בית פורומים בין כך ובין כך

ילדה גדולה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/4/2013 10:56 לינק ישיר 
ילדה גדולה

עדיין היא מנסה להבין איך להיות אשה. לפצח את הסוד הזה, ללמוד מה כתוב מתחת להגדרות שמגדירות גם אותה.

כשהייתה קטנה, היתה מסתכלת על נשים.
לא על כולן, על המטופחות והיפות, או על המופלאות המלהטטות, או הכי על אלה האמהיות הנעימות שבדרך כלל מצוידות בחזה רחב ומזמין.

איך הן עושות את זה? מלמדים את זה באיזה מקום סודי שנותנים לך את סיסמת הכניסה כשאת מגיעה לגיל מסוים? את האיך להיות אשה?

היום היא יודעת שלא מלמדים. או שלא נתנו לה את סיסמת הכניסה. שכחו אותה או מה שיותר מרגיש לה נכון, חשבו שהיא לא מתאימה. במילא היא אף פעם לא תוציא ציון עובר אז בשביל מה.

אז היא מתאפרת באופן סביר ומחזיקה מלאי מוצרי איפור וטיפוח בהחלט מקובל.
גם היא קונה בגדים אופנתיים ומתאימה אססוריז ושילובים לבד לבד בעצמה.
מג'גלת בין המטפלת, הבוס, החמות, הפאנית, המוכר בחנות העופות, הבלנית, הגננת של חמי והמורה של אודי, גב' בלומנטל מועד הבית, ועוד מיליון גברים ונשים שחושבים שהיא באמת יודעת איך למלא את תפקידיה, מעמדה.
מארחת לשבתות גיסים וגיסות, עורכת קניות, מנהלת רשימות, מעמידה מכונה עם מרכך ואבקה.
מנהלת יומן בעבודה, ואת בעלה בביתה. מתקנת חור בבגד, ומבשלת לסעודת סיום מסכת לאלופה.
מתנדבת בארגון השכונתי, יושבת עם הילדים לעשות שיעורי בית, ובודקת כינים כמספר שהמתמטיקה עדיין לא גילתה.
הכל היא עושה.

אבל עדיין, לפעמים בבוקר כשהיא רצה לעבודה בין עדרי נשים ממהרות, היא חושבת שתכף, עכשיו זה יגיע. יצביעו ויצחקו עליה, יראו שהיא רק מנסה להיות אשה גדולה, גנבה לאמא את נעלי העקב והליפסטיק, ומארון התחפושות את התיק עבודה. את לא באמת אבל, את ילדה קטנה שבכלל לא יודעת.

לפעמים בערב כשהיא יושבת היא ובעלה עם חבריהם הזוגות האחרים, מרגישה שהתגנבה בלי אישור לחבורת מבוגרים, שיודעים איך לצחוק ומה לומר איזה מחווה לעשות ולאיזה כיוון להניד. רק היא עושה את עצמה, מנסה לראות מה הגדולים עושים ולעשות גם.
מפחדת שתכף יתפסו אותה, ויכירו בכך שהיא לא משלנו, רק מתחזה.

אבל לפעמים היא תופסת בלי כוונה מבט כלשהו, מילה, גוון, תחושה, והיא מבינה שכולם כמותה.
כל הגברים הבטוחים בעצמם, כל הנשים שופעות הנשיות, כל בעלי התפקידים בהצגה הגדולה. כולם ילדים שהתחפשו, כולם חולקים את אותה בדידות וכמיהה, רק למדו להציג כדי לשרוד.
זה הכל.

תוקן על ידי אחריבלותי ב- 17/04/2013 10:57:41

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2013 21:01 לינק ישיר 

הכתיבה מעידה על הרבה כישרון, 
יותר מהכל נהניתי מכמה שורות בפיסקה האחרונה, היכולת לתפוס מצב דרך מבט או מילה...

רק שאני מרגישה פער בין הביוגרפיה שתוכן הכתיבה מייצגת, לבין הביוגרפיה שהסגנון והניואנסים בכתיבה מביעים..
צדקתי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2013 01:22 לינק ישיר 

או להציג או להדחיק...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2013 13:42 לינק ישיר 

בין_ובין כתב:

רק שאני מרגישה פער בין הביוגרפיה שתוכן הכתיבה מייצגת, לבין הביוגרפיה שהסגנון והניואנסים בכתיבה מביעים..
צדקתי?

לא הבנתי....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/4/2013 14:57 לינק ישיר 

ציקבעריתוש תודה, היה לי לא נעים להודות שאינני מבינה...(אולי כשאגדל...)

בין תודה. אשמח שתסבירי למה התכוונת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2013 15:29 לינק ישיר 

אחריבלותי,

לא הביישן למד!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/4/2013 21:13 לינק ישיר 

אני מניחה שאין צורך שמישהו ישלים את דברי ציקבריתוש, סימן הקריאה כבר מילא את המטרה.

מאחר שלא ענית עדיין בין, אני יכתוב את מה שחשבתי שהתכוונת,

חשבתי שיתכן שכוונתך לכך שיש פער בין איך שאני כותבת (ניסוח, מינוח וכדו') לבין על מה שאני כותבת.

כביכול אני כותבת על משהו שאני לא מכירה היטב בעצמי.

בכל זאת כתבתי שאני שלא הבנתי אותך,

משום שהרבה פעמים ניתן למצוא כתיבה על דברים שהכותב לא חווה ולמד אותם בעצמו,

וזה לא יוצר פער בעיני הקורא.

ומאחר שפה מדובר על סביבה שחוויתי ולמדתי בעצמי, לא חשבתי שהגיוני שאתאר בצורה שיוצרת פער לעיני הקורא.

לכן לא הרגשתי שירדתי כאן לסוף דעתך. ושוב, אשמח להסבר.

תוקן על ידי אחריבלותי ב- 20/04/2013 21:14:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2013 01:26 לינק ישיר 

משעשע ומתעתע --- אהבתי :-)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2013 19:30 לינק ישיר 

התחברתי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > בין כך ובין כך > ילדה גדולה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext