|
|
| נשלח ב-25/10/2014 20:46 |
|
| |
משהו שנזכרתי בו בשבוע שעבר שחשבתי עליו כבר מזמן, וקשור לאשכול הזה:
במהללאל רואים קטע שחוזר על עצמו מספר פעמים- שדמויות בספר מפרשות כל מיני דברים אצל דמויות אחרות בצורה לא נכונה. למשל- בכל התקופה שבה אולה חולה ומבריא לאט לאט- אולה כל הזמן חושש מהתגובה של דודו לדברים שפלט בשעת המלקות. בסטיאן לעומת זאת, טרוד מאוד באותה תק' במחשבות אודות האבק השחור. בגלל כל המחשבות, הוא מתייחס לאולה אחרת, ואולה מפרש זאת כשהתרחקות בעקבות שמיעת הפליטות פה שלו.
דוגמא נוספת רואים עם בסטיאן מקאן ומהללאל בסוף הספר- כאשר מספר פעמים בסטיאן חושב שמהללאל כועס על משהו מסויים, ומהללאל חשב בכלל על משהו אחר באותו זמן... ויש עוד דוגמאות..
הקטעים האלה ממש השפיעו על ההתייחסות שלי לדברי ומעשי הסביבה. פתאום קלטתי שהרבה פעמים אנחנו חושבים שאנשים מתכוונים למשהו מסויים בדבריהם או במעשיהם, והם בכלל מתכוונים לדבר אחר לחלוטין. לכן למדתי שצריך לשאול ולברר באופן מפורש, ולא לפרש לבד- עד כמה שניתן..
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2014 20:49 |
|
| |
כל כך מדויק ונכון!!!!!!!! הרבה פעמים נוצרים מצבים ואי נעימויות שהיו נמנעים לו היו שני הצדדים נדברים ביניהם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2014 21:10 |
|
| |
כל הקטעים האלה ממש גורמים לי עצבים שאני קוראת אותם יש ניסיונות שהקב"ה נותן לנו ואותם מקבלים באהבה אבל שאנשים מייצרים לעצמם קשיים בידיים??? זה ממש מתסכל
ובלי כל קשר, רידה - כל הכבוד על התובנה זה ממש נכון זה גם קשור להסקת מסקנות מהירה על כוונת השני ואני באמת משתדלת (לא תמיד בהצלחה ) לא להיות נמהרת במסקנות זה חשוב מאוד עם הילדים שלאחר מעשה שלהם שאני כבר בטוחה שעשו אותו כי החליטו להתעלם ממה שבקשתי/ לעצבן / להרגיז - אז אני משתדלת לעצור ולשאול מה הסיבה למה שעשו ועל פי רוב התשובות שלהם מאוד מפתיעות
תוקן על ידי מילכהה ב- 25/10/2014 21:47:17
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2014 21:31 |
|
| |
זה נכון, קרו הרבה מקרים, מריבות וכו שמקורם בחוסר הבנת האחר והסקת מסקנות נחפזת
(ניתן להינות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2014 14:38 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2014 14:44 |
|
| |
תודה איסתרק! אז ככה- יש לי חברה שקראה את איסתרק, ועכשיו יש בכיתה שלי מריבה: שתי בנות שמנסות להרגיז אותה ולפגוע בה ובחברה שלה, וכל פעם שיש לה משהו על קצה הלשון לענות להם, היא נזכרת בשתיקה של איסתרק ושותקת (כמובן שיש את המעלה של הנעלבים ואינם עולבים).... והיא אחת שמ-א-ו-ד לא תשתוק כשפוגעים בה!!!
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2014 15:13 |
|
| |
|
|
|