בית פורומים ממלכה במבחן

***פלטיאל צארנן***

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/11/2014 21:51 לינק ישיר 

יש פה אי הבנה מוחלט!!!!
לעבודת השם יש מיליון דרכים,כמו הר גבוה שבפסגתו שוכן כסא הכבוד,ישנם שבילים רבים שמובילים לפסגה(וכולם נכונים! עובדה שבסוף כולם מגיעים לפסגה!) אך כל מטפס שבחר בשביל מסוים נשאר נאמן לדרך שלו. אם אני בחרתי בדרך מסוימת עליי להישאר נאמנה לדרך שלי ולא לסור ממנה אחרת,אני לא אשיג את המטרה (אלא אם כן השביל הזה לא מוביל לפסגה,אז צריך מהר לשנות כיוון...)לכל מטפס יש את הפטריוטיות האבסולוטית שלו!!!!
זה לא סותר שכל אחת פה מגנה על הדרך שלה!!! למה רק אני רואה את היופי בזה שאדם בוחר להשאר נאמן לדרכו??? איפה ה"לא תיטוש תורת אימך" .אבל, לגנות דרך אחרת בגלל שזו לא הדרך שלי זו כבר עצת היצה"ר...
ולכן חשוב לשים את הגבולות איפה אני מגן על הדרך שלי,ואיפה זה כבר גולש לאי סובלנות כלפי דרך אחרת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 21:56 לינק ישיר 

אף אחד לא גינה! והמשל שלך ממש מדויק!

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 21:59 לינק ישיר 

רבקוש חס וחלילה! לא אמרתי שמישו גינה! הזהרתי שזה עלול לקרות כיוון שזה נטייה טבעית שלנו כבני אנוש בעלי יצה"ר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 22:08 לינק ישיר 

טוב, בסדר, סולחת לך.............................................................. חחחחח

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 22:09 לינק ישיר 

נרגעתי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 22:11 לינק ישיר 

את יודעת, קפידא, וזה, לא פשוט.........

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 09:18 לינק ישיר 

רידה כתב:
אז זה בדיוק הבעיה.
שנקודת מבט חרדית קלאסית היא שרב חב"דניק או רב דתי לאומי הוא עם דעות לא נכונות.
יש כאן איזשהו חוסר יכולת להסתכל על דעות נוספות ולומר- אני לא בוחרת בדרך הזו, אבל אין לי בעיה שאחרים ילכו בה- כל עוד זה ע"פ ההלכה כמובן.
ואני למשל, מאמינה מאוד בדרך של רבותיי, אבל אני עדיין מאוד מאוד מעריכה את הרב שטיינמן והרב קנייבסקי וכו' וכו' (וגם הייתי בלוויה של הרב אלישיב, וכן, גם בכיתי כשנודע לי שהוא נפטר)

נשלח מהאנדרואיד שלי

רידה, כאן דוקא את חוטאת בהכללה גסה ולא נכונה. אמנם אני לא נציגת המגזר החרדי, אבל "בתוך עמי אנוכי יושבת" ומעולם לא שמעתי זלזול ברב או אברך דתי לאומי בשל השתייכותו המגזרית.
נכון, ישנם מקרים בודדים של חילוקי דעות קולניים בגלל השקפות מאד מנוגדות, שמתבטאות בחיי המעשה (בעיקר בפוליטיקה...)
לכל אחד מהמגזרים יש הרבה מעלות וגם חסרונות. יש הבדלים השקפתיים מהותיים. אני בטוחה שיש מ2 הכיוונים כאלו שמזלזלים במגזר האחר, אך לאנשים בוגרים, שבטוחים בצדקת דרכם, זה לא אמור להפריע כל כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 10:04 לינק ישיר 

