| נשלח ב-20/5/2012 03:51 |
|
| |
שאלה אודות ר' משה כשר
נזקקתי לכמה ספרים בנושא הגות החסידות וגדולי החסידות, בצורה מתומצתת ומקצועית.
נתקלתי בין השאר בספריו של ר' משה כשר (בנו של מ"מ כשר ודודו של פרופ' אסא כשר), וכיוון שהשם לא מוכר לי דיו יותר מעלעול חפוז במאמריו (שעל פניו נראים מעולים) וקריאת הערך בויקיפדיה ע"ש אביו, אשמח לאינפורמציה מחכמי הפורום והמומחים.
מי הוא? מהן דעותיו ומהי מומחיותו.
כל אינפורמציה תעזור לי מאד
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 06:57 |
|
| |
הכרתיו אישית. שוחחתו פעמים רבות. כתוב בדיוק מה תבקש לדעת. אגב, בקשר לסדרת ספריו על החסידות שח לי: "בינתיים מדובר בכרטיסיה. כשאסיים את הסדרה, אתחיל לערוך לפי נושאים ואז תהפך לאנציקלופדיה לחסידות. זו המטרה. אני מוסר לשיפוץ סגנון לשכני וידידי הפרופ' ר' נחום אריאלי"
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 08:37 |
|
| |
גם אני הכרתיו אישית. היה גאון ועמקן גדול מאוד גם ראשית בש"ס והלכה ואח"כ במחשבה ובהגות. שונה מאביו מאוד (שגם אותו הכרתי היטב) שהיה לו רוחב גדול, ושונה מאוד באופי מאביו. היה חולני ולעיתים חלש. היתה לו בהירות יוצאת דופן, ולמרות שקבל עזרה מאחרים למאמריו הוא - הוא היה העורך והמסגנן של נועם. אישיות גדולה ובעל רגישות גדול. הם חסידי גור ומכאן היחס המיוחד למהר"ל מפראג שהוא היה מגדולי מביניו - אם לא הגדול שבהם. גם ספריו על הרוגאצובי הם טובים מאוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 09:22 |
|
| |
האם ישנם צאצאים שלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 10:28 |
|
| |
| משהשניאורי כתב: |  | האם ישנם צאצאים שלו? |
|
בתו היחידה (כמדומני) נשואה לר' שמחה בלכרוביץ מירושלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 15:24 |
|
| |
יישר כח.
מהי מומחיותו? ספריו עוסקים במושגי היסוד בחסידות ובהגותה. השאלה עד כמה הוא דייקן בנושאים הללו, וכמה אפשר אכן לראות בו "אנציקלופדיה" טובה לבירור נק' היסוד.
אם יש יותר טובים ממנו, שעשו עבודה בסגנון הזה, אשמח להמלצות (כמו"כ כאלה שעמדו על ההבדלים בין החצרות והשיטות בצורה מדויקת).
שוב תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2012 12:59 |
|
| |
בתורת הרוגאצובי בודאי הסביר יפה ודייק. כנ"ל במהרל.
סליחה על השאלה: מה כבר אפשר לטעות במושגי יסוד בחסידות ובהגותה? יש בזה הגדרות? גדרים? נפקא מינות (minot לא minut)? דיוקים וכיוצ"ב? אחד אמר כך ושני אמר אחרת - מה יש לדייק או לטעות בזה?
בינתים הנכד של שלמה באבאר עשה את העבודה הכי טובה על החסידות, כמדומני.
ילמדו ליטוואקים בינה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2012 15:07 |
|
| |
אולי זה סגנון חשיבה ישיבתי, אבל אני מוכרח לתמוה על דבריך. כשאומרים תורה, גם מוסרניקית, גם חסידית. חייבים לייסד גדריה - מה למדנו, מה החידוש, מה ההבדל, מה הפועל יוצא. להגיד תורה באוויר בלי ראשית ובלי אחרית זה לא דרך יהודית.
בישיבות זה מתמקד בעיקר בהלכה - סוגיות הש"ס. וגם קצת במוסר, מפי משגיחים ספציפיים שיודעים ללטש דבריהם דבר דבור על אופניו (לא ככ מצוי). ובחסידות אני לא מתמצא יתר על המידה, אך בוודאי ופשוט שיש שעוסקים בהעמדת הגדרים וההגדרות.
לצורך הדוגמא: מה ההבדל בין השיטות, בין התפיסות השונות בחסידות ומה כל רבה חידש שלא חידש קודמו. וכמובן היחס החסידי למושגי יסוד יהודיים - ההבדל בין מה שהיה לפני, החידוש והמסקנה בפועל.
אם תמצא לומר שתורה היא, ללמוד אני צריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2012 15:17 |
|
| |
ראה בספרו החדש של הרב בניש "שערים אל הפנימיות" שמנסה לסדר ולהגדיר.
ליקוטים נוספים מסוג ספריו של הרמ"ש כשר המסודרים לפי נושאים (מלבד "דרך חסידים" ו"לשון חסידים" הקדומים) :
"רשפי אש דת" / א. א. גרשוני
"אורות ונתיבות" / א. א. וואלדמאן, ד"ח.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2012 16:27 |
|
| |
אולי ידגים ואבין
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2012 06:17 |
|
| |
ספריו בחסידות די שטחיים ומלל ללא הבנה חודרות. ספריו על הרוגצבי טובים, והנלענ"ד כתבתי.
|
|
|
|
|