|
|
| נשלח ב-3/2/2014 14:26 |
|
| |
לא הגענו למסקנה אם יש לו סיכוי אם לאו.
רעיונות מישו?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2014 18:45 |
|
| |
לא אמרנו שיש לו סיכוי כמו לכל יהודי? רק שזה לא נראה כל כך הגיוני שזה מה שיקרה.
|
| נשלח ב-26/2/2014 19:38 |
|
| |
חלק מתגובה של תמרור25 באשכול "איסתרק או מהללאל", בה היא מסבירה את הבעייתיות בחלק מהשינויים שהנבל מאלקן הכניס לכוזר:
אז מהי הבעי'ה בכל מה שנכתב שם כאסור?
ההסבר, לדעתי, הוא אינו שזה אסור, אלא כמה זה תופס מהמחשבה.
כמה מחשבה נותנים לצורך של בחור ישיבה להתלבש יפה ולמדוד גזרות של חליפות? צריך לתת מחשבה, בהחלט, לא לקחת משהו שאינו מתאים למעמד, אך זה לא אמור להיות בחדר הלימוד.. זה לא צריך לתפוס את מקום הלימוד!
וכן - למה לא לתת להופעות רחוב לשעשע את ההמונים? זה לא אסור, נכון!
אבל הצורה שבה נעשו ההופעות, הרמזים שקלחו בשפע והתכנים המפוקפקים שכל המתבונן יכל לראות עין בעין שלא עברו כל פיקוח אלא נעשו על דעת המארגנים.. ברור לכל שהמקור הינו בעיתי ויותר מכך.
וכן תופעת הזמרים שבעצם שרו את מה שידעו רק במילים אחרות וכביכול יהודיות... מגלות את המקום ממנו יובאו
תוקן על ידי תמרור25 ב- 26/02/2014 19:46:36
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 19:46 |
|
| |
יפה מאד אסתרק!! תודה רבה:)
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 22:09 |
|
| |
ממש מתאימה לכאן הודעה שכתבתי בעבר... בהשגחה פרטית יצא שציטטתי אותה היום בעוד מקום:) אני אצטט אותה:
| אסתרק כתב: |  | כאן אפשר לפתוח דיון שלם!
לא. אין שום בעיה באוכל, בגדים ומוזיקה. אבל - - אם הראש שלך נמצא שם - זו בעיה גדולה. כי כל הדברים הגשמיים ותענוגי העוה"ז לא יכולים להיות ה"מטרה", הם באים כדי לשמש אותנו.
בחסידות מוסבר שכל מה שקיים בעוה"ז מתחלק ל-2, או בעצם ל-3: קדושה, והיפך הקדושה. תחת ההגדרה קדושה נמצא כל דבר שבטל להקב"ה, והיפך הקדושה- כל מה שלא.
הצד של היפך הקדושה מתחלק ל-2: ג' קליפות הטמאות וקליפת נוגה. בג' קליפות הטמאות נכללים כל הדברים האסורים, כל מה שהפוך ומתנגד לקדושה, ובקליפת נוגה- כל הדברים שהם "פרווה"- לא אסורים אבל הם לא מצוות. קליפת נוגה- כשמה כן היא: מצד אחד קליפה (טומאה) ומצד שני נוגה (אור). כאשר משתמשים בדברים שהם "פרווה", קליפת נוגה, הם לא נשארים תחת ההגדרה הזו. הם או עולים לדרגה של קדושה או יורדים לדרגה של טומאה- ג' קליפות הטמאות.
למשל- אין בעיה לאכול. אבל אם אני אוכלת כדי למלא את התאוות שלי- זה יורד לטומאה. ואם אני אוכלת כדי לצבור כח לפני תפילה, או לפני עשיית איזו מצווה - זה שימש אותי לקדושה, אז זה עולה לדרגה של קדושה.
הייתי מובנת? |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 22:26 |
|
| |
וואי זה מתאים בדיוק!!! אין מקרה בעולם...:)
|
|
| נשלח ב-28/5/2017 12:07 |
|
| |
אחרי הקטע ביוזבד על ה 'חשבון נפש' ברור שהוא לא בדיוק נורמאלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2017 07:03 |
|