בית פורומים ספרים וסופרים

מחשבת חב"ד לפרופ' דב שוורץ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/1/2012 12:33 לינק ישיר 
מחשבת חב"ד לפרופ' דב שוורץ

מישהו קרא את הספר ?

אני רק עלעלתי בו, וקראתי עכשיו את התקציר לתקציר באתר BIUPRESS.

קצת מפליא אותי שמחקר שאמור להקיף את תורת חב"ד, מתמקד רק ב"שבעת הנשיאים" של חב"ד-ליובאביץ', ומתעלם מספרות הגות עשירה של אדמור"י חב"ד, שלא נכנסו לרשימה של חב"ד הנוכחית.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2012 14:10 לינק ישיר 

שמחה
למה כוונתך, לקאפוסט / בויברויסק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2012 18:08 לינק ישיר 

אם לא סטראשלה (עליה כתבה פרופ' אליאור ספר מקיף ) אז כן - לפחות ההגות העשירה של בני ונכדי הצ"צ. קאפוסט, בוברויסק, ליאדי ועוד. כידוע ליודעי ח"ן, הוצאת קה"ת התעלמה ממחברים אלו בדר"כ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2012 19:33 לינק ישיר 

המחבר מדגיש פעמיים בהקדמתו (12, 21) שאינו מתיימר להציג את משנתם, גם של שבעת אדמו"רי חב"ד עצמם, מפני שהחומר הנידון "מתפרס על מאות כרכים עבי כרס" וספרות זו "אינה מאפשרת בשלב זה מיצוי וסיכום עד שלא תכתבנה שורה של עבודות המיועדות לניתוח הגות האדמו"רים כל אחד בפני עצמו" ולכן בחר להמתמקד רק בסוגיות אחדות.

תוקן על ידי ספרן ב- 05/01/2012 19:35:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2012 01:20 לינק ישיר 

שמחה בונם, מנין לך שיש הגות עשירה בספרי קאפוסט בברוסק לאדי? קראתי את כתביהם או נדמה לך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2012 08:43 לינק ישיר 

לפחות מבחינה כמותית - מגן אבות (קאפוסט) שמן למאור (באברויסק) וסידור מהרי"ד (מליאדי) - הם ספרים עבי כרס ומרובי כרכים, המלאים בהגות חסידית בסגנון חב"ד.

אודה על האמת - לא עיינתי לעומק בתוכן הספרים, כמו שלא העמקתי ב"ספר החקירה" לצ"צ או בכתבי מהר"ש.

אם אתה רוצה לשכנע אותי, ששם אין הגות, ובספרי שבעת הנשיאים הרשמיים יש הרבה הגות - קשה יהיה לך לשכנע אותי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > מחשבת חב"ד לפרופ' דב שוורץ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext