בית פורומים ספרים וסופרים

הרב משה סולוביצ'יק נגד אגודת ישראל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/10/2012 22:31 לינק ישיר 

המעניין כמובן הוא שטענות הגמ"ס בשם אביו הגר"ח כנגד הקמת מועצת גדולי תורה דומים מאוד לטענות שהעלה שנים רבות אח"כ אחיו הרב מבריסק כנגד היכל שלמה.

לשלמות העניין מובא להלן מכתב שכתב הגרח"ע שנים רבות לפני כן בו התיחס לעמדת הגר"ח ובו בגילוי מודה בבעייתיות בלסמוך על תמיכת הגר"ח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 22:44 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 22:50 לינק ישיר 

לסיום מעניין לציין סיפור שמספר העיתונאי נח זבולון על מאמר אחר שכתב הגרמ"ס שנה לאחר מכן בהיינט בעניין המחלוקת על הרבנות בעיר ראדום שהביאה לכך שהיו באגודת הרבנים כאלה שרצו להכריז חרם על הגרמ"ס והגרב"ב סירב להשתתף בכך.

http://www.ranaz.co.il/articles/article2947_19750709.asp

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2012 09:08 לינק ישיר 

מרתק!
גם אני הק' אודה למי שיתרגם את מכתב הגרמ"ס.

אכן טענות הגרמ"ס ממש זהות לטענות הגרי"ז כנגד הקמת סנהדרין, אלא שבענין מועצגה"ת נוספה טענה כנגד הקמת מוסד תורני על בסיס מפלגתי.

הערה לגבי ספרו של ויינמן:
כטוען רבני, ויינמן תופס את הענין המשפטי כעיקרי. מבחינתו השאלה היא: האם שמרה אגו"י את התקנון שלה עצמה ושל מועצגה"ת.
לדעתי יש להפריד בין אגו"י כמפלגה המחוייבת למועצג"ת, שחייבת ע"פ התקנון לשמור על הכפיפות לגדולי התורה, לבין המועצה עצמה, שהרשות בידה לקבוע לעצמה את דרכי הפעולה ולא להתייחס לתקנון שלה שנכתב ע"י עסקנים.

תוקן על ידי לוצאטי ב- 12/10/2012 09:14:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2012 12:17 לינק ישיר 

האש והעצים,

הגרמ"ס כתוב :

"תכלית המועצה אינה לעניין איסור והיתר. תכליתה בולטת למדי ליצור אוטוריטטה לכל ענייני היהדות, שהכל מחויבין לשמוע בקולה ולסור למשמעתה מבלי כל בקורת ופקפוק בדבריהם".

האם זו הייתה הכוונה בהקמת היכל שלמה ?

ואם בדימויים עסקינן, טענתו כנגד החוקיות של אוטוריטה כללית העולה מתוך פלג בעם, מזכירה  את טיעוניו של מהריב"ל כנגד מהר"י בירב  בויכוח על הסמיכה.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2012 12:50 לינק ישיר 

מן הסתם מוטי התכוון למהרלב"ח ולא למהריב"ל שאינו קשור לעניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2012 13:12 לינק ישיר 

תרגום מכתב רמ"ס:

תשובה ברורה מהר' משה סאלאווייציק אל הרב חיים עוזר גראדזענסקי

אני מאד מעריך שאתה הראשון מחברי אגודה שלא מסתיר לגמרי את האמת והודית שאבי מורי הגאון זצ"ל אחרי אסיפת קאטאוויץ הפך למתנגד של תנועת האגודה. אתה מנסה אבל לקבוע שהסיבה לעמדה השלילית לאגודה היה ההתנגדות שלו למודל החינוך הגרמני (היהודי). במחילה, זה פלפול, ופה נתפס ה"ת" לפני ה"א", מי בכלל דיבר על החרדים הגרמנים שהוא בכלל לא התחשב בהם שאין להם שייכות מינימלית לידיעת התורה. העיקר הוא שהוא לא סמך על אף אחד, בנוסף על שאר הסיבות שאני מההתחלה השתקתי אותך בהיינט מספר 173.

הפלפול השני שהיחס השלילי של אבי מורי היתה מופנית נגד "מסורת וחרות" במוסקוה, הוא די חריף, אבל אין לו שייכות לעצם הענין. נכון שהוא היה באותה מידה נגד "מסורת וחרות" בדיוק כמו לאגודה, אבל איך נחלק בין "מסורת וחרות" ואגודה. מי נטלו חלק במפלגה ההיא אם לא אותם שיסדו את האגודה. מי היה נוכח באסיפת יסוד במוסקוה אם לא הרב מקובנה ר' יצחק יעקב ראבינאוויטש מפאניעוויעזש זצ"ל. גם הנציגים וחברים נוספים של אגודה של היום. אני רוצה אבל לשאול שתי שאלות.

א. זה שאתה חושב שאבי מורי הסכים לקול קורא של חודש אייר תרע"ח אני שואל אותך, האם נתן הסכמתו על קול קורא ליסוד מפלגת האגודה או רק לקריאה לכל היהודים החרדים שיתארגנו לנבחרים הראשיים של הקהילות שיתייסדו ברוח היהדות?

ב. האם חתם על הקול קורא בצורה רגילה?

הקביעה שאבי מורי מתי שהוא תמך במועצת גדולי התורה הוא אינה אמיתית. תעשה טובה ותענה לי תשובה ברורה, האם המועצת גדולי התורה בצורה שהאגודה שואפת ליצור, יש לזה מקור על פי דין תורה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2012 13:15 לינק ישיר 

אכן עיק, תודה על התיקון. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2012 13:18 לינק ישיר 

בנוסף לנושא המהותי של מועצת גדולי התורה מעניין מאוד 2 הדמויות.
על ר' משה סולובייציק לא נכתב מספיק - הוא מלא סתירות. בריסקער שבבריסקערס, לא הלך לאוניברסיטה ואינני חושב שבאמת היה "משכיל" ועם זאת לא פחד ולא חת והלך ללמד אצל המזרחי בתחכמוני בווארשה ואח"כ ביצחק אלחנן בארה"ב. אני לא חושב שהוא הגדיר את עצמו כחבר מפלגת המזרחי אבל השתתף כאמור בועידותיהם.
הוא מעלה טענות כנגד אגודה בשם אביו בזמן שברור שר' חיים התנגד באופן חריף הרבה יותר למזרחי - כנראה שיש פה עניין בריסקאי בעניין "אמת": ר' משה ישב בועידת המזרחי אבל לא טען שאביו היה תומך בכך, להבדיל ממעשי האגודיסטים.
ר' חיים עוזר מאידך מעניין איך מתנהל בצורה מאוד "פוליטית". הוא לא הקים את אגודת ישראל יחד עם ר' חיים והחפץ חיים. הוא הקים אותו יחד עם היקס ורתם את האחרים לתמיכה. מהמכתב שהבאתי ומאחרים ברור שהוא "תימרן" את ר' חיים לרשום את תמיכתו כאשר אפשר, ולמזער את הנזק ממנו כאשר אי אפשר. ברור שתיאורו של ר' משה על דעת ר' חיים קרובה יותר לאמת מאשר הגירסא שהציג ר' חיים עוזר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2012 13:30 לינק ישיר 

chouteng יישר כוחך!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 17:04 לינק ישיר 

תיאור נוסף של דבריו באותה אסיפת רבני המזרחי כפי המתואר בעיתון מומנט:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 17:06 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2013 13:07 לינק ישיר 

חברי הפורום יודו למי שיתרגם את המסמך האחרון

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > הרב משה סולוביצ'יק נגד אגודת ישראל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.