דברים כהווייתן
היום קבלתי בדואר מעטפה הנושאת את הכותרת "לכבוד ידידינו הרב וכו' שליט"א". כמובן, שנורא התרגשתי מכך שמישהו עדיין רואה את עצמו ידיד שלי, וניסיתי להיזכר לאיזה מוסד תרמתי כסף. כשפתחתי את המעטפה חיכה לי שם קונטרס משובב נפש בעל הכותרת "דברים כהווייתן", כמובן שנורא התרגשתי שוב, שכן שנים אני מחכה שמישהו יכתוב איזה קונטרס קטן, ובו יבואו כל הדברים כפי הווייתן, שכן אדם בעל הרהורים אני, ופעמים שאיני בטוח מהי הווייתן של דברים, וכדרך בעלי הרהורים אני יושב ומצפה תמיד, שיבא איזה חכם מן החכמים, ויישב בקונטרס קטן את כל הדברים כהווייתן.
למרבה אכזבתי כל הקונטרס מתחילתו ועד סופו עסק באיזה סכסוך מוזר בין ב' בעלי נכסים בבניברק, כשהקונטרס מנסה לרמז לי בצורה עדינה שבעל נכסים פלוני נוהג כהוגן, ובעל נכסים אלמוני נוהג שלא כהוגן. יש לציין, שהחוברת הלזו נשלחה אלי על אף שאין לי שום קשרים במשטרה או במערכת בתי המשפט ואפי' לא באוטו מכבה אש.
לאור העובדה שאין לי קשרים בכל המוסדות הנ"ל, אני רואה קצת איסור בל תשחית בממון שהם שפכו בשביל לשפוך את כל הדיו עלי גליון, ומהרהר אנכי בצער על כל הדברים היפים שיכלו לעשות באותו הכסף, כגון לתרום לקופת העיר בע"מ או לאיזה פסיכולוג ולהיוושע, או סתם ליסוע לאיזה טיול להרים, שאויר ההרים צלול וזך הוא, ומקובלני שבכחו לרפא במקום שלא מצליחים גדולי הרופאים.
אך כיון שלא עשו את כל זה, אלא שלחו לי קונטרס במקום, אמרתי אכיר להם טובה ואגמלם גם אני בחיבור משלי, וזה טיוטת הקונטרס שאשלח קודם שבא לידי ניסוח מוגמר:
דברים כהווייתן
בכלל אסתי היא התחילה, היא אמרה לי שאני פויה, ובגלל זה אמרתי לה שהיא איכסה, ואני אמרתי את זה לגננת, והיא לא הקשיבה, ושמה רק אותי בפינה, ובגלל זה אח"כ דחפתי אותה, ובכלל לא דחפתי אותה חזק, והיא סתם עשתה כאילו זה כואב לה, ואח"כ היא הרביצה לי חזק, וגם הוציאה לי לשון, ואני בכלל לא אוהבת אותה, וגם לא את הגננת, כי היא תמיד לא לטובתי, ופעם הבאה שאני יראה את אסתי, אני ארביץ לה בחזרה, וזה לא באשמתי, כי היא התחילה, והחילול השם עליה.
 |
|
|