בית פורומים ספרים וסופרים

מי גילה את החיסון (אתר הידברות)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/6/2012 17:20 לינק ישיר 

פסטר פיתח לפני כן בשיטות דומות את החיסונים למחלות אחרות, כמו גחלת (אנטרקס). גחלת בטבע נמצאת בבהמות ולא בבני אדם ולכןן החיסון לה כמעט אינו ידוע ביחס לכלבת. ברור שאת החיסון לכלבת  הסיק ממחקריו ומסתבר שלא התענייו כלל בתלמוד.
אפשר לראות בויקיפדיה באנגלית כאן http://en.wikipedia.org/wiki/Louis_Pasteur#Immunology_and_vaccination
או בעברית: בילדותנו של כתה ו' או ז' במהדורות הישנות. (שיש בהן ממיטב ספרות העולם רח"ל). במהדורות החדשות יש כמובן רק סיפורים חרדיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2012 13:59 לינק ישיר 

לא הספקתי לראות את כל התגובות, אבל זה הנראה לענ"ד:
חז"ל אמרו "הפוך בה הפוך בה דכולא בה" וז"א שאם היה אדם גאון מספיק בדורנו היה יכול למצוא את כל התרופות וכל מה שיקרה מתחילת העולם ועד סופו, וכו וכו', חז"ל בזמנם, כן ידעו למצוא דברים בתורה. אני לא אומר שהענין של הכלב זה דוקא,כלומר יכול להיות שזו היתה תרופה ידועה אבל הכל רמוז בתורה, יש דברים שכן נכונים, יעוין בספר הנפלא דרכי העיון להגר"מ מאזוז שמביא כמה דוגמאות והנה אחת שאף אחד כאן לא יתכחש לה, בחז"ל מובא זמן העיבור הארוך ביותר (אני לא זוכר בדיוק כנדמה לי ש12 חודשים), תמיד כל המדענים דחו דעה זו ואמרו שזה בלתי אפשרי עיבור קצת יותר מ9 חודשים, והנה לפני זמן נמצא עיבור של כמעט מהזמן שאמרו חז"ל (אם אני לא טועה 11 חודש), האין זה חכמת חז"ל.

עוד נאמר, אין זה מחכמת הנפש בחז"ל לדעת מה בדיוק סתם אדם מתכוון שהוא עושה פעולה מסוימת, ונמצא רבות פעמים בגמרא שחז"ל ירדו לסוף דעתו של אדם ומה היתה דעתו במעשה מסויים.

אכן יש דוגמאות רבות ואכמ"ל, הפוך בה הפוך בה דכולא בה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2012 08:58 לינק ישיר 

danivgy

דבריך ריגשו אותי ועם כל זאת 2 קושיות חזקות נותרו בלבי :

1) פתחתי את האשכול לא לשם הפולמוס, אלא כדי למצוא מקור לדברי הכותבים באתר הידברות. כיוון שמקור לא נמצא לדבריהם (כאמור - לפי דבריהם בספר הלא קיים "מבוא שערים") - אני שואל את עצמי - האם האתר המציא "נתונים" לא קיימים כדי להחזיר בתשובה יהודים תמימים ? אתמהה.

2) האם אתה באמת חושב שחז"ל ידעו את החיסון לכלבת ? ומה עם שאר התרופות הכתובות ביומא בהמשך (לקלות בגדים, להטמינם בבית קברות, להוציאם לאחר י"ב חודש וכו') ? ושמא חז"ל הכירו את הרפואה שהיתה בימיהם ותו לא ? ושמא "משה קיבל תורה מסיני" לא כולל את הרפואות והתרופות ? ואת אלה חז"ל כתבו על פי מה שהיה ידוע להם באותו זמן ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2012 10:35 לינק ישיר 

מאירקה99 כתב:

ומה עם שאר התרופות הכתובות ביומא בהמשך (לקלות בגדים, להטמינם בבית קברות, להוציאם לאחר י"ב חודש וכו') ?
ושמא חז"ל הכירו את הרפואה שהיתה בימיהם ותו לא ? ושמא "משה קיבל תורה מסיני" לא כולל את הרפואות והתרופות ? ואת אלה חז"ל כתבו על פי מה שהיה ידוע להם באותו זמן ?    

תשאיר  משהוא גם לשנים הבאות.

בעתיד בעז"ה ימצא חיסון לסרטן או לאלצהיימר, ויתכן שלתהליך הפקת החיסון ידרש תהליך מסויים המזכיר קליית בגדים או בית קברות, ואז  יוכל אתר "הידברות" של הדור הבא, "להוכיח" שחז"ל כבר ידעו על החיסון לפני אלפי שנים...

תוקן על ידי בר_בי_רב ב- 10/06/2012 10:39:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 04:55 לינק ישיר 

אני מזכיר את הידוע לכולם מן הסתם, את מה שכתב רב שרירא גאון באגרתו בדבר רפואות חז"ל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2016 22:48 לינק ישיר 

makpizz כתב:
..//

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2016 23:12 לינק ישיר 

makpizz כתב:
..//

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > מי גילה את החיסון (אתר הידברות)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.