בית פורומים ספרים וסופרים

צבעים בספר הזוהר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/5/2012 10:41 לינק ישיר 

יש על זה ספר של הרב גינצבורג מחב"ד. אנסה לחפש אותו ולהעלות לכאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2012 16:01 לינק ישיר 

מאמרים רבים נכתבו בעניין הזה ויש גם בספר התכלת של הראדזינר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2012 00:10 לינק ישיר 

לוצאטי,

גם בדבריי תמצא שתפיסת האחדות קדמה, אך אני תולה זאת בגילוי שמיימי וליחידים שהלך והתרחב כפי שמגלה לנו התורה. אך אחדות כעיון פילוסופי היא ודאי שלב מתקדם הרבה יותר מהגישה הפאגאנית האוחזת בריבוי ולא חושפת את הבסיס המשותף לכל. ( ואם ב"שמות" עסקינן, כדאי לבחון גם את אסכולת בולטימור ואת דברי רייט בספרו " המקרא לעומת סביבתו "  על ייחודה של האחדות היהודית לעומת כל השיטות שנפוצו אז. ועל כך שאין היא אבולוציה מתוך סביבתה.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2012 00:12 לינק ישיר 

שנרב, 

כן. כתבת והערת זאת במאמר הנ"ל.
( את דחיותך אני לא מוצא משכנעות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2012 17:45 לינק ישיר 

אגב ראוי להזכיר שאחרי שמאמרי התפרסם קיבלתי מסר מיהודי בשם ליכטר שגר, אם אינני טועה, במאנסי, והוא הפנה את תשומת לבי (בצדק) לכך שדברים דומים נאמרו במאמר שלו באחד מספרי הזכרון לרש"ז אוירבך.

לוצאטי: אני טוען ש"ירוק" הוא כל צבע פרט לאדום (וכמובן גם פרט לשחור ולבן). ממילא (כך נראה לי) מתורצות קושיותיך.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2012 20:48 לינק ישיר 

לא כולן מתורצות. הראיה מהתוספתא 'איזהו ירוק שבירוקין' עודנה קיימת. אם ירוק הוא כל צבע פרט לאדום, מדוע יש צורך לתת בו דוגמאות?
ובמה זכה האדום שלא זכו בו שאר הצבעים?

גם ירוק נגזר מירק, כשם שאדום נגזר מדם. ויש לי כמה ראיות שהמילה 'ירק' נתייחדה במקומות מסויימים לירקות-עלים בלבד, אלא שאיני בטוח בזה עדיין.

תוקן על ידי לוצאטי ב- 03/05/2012 20:49:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2014 16:34 לינק ישיר 

אתרוג הירוק ככרתי 
מקובל לפרש שהוא ירוק כהה כל כך כמו כרתי אבל סתם ירוק כשר
בראשונים כמה נסיונות לתרץ איך אתרוגים שלנו כשרים למרות המשנה "הירוק ככרתי..." תירוץ אחד של רבינו תם שכרתי הוא הרי דומה לתכלת כמ"ש בברכות ט' ע"ב (נ.ב. וכן הלבן דומה לו.... שם) ותכלת הוא כמראה שמים וא"כ זה הירוק ככרתי כחול אבל אתרוג "ירוק" כשר,  
ואת זה העתיקו בתר"י ברכות שם מתוס' "והנכון כמו שפירש בעל הערוך שכרתי הוא גוון דומה לתכלת שקורין הינדי(- כחול)". והוא הבין בתוס' שכל זה בשם הערוך ולא היא עיי"ש.
ואת זה העתיק מהר"ם ומשם ליו"ד קפ"ח.
וכל זה בהתעלמות מדברי רש"י שלעז כרתי (מין ירק).

בזוהר בכל מקום מתייחס לגוון תכלת כשילוב של שחור ולבן (כקדמונים שסברו כן ולכן קרא הרמב"ם לכחול כהה שחור בהלכות ציצית ועוד ובביאור הלכה ריש סימן ל"ב רצה עפי"ז להכשיר ס"ת בכתב כחול "שלא באה ההלכה אלא למעט האדום והירוק וכדומה" (מהרמב"ם) וזה לא ממעט כחול שהוא "באמת" (לשעתה...) שחור.

בזוהר יש שבקשת יש ג' גוונים וכן יש בספר כתר תורה לאהרן הקראי .....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2014 16:38 לינק ישיר 

ירוק הוא מלשון ירק ובתורה אין "ירוק" ...(יש ירקרק...) ובאיוב אחר כל ירוק ידרוש הצמחים הירוקים כמו ולא נותר כל ירק בעץ ושם פירשו רש"י מלשון שם גוון וצ"ע.

לכן אין טעם שיכלול כל שאר צבעונין.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > צבעים בספר הזוהר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.