|
|
| נשלח ב-7/10/2014 12:57 |
|
| |
עד כמה שאני זוכרת (לצערי אין לי את הספר נגיש...), מאז היריקה ועד הבריחה שום דבר מהותי לא משתנה באישיות של איסתרק. גם הבריחה היתה חלק משרשרת אירועים שהוא לא יכל לעצור אותה- כשקאה הי הציע לו את הבת שלו, אז לא משנה כמה הוא אוהב את הקווארים,הוא לא יתחתן עם גויה. כשהוא קולט שהיא בת דודה שלו, אין לו ברירה אלא להציל אותה. אחר כך זו באמת ההזדמנות הכי טובה לברוח, ואת זה הוא בכל מקרה רצה גם קודם. המפנה האמיתי באישיות שלו זו אותה החלטה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 15:03 |
|
| |
זה גם לא היה מפנה באישיות : הייתי עם הקווארים? נהניתי? מצוין! עכשיו אני בכוזר? אבל ממשיך את החיים כמו בפלאט! אז לא היה לא שום שינוי אחרי היריקה אלא רק אחרי החלום!
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 16:15 |
|
| |
אוקי. כנראה שאתן צודקות. הספר לא לידי כדי לוודא. אם אכן לא היה שום שינוי בהסתכלות שלו אז זה לא היה מפנה. אבל אם היה שינוי קל אז זו נקודת מפנה לדעתי. הבנתם את העיקרון שהתכוונתי אליו מן הסתם, נכון?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 16:41 |
|
| |
כן זה כמו הטילים מעזה שמספיק סטיה קלה כדי שכל טיל יגיע לעיר אחרת
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 16:41 |
|
| |
כן, הבנו את העיקרון אבל לא היה שינוי, אז זה לא מפנה
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2015 15:58 |
|
| |
| יושיוש כתב: |  | |
|
שנה וחודשיים זה ממש הרבה זמן, אנחנו מחכות...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2015 20:59 |
|
| |
אם כבר הקפצתם את הענתיקה הזאת... באיסתרק, נקודת המפנה לדעתי היא לא ברגע היריקה המדובר, אלא בלילה שלפני הצעת הנישואין של קאה, שם מתואר דו שיח בין איסתרק לקנז שבו הוא מבין שעליו לבחור. במהללאל זה הרבה יותר מסובך לקבוע כי העלילה מורכבת, אבל נראה לי שנקודת המפנה מבחינת מהללאל היא כשהוא מחליט לראות עצמו כנסיך, ולנהוג כאילו היה מיכאל. מקוה שלא הכבדתי עליכן יותר מדי... בחודשים האחרונים משום מה נעדרו דיונים עמוקים כאלו מפורומינו החביב נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2015 21:55 |
|
| |
כל העניין של הספר: עמידה בנסיונות החיים במצבים מורכבים ולא פשוטים, מלחמת היצרים וגולת הכותרת: בחירה חופשית.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2020 10:36 |
|
| |
אכזבת, יושיוש
|
|
|
|