| נשלח ב-8/1/2012 13:46 |
|
| |
קשריו של הגרי"ש אלישיב עם הראי"ה קוק
שמעתי שישנה אגרת של הרב קוק זצ"ל (ב'אגרות הראיה') ובה ברכת מזל טוב לגרי"ש אלישיב, בעת שהלה נכנס לעול מצוות. מישהו יודע היכן בדיוק היא נדפסה? תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2012 16:47 |
|
| |
יש באגרות לראיה מכתב למרן הראי"ה זצ"ל מסבו של הגרי"ש בעל ה'לשם' זצ"ל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2012 18:05 |
|
| |
הראי"ה קוק לא ערך חופה וקידושין לרב אלישיב?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2012 18:40 |
|
| |
מסתמא הרי חמיו ר' אריה לוין היה ידוע כאוהד מושבע מהרב קוק
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2012 10:38 |
|
| |
הגרי"ש אלישיב שליט"א עד היום הוא מעריץ גדול של הרב קוק זצ"ל, ולי אין בעיה עם זה, כי אני מאוד מעריך ומעריץ את הרב קוק זצ"ל,אבל העיתון השפל והנבזה יתד, עד היום הרי לא יביא את הרב קוק ,בצורה שהוא מצטט רבנים אחרים,כוונתי לא רק שלא יביא ממנו, זה פשיטא,אלא גם אם יצא בעל כרחם שאגב דיון מסוים יצטרכו להזכיר את שמו,לא יוזכר תארו בצורה שבה יתארו רבן קטנטן בימינו,אבל הרי הרב אלישיב נגד זה? והסכים עם הרב בוקסבוים שפיטר מישהו כי לא רצה להביא מהרב קוק,?, בשאלות כאלו אל תבלבלו את יתד.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 00:36 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 08:19 |
|
| |
הלשם "למד בישיבת טלז"? אני מקווה שהשטות הזה אינו משקף את רמתה של שאר הכתבה. ישיבת טלז הוקמה כשהלשם היה בן שלושים לפחות, וגם אם למד מתישהו בעיירה טלז זה היה באיזה בית מדרש ולא ב"ישיבת טלז" כמו שאנחנו מכירים.
"היה נפגש פעמים רבות עם הראי"ה" - אני מוכן להתערב שאין בידכם עדויות ברורות על יותר משלושה ארבעה מפגשים. הרב אריאלי שאתם מביאים מספר על פעם אחת שהרב קוק הלך ללשם ופעם אחת שהלשם הלך לרב קוק. ואפשר לגרד סיפור על מפגש אחד או שניים יותר. זה הכל.
"נוהג הגרי"ש בימות החורף להתעטף במעיל קדוש זה" - הרב אלישיב בעשור האחרון הוא דמות מצולמת מאד, האם מישהו אי פעם ראה תמונה שלו עם מעיל ישן שכזה?
"ותמונה מאותו אירוע היתה תלויה עד לפני מספר שנים" - מעניין, אפילו מהאירוסין של בת הרב קוק אין תמונה (רק מהחתונה), או כמעט שום תמונה אחרת מתוך הבית שלו בכלל (שאינה קשורה לישיבה), וכאן פתאום יש? בכל מקרה אם תניחו את ידכם עליה זה יהיה "סקופ" עולמי!
בסוף דבר, כל הסיפורים החדשים בכתבה הזאת הם גם סיפורים אנונימיים ולכן גם חסרי חשיבות כי כל אחד יכול להמציא סיפורים אנונימיים הפוכים. וסיפורים לא אנונימיים חשובים כמו זה עם הרב בוקסבוים או עם העינים למשפט, לא הזכרתם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 10:40 |
|
| |
כמדומני שראיתי בעיני את התמונה המדוברת תלויה בביתו של הרב אלישיב לפני בערך עשר שנים.
|
|
|
|
|