים. תאמרו א קלייניקייט יכול להיות אבל כשחווים זה משהו אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2011 06:23 |
|
| |
טעיתי, וצ"ל "משעה שהמתים צמאים למים".
תוקן על ידי נישטאיך ב- 06/07/2011 06:26:28
|
|
|