בית פורומים בין כך ובין כך

רעיה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/4/2013 22:01 לינק ישיר 
רעיה

סצנה ראשונה

רעייה: צדקת לגבי השידוך. יהודה בחור כשרוני, רגיש, נאה, מידות טובות, לומד טוב... כל מה שחיפשתי כל החיים מגיל 19 .

אבא: בדיוק רציתי לדבר איתך, עשינו בירורים נוספים. ואני לא חושב שההצעה הזאת בשבילנו.

רעיה: מה?

אבא: טעיתי הבחור לא בשבילך.

רעייה: אבל אבא, מה קרה פתאום? אתה בעצמך שמעת את כל האינפורמציה! ידעת הכול מראש! אז למה?

אבא: הוא... קצת מלא, הוא לא ממש רזה.

רעיה: נו ומה בכך – לי זה לא מפריע הוא בחור נאה. שיער שחור, שזוף, אף סולד, עיניים צוחקות...

אבא: שומן הוא גורם הרסני של מחלות.

רעייה: ולמה כשנפגשתי עם חיים שהיה גם שמן זה לא הפריע לך? יהודה הוא בחור נאה, שנון ויש לו חוש הומור.

דממה.רעייה  צנחה על הספה החומה בסלון הקט. אבא ישב על הכורסה אגלי זיעה של חודש אב הופיעו במצחו, העיתון צנח על הרצפה חרש. ואמא המשיכה לתפור עוד כפתור בדממה.

אמא: רעיה, האמת היא שיש עוד משהו... שגילנו כרגע.

רעיה: מה?

אבא: את יודעת במקרה מה המוצא של ההורים שלו?

רעייה: אבא של יהודה נולדה בחו"ל – בצרפת

אבא: לא צרפת – צפון אפריקה!

רעייה:נו? אז מה?

אמא: את יודעת שזה ממש לא מקובל אצלנו במשפחה!

רעייה: כבר לא מעניין אותי מה מקובל ומה לא!

אבא: ומה עם המנטאליות שלהם? אייך תסתדרי עם מנטאליות כל כך שונה????

רעייה: לא של הבן שלהם! ואמא שלו אישה מיוחדת עוסקת בחינוך, הקימה מערך מתנדבים ארצי לארגון חסד גדול, ובאה ממשפחה מכובדת ומיוחסת של רבנים. רואים שהוא בא מבית טוב. אבא: לא שמעתי על משפחת הרבנים האלה מעולם!

רעייה: אני בת עשרים ותשע! אני נפגשת עם בחורים כבר עשר שנים ועדיין לא סומכים עלי!

אבא: (כאילו לא שומע מה שרעיה אומרת) גם האוכל שלהם, והנוסח שלהם, והמוואלים האלה שלהם. אוי הם כל כך שונים מאיתנו. עולם אחר.

רעייה: אמא ומה דעתך בעניין למה את שותקת?

השמש בדיוק נטתה לשקוע. שעת מנחה כעת.

אמא: אני חושבת שאבא שלך צודק! אנו סומכים עלייך! אבל יש דברים שאת לא מספיק בוגרת בשביל להבין. ומלבד זאת הם אוכלים אורז בפסח, שזה ממש חמץ !

רעייה: הוא לא אוכל אורז בפסח. הוא א-ש-כ-נ-ז-י! אבא שלו אשכנזי הוא נוהג לפי מנהגים אשכנזים. מתפלל בהברה אשכנזית ויודע אידיש יותר טוב מכם.

אבא: כן זה כלפי חוץ. אבל בבית הם בטח שומעים את המוזיקה הערבית שאני שונא.

רעייה: אבא זה לא כלפי חוץ! זה אמיתי! יהודה הוא בן אדם אמיתי. פעם ראשונה אני פוגשת בחור עם עומק ותוכן שמסתכל לי בעיניים, מדבר איתי בכנות ולא מדמיין דמיונות. איזה תענוג דברנו ארבע שעות אבל זה חלף כל כך מהר...

אבא: מה הוא מסתכל לך בעיניים? חוצפה של פרענקים!

קופסת המחטים נשמטה מידי אמא ונפלה על הרצפה בקול רעש קל.