יופי, אז ככה קוממתי עלי את כולן...
גילוי נאות: אני חרדית. עובדת בחברת טכנולוגיה מעורבת, לומדת באו"פ לתואר שני, יושבת ליד וחברה טובה של אישה מקסימה דתית לאומית מתנחלת.
יש לי בני דודים מכל גווני הקשת - מחילוניים ועד ברסלבים, דת"ל, וחבדניקים (ממשפחות שאני בטוחה שהיו מוכרות לך, אסתרק - לא רוצה לחשוף את עצמי).
ראשית - התנצלות. התגובה הראשונה שלי היתה טעות. ולא כי אני לא מאמינה בה - אני כן - אלא כי היא בוטה ונכתבה בצורה פרובוקטיבית קצת... סליחה, באמת.
אין לי שום בעיה להעריך ולאהוב אנשים מכל המגזרים. אין לי בעיה אפילו להבין את הדעות שלהם.
שוב - זו דעתי האישית, וכמישהי שלמדה במוסד חרדי סטנדרטי, אפילו בלי בגרויות, אני יודעת שזו ההשקפה החרדית הקלאסית - לפחות זו הנאמרת בקול.
וכדי להבין מאיפה היא מגיעה - אם מישהו מסתכל על הציבורים הדת"ל והחב"די מנקודת מבט סטטיסטית טהורה - 
האם מישהו יכול להתעלם מהאחוזים הלומדים - בעצם עזבו לומדים - הנראים ומתנהגים כמו שהתורה רוצה, לעומת האחוזים המקבילים בציבור החרדי? לאחוזים הנושרים?
שוב - זה לא בסתירה ליחידים או לקבוצות ששונים מהממוצע. קחו נקודת מבט סטטיסטית.
זה גם לא בסתירה לכך שיש מאפיינים (כמו השליחויות בחב"ד ומסירות הנפש ליישוב א"י בדת"ל) שראויים להערכה ולהערצה ואולי גם לחיקוי.
זה ודאי לא אומר שהציבור החרדי מושלם, כי אין ציבור מושלם (ואנא אנא אנא בל ניגרר).
רק הבהרתי נקודת מבט - בבקשה אל תרגמו אותי.
אני רוצה שנישאר חברות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 13:12 לינק ישיר 

אולה,הבהרת את עצמך יוצא מן הכלל!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 16:30 לינק ישיר 

אולה, 
נתחיל דווקא מהסוף- 
אני גם רוצה שנישאר כאן כולן חברות,

אבל בכל זאת ואולי דווקא בגלל זה אני רוצה להבהיר מספר נקודות:

1. אני יצטט אותך, אולה:
דעתי האישית היא שפלטיאל צארנן הוא אולי מייצג, מנקודת המבט החרדית הקלאסית, רב מזרחיסט/ ציוני, או אפילו - סליחה, אסתרק - חבדניק: בעל עקרונות, אדם רוחני - אבל עם דעות לא נכונות, שרואים לאיפה הן מובילות.

אני יסביר לך את ההבדל.
פלטיאל צארנן בסופו של דבר לא פוסק על פי ההלכה. הוא מעוות אותה.
רבנים דתיים לאומיים או חב"דניקים, באופן כללי, לא פוסקים הפוך מההלכה.
מה שמפריע לך/ לאחרים זה הדעות, ההשקפה שלהם.
אז מותר לא להסכים, אבל לא להוציא לעז על ציבור שלם ירא שמיים!

2. שנוגע למה שאמרת על "אחוז הנושרים":
אי אפשר באמת לדעת.
כי יש הרבה מאד בציבור החרדי שהם אולי לא הורידו את הכיפה, אבל המרחק ביניהם לבין יראת שמיים אמיתית היא מזרח ומערב.
בציבור החרדי יש בעיה רצינית מאד של "לחץ חברתי" שהוא אחד הגורמים לתופעה לעיל.

לעומת זאת, בחב"ד וגם אצל הדת"ל (שוב השוואה... רידה, קראי לאבא שלך) יש הרבה פחות לחץ כזה, ולכן אנשים נראים חיצונית בדיוק כמו שהם מתנהגים פנימית. לכן אולי בולטים יותר אלה שיורדים מהדרך, אבל זה לא אומר שהאחוזים גבוהים יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2014 17:44 לינק ישיר 

טוב,

אולה ורבקושירה, קודם כל רלוונטי מבחינתי שתחשבו שדרך מסוימת טועה. