| נשלח ב-8/9/2011 04:29 |
|
| |
רבי שלמה מולכו וספריו.
הזדמן לי לעיין בספרי רבי שלמה מולכו , ספרו המיסטי "חית קנה" וספר הדרוש שלו "המפואר ". אינני חוקר ספרות ובקי בניואנסים דקים של זיהוי, אבל הרגשתי האישית היא ששני חיבורים אלו לא יצאו מיד סופר אחד. ודומה שהספר השני נערך או נכתב ע"י חכם רשום אחר.
אף כי תמיד ניתן לטעון שספר העוסק בגילויים שמיימים ( = ספר חית קנה ) מטבע הדברים יהיה שונה מספר דרוש קבלי קלאסי ( = ספר המפואר ), כשם שיש טוענים לגבי חיבורי הר"י קארו ספר מגיד מישרים ( לאותם הסבורים שהוא חיברו ) לעומת ספרו בית יוסף.
האם מישהו אי פעם עסק בזה? או שמא אין הרגשה בלא דםיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2011 18:13 |
|
| |
ראה מאמרו של ד"ר שמעון ברנשטיין, לחקר האידיאה המשיחית של שלמה מולכו , בפרק ג'.
וכן מאמרה של רבקה ש"ץ-אופנהיימר, השפעת הספרות הגנוסטית על ס' המפואר של שלמה מולכו, הכנס הבינלאומי לתולדות המיסטיקה היהודית 1 (תשמז) 235-267 [= "הרעיון המשיחי מאז גירוש ספרד" (תשסה)].
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2011 20:10 |
|
| |
ציטרון, יישר כח. הסקירהה מאד מעניינת אבל הוא לא שם דגש על הבחנה ספרותית לגבי סגנון הכתיבה השונה מאד ויותר על התוכן. תופעת טבע מעניינת היא שהציבור מודיע הרבה משיחים מתעוררים לתחיה אחרי מותם הגשמי. ( יש"ו, מולכו, ש"צ, ועוד ).
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2011 22:50 |
|
| |
למוטיבןשלום, חפש נא את מוטיבןמלך! זה אינו חידוד. מוטי בנמלך כתב דוקטורט על שלמה מולכו בשנת תשס"ז. שם תמצא את כל מבוקשך.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2011 15:05 |
|
| |
מוטי בן שלום
ר' שלמה מולכו נהרג על קדושת השם. הוא לא גרם רעה לאף אחד מלבד עצמו. לכן, אפילו אינו נערץ בעיניך (נהרא נהרא ופשטיה), מכל מקום ההשוואה שעשית איננה ראויה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2011 00:49 |
|
| |
ברי שמא, יישר חיליה דמר, אך כיון שאין לי ידיעה איך להגיע לדוקטורט, אשמח לדעת רק אם יש מאן דהוא שהעלה אפשרות זאת.
תתן_אמת, הערתך במקומה, אלא שאני לא כיונתי על רבי שלמה מולכו הי"ד שראה עצמו ככזה המתעורר אחר פטירתו, אלא על הציבור שנהה אחריו. וכמו אותו המון שמייחס תופעה כזאת למשיחי שקר שונים במרוצת הדורות.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|