אמא: רעייה. זה גם עלול להזיק לשידוכים של שאר האחים שלך... זה עלול להוריד להם הרבה הצעות טובות! ומה סבא וסבתא יגידו? והדודים ? איזה בושות!

אבא: מה יגידו בבית הכנסת? אני יגיד לך! כולם ינייעסו  על הבת של פרידמן...

רעייה: ועכשיו אנשים לא מדברים? ציפוירה לוין כבר שואלת שנים (מחכה את השכנה)

"מה הבעיה של הבת של פרידמן... שהיא לא נשואה? בחורה כל כך מוצלחת, אולי (מנמיכה את קולה כאילו לוחשת סוד) היא לא יכולה ללדת?"

אבא: את לא זוכרת את כל הזוגות שהתגרשו בגלל מנטאליות שונה?! אני צריך להזכיר לך?!

אמא: רק לפני חודשיים שמענו על חצקל שטרן השכן שהתגרש.

רעייה: אבל אשתו של חצקל אשכנזייה ממוצא פולני. אז זה לא היה הסיבה הזאת.

אבא: נכון. חצקל במקרה לא התגרש בגלל הסיבה הזאת. אבל יש הרבה זוגות שהתגרשו רק בשנה האחרונה דווקא בגלל הסיבה הזאת! יש כל מיני נשים פתיות שחשבו כמוך ואחרי שהבעל נעל אותן בשירותים הסכימו להודות בטעות!

אהה (נאנח) רעייה רייזל! את יודעת למה קראנו לך רייזל !

רעייה: ברור על שם סבתא הצדקת. ואגב אבא שלה היה ממוצא ייקי, הוא נתן את הסכמתו בקלות שביתו תינשא ליהודי מיושן ממזרח אירופה???

התקרב למרפסת ונעצר מול הסורג השחור

אבא: כן! לא! למה שיתנגד...? טוב... אולי... הוא בעצם  הוא (מגמגם) כן התנגד קצת... אבל זה לא הייה הסיבה הזאת!

צלצול פלאפון קוטע את דבריו

אבא: "כן, כן בוודאי שמדובר על סידור מלא! ואם תהיה לי אפשרות בעזר ה' זה כולל רכב.."

רוח של בין ערביים רפרפה קלות את עמודי העיתון ונעצרה בטורי מניות  גרפים עולים ויורדים

אבא: (מנתק את הפלאפון) על מי אני חושב על עצמי? את רואה, רק עלייך אני חושב כל הזמן. אני אוהב אותך ורוצה רק את טובתך. אין אבא שחושב על הבת שלו כמוני. יום יומיים הכול יעבור. אני מבטיח לך שתמצאי בחור טוב יותר.

רעייה: לא. אני לא אמצא בחור כמו יהודה לעולם! אם כך אני מעדיפה להישאר רווקה...

אבא: רעייה רייזל - אני חושב שהבהרתי את עצמי היטב.

רעייה: רק בגלל המוצא של אמא שלו?! יש לכם דעות קדומות! אנחנו בדור אחר.  מה זה משנה איפה סבא שלי נולד ואיפה סבא שלו נולד. 

אבא: האמא מגדלת את הילדים בבית, והמנטאליות עוברת בדם! אם את ממשיכה איתו את לא הבת שלנו...

אמא אוספת את המחטים שנפלו טיפת דם מטפטפת ( יוצאת מהחדר).

רעייה: אבא ואני קוראת  לזה גזענות!

אבא: איפה הכיבוד הורים שלך? כך מתחצפים? הנה כבר הבחור השפיע עלייך! אייך את מעיזה להאשים את אביך שרק דואג לעתידך בגזענות? אנחנו לא גזעניים!

רעייה: "דם כחול"! בדיוק בגלל טענה כזאת סבא וסבתא ברחו מאירופה. הגרמנים בדקו 3 דורות אחורה כל מי שטען שהוא "ארי".

סטירה

אבא: (בהלם מעצמו) רעיה אני אוהב אותך.  סליחה רעיה. אני חרד עלייך, אני לא יישן לילות, רץ משדכן לשדכן... כשנולדת הרגשתי כאילו הרווחתי מליון דולר! את יקרה לליבי! אני מתחנן תביני אותי.

רעייה בוכה.

לילה

תוקן על ידי בין_ובין ב- 09/05/2013 10:34:04

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2013 22:50 לינק ישיר 

די פורגוטן מה את משאירה אותנו בכזה מתח תמשיכי.

יש כאן הרבה מה לשפר מבחינה ספרותית אבל הסיפור עצמו מהמם.
אהבתי את תאורי הרקע שבין קטע לקטע.

אין כמו MBC בעולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2013 00:27 לינק ישיר 

אמאלה מה זה?????

מתחחחחחחח

(תיקון קל: רעיה זה שם אשכנזי??)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/4/2013 02:20 לינק ישיר 

פורגוטן, ברוכה הנמצאת! הסיפור נכתב בעיצומה של החוויה? למרות שהוא אמור להיות טעון רגשית הוא די מתעלם מהרגש ודבק באידיאולגיות וטיעונים שכליים. זה יכול לקרות או כשאת בפנים ומרגישה וחווה ואז שום תיאור ספרותי לא מתאים למה שאת עוברת באמת או שמישהו אחר כותב ומפספס את הפן הרגשי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2013 13:19 לינק ישיר 

מותר להבהיר את המתקפה שלי?
אני חושבת שהסיפור אמיץ ונוגע בנקודות רגישות
ניכר גם שנכתב בידי יודעי דבר.
דווקא בגלל הנ"ל התעוררה בי הביקורת...
(מקווה שהיא לא היתה פוגענית מדי )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2013 00:51 לינק ישיר 
היי לכולן!

מדובר במחזה שאני כותבת (ואמור לעלות על במה) בבית הספר למשחק ותיאטרון לנשים בירושלים כרגע החלטתי לעבד אותו גם לפרוזה. את הפרק הבא אני יעלה במהלך השבוע הקרוב... תודה על הערות והארות - זה חשוב לי מאד להמשך!! רעייה זה שם אשכנזי? שאלה טובה! אני חייבת להוסיף לה שם !! :) שמחה שאהבתן מקווה שהפעם לא תקפוץ אף שורה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2013 17:20 לינק ישיר 

פורגוטן, ברוכה הבאה וכבודד שאת משתפת אותנו במחזה...
הסיפור יפהפה, הנושא רגיש מוכר וכאוב, והדבר היחיד שמפריע לי הוא הקיצוניות.
למה האבא חייב להיות כל כך סטריאוטיפי ומצומצם כדי שהמסר יעבור? גם אבות קצת יותר מבינים ומכילים עלולים להירתע ממנטליות שונה, בזה שאת בונה אותו כדמות קיצונית, את נותנת הסתכלות מאד חד צדדית, היופי בסיפור הוא שאתה מוצא את עצמך נקרע בין מי למי להזדהות...
אבל עדיין, הכתיבה יפה, תיאורי הרקע משתלבים מקסים (עולם המחזאות תורם יפה לפרוזה), ומחכה גם אני להמשך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2013 23:09 לינק ישיר 

בין_ובין- תודה לך על התגובה יש לי נטייה גדולה לכתיבה דרמטית עם הרבה דם ואש... אני עדיין לא בשלב שגיבשתי לעצמי סגנון כתיבה ספציפי - ולכן אשמח לשמוע בעד ונגד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2013 00:29 לינק ישיר 

אנחנו כלל לא דומים
אנו לבנים והם חומים
אנו שכליים והם חמים
הםרדודים ואנו חכמים
ולך תדע אולי גם ביום כפור אינם צמים

אנו שמרנים והם משנים
אנו רגילים והם משונים
הם עובדים ואנו משננים
ונכון שהבחור שלך הוא לא מהאלה - אבל...
מה יאמרו השכנים???!!!...

תוקן על ידי fanat ב- 02/05/2013 01:26:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2013 22:18 לינק ישיר 

4gotten כתב:
מדובר במחזה שאני כותבת (ואמור לעלות על במה) בבית הספר למשחק ותיאטרון לנשים בירושלים כרגע החלטתי לעבד אותו גם לפרוזה. את הפרק הבא אני יעלה במהלך השבוע הקרוב... תודה על הערות והארות - זה חשוב לי מאד להמשך!! רעייה זה שם אשכנזי? שאלה טובה! אני חייבת לשנות לה שם !! :) שמחה שאהבתן מקווה שהפעם לא תקפוץ אף שורה...

בהצלחה במחזה!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/5/2013 23:31 לינק ישיר 
@התיעצות@

שנתי כמה דברים בסצנה /פרק הראשון אייך אפשרי לערוך ? !אני רוצה להעלות את הסצנה הבאה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2013 15:11 לינק ישיר 

תבקשי מההנהלה.

פאנאט, אתה בעצמך חיברת?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/5/2013 10:35 לינק ישיר 

הסצנה הראשונה תוקנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2013 15:39 לינק ישיר 

בס"ד
סצנה שנייה
טובה: רעיה מה שלומך? רציתי להציע לך בחור מעולה, מבריק, כשרוני בצורה בלתי רגילה קוראים לו שרגא פייבל. מה את אומרת?
רעיה: אבל... יש לנו אירוסין היום בערב.
טובה: מ? כל כך מהר? אבל אייך לא ספרת לי שאת ויהודה מתארסים? ההורים הסכימו?!
רעיה: המזל טוב מגיע לאחי אפריים.
טובה: אההה... טוב המון מזל טוב, אבל אייך נתת שאח שלך יעקוף אותך?
רעייה: דעתי ממש נשמעת ומתקבלת בברכה.
טובה: אוי. למה אתה מרגישה בדאון? בגלל שאפריים עקף אותך...
רעיה: שיעקוף. הוא בן 20 וכבר מתחתן הוא וכלתו ישחקו ב"אבא אמא". אני פשוט מרחמת עליו הוא כזה ילדון. אני בת 29 ועדיין לא מרגישה מספיק בשלה לגדל ילדים! זה כזה עול לפעמים.
טובה: אה..
רעייה: רק אתמול הוא היה השובב של השכונה, ופתאום הוא החליט שהוא מתרצן. "הבן יקיר לי".
טובה: בכית?
רעייה: אה... לללא מה פתאום?
טובה: בכית!
רעיה: לא בכיתי!
טובה: כן!
רעיה וטובה: (ביחד) שטויות נו אז בכית/י קצת!
רעיה: בכיתי קצת. זת'ומרת קצת הרבה. אומרים שזה בריא לפרוק רגשות. כל כך שמחתי בשביל ההורים שלי שזלגו לי דמעות מרוב שמחה. את יודעת... לראות אותם זה לקבל שערות לבנות. אמא שלי כל היום שקועה בספר תהילים., עושה הפרשת חלה לכל הרווקים, ועוזרת לכל הנזקקים ואבא שלי אומר שיר השירים מקלף בעלות השחר... (מתקרבת נוטלת מברשת ומסתרקת ליד המראה)
טובה: (נאנחת) אצלנו בדיוק אותו הדבר. אמא שלי למודת ניסיון – שלוש נשואות אחת גרושה ואחת (מצביעה על עצמה) בת שלושים ואחת - רווקה. היא מנסה לשדך את כל השכונה, ולא כל כך הולך לה. אסור להתייאש! אני מזכירה לה. הפעם לשם שינוי היא הצליחה לקלוע תשמעי מה טובה אומרת - זה בעלך לעתיד! אמא שלי מכירה את הסבתות שלש דורות אחורה. רק מה את צריכה לדעת מראש הוא ג'ינג'י...
רעייה: (עוצרת באמצע הסירוק ומביטה במברשת רואה שערה לבנה) לא!!
טובה: מה קרה?! לא ידעתי שאת כל כך מתנגדת לג'ינג'ים..
רעיה: הכלה אמורה להגיע ואני בדיוק מסתרקת וה' ישמור! הנה אני רואה אותה!
טובה: היא אצלכם?
רעיה: כן זו היא! אם אתפוס אותה, אני לא מקנה בה! אני אקרע אותה! (תופסת שערה ותולשת)
טובה: רעיה הלו? את בסדר? דבר ראשון תרגעי! להביא לך לבית רסקיו?
רעיה: זהו היא ניראת לי תלושה. (אוחזת את השערה ביד)
טובה: תלושה? מה היא בחורה נושרת? בחורה סוג ב?
רעיה: אוי. איזה תמימה. חשבתי שהתפטרתי ממנה, ו.. עוד אחת צצה. חצי לבנה חצי שקופה בדיוק כמוהה! ועוד אחת ועוד אחת. זה עשרות !
טובה: (מבולבלת עכשיו לחלוטין) אמרתי לך הוא ג'ינג'י!
רעיה: לבנה, שערה לבנה!
טובה: (מבינה פתאום את עומק המשבר) אוי, נשמה שלי. לבוא? אני לוקחת מונית ואני באה!
רעיה: יש עכשיו מסיבת וורט. מה עושים? כל הדודים השכנים והחברים הנייעסנים של אפרים יגיעו, כולל יששכר אח של יהודה!
טובה: רק אל תהיא לי בפאניקה. קחי טוש כתום, סליחה, חום ותנסי לצבוע אותה! ואגב בן כמה יששכר אח של יהודה?
רעיה: אני מנסה ומנסה זה אבוד! השאלות האלה, סליחה, השערות האלה עמידות בפני... מה שאלת על יהודה?
טובה: אממ... לא משנה. ומה עם טוש שחור ארטליין?
רעיה: אני מנסה אין שינוי. אני לא יוצאת מהחדר!!!! לא מעניין אותי!!!! אנעל את עצמי בשירותים עד שאחרון האורחים ילך!
טובה: ת'קשבי לי רעיה ותקשיבי לי טוב. במקרה כזה רק כיסוי ראש יכול להציל אותך!
רעיה במונולוג מדברת על בבואתה המשתקפת במראה אני מעדיפה להסתגר כאן בחדר כשכולם כאן חוגגים. אני לא מעוניינת שטובה תגיע ותתחיל לעשות צחוקים כשאני כל כך מבואסת. איימתי עליה שגברת לוין מנהלת הסמינר תגיע גם לביתנו היא הרי דודה של הכלה! הטכסיס הצליח כנראה... לפעמים אין לי כוח לטובה הזאת, מה היא חושבת שהיא מציעה לי כל בחור שהיא נפגשת אותו? היא לא אמרה לי את זה מפורשות אבל אני בטוחה שהיא נפגשה עם שרגא פייבל הזה, ופסלה אותו לפני יומיים! עוד איזה קונילמל בטוח... (מאזינה לקולות) לפי קולות הזמרה נשמע שכולם נהנים, אוכלים ושרים. אני וטובה עובדות יחד תמיד יש לה מצב רוח טוב ופתרון לכל מצב. אולי בכל זאת עם טובה והמרץ שלה היו פה לא הייתי שוקעת? היא משתפת אותי בחייה ואוהבת לדבר על עצמה, ואני כמובן מוכרחה לשתף חזרה לספר לה כול מה שקרה עם יהודה. ואחר כך... כמובן אני מוצאת אותה משתמשת בדבריי - כבומרנג נגדי! וברור שהיא הייתה צריכה להזכיר לי שאפריים עקף ולרמוז בצורה גסה שנשברתי. אם כבר אני נשברת זה רק ממנה! האמת שהיא משתדלת לעזור, אבל טוב מסכנה בת 32 ועדיין לא נשואה. בקולה נוטף הדבש היא קוראת לי נשמה. לפעמים זה באמת מחמיא, לא?! ולפעמים זה רק ממרח עבה על לחם עבש. ובכנות עכשיו כשאין חשש שטובה תשמע אני מתוודא שבכיתי. לפעמים זה כייף קצת לרחם על עצמך. אוי. דפיקות בדלת אולי בכל זאת טובה הג'ינג'ית התחרטה והחליטה להגיע?

תוקן על ידי בין_ובין ב- 16/05/2013 09:45:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2013 16:29 לינק ישיר 

אוי לא, תסדרו את זה דחוף!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/5/2013 16:33 לינק ישיר 

אז בכל זאת קראתי, כי לא יכולתי שלא.

תשמעי, בתור מחזה אני מנסה לדמיין את זה, כמו שאת כותבת בסוגריים כל פעם.

ממש צחקתי על העניין של השערות וזה, איך שהיא לא הבינה.. זה נותן טעם :)

אבל אני לא אוהבת את כל הדיבורים האלה לעצמה, למרות שהם נכונים וזה. כאילו, לראות על הבמה מישו עומד ומדבר לעצמו?
אני לא אוהבת.. אבל זו דעתי האישית ממש.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > בין כך ובין כך > רעיה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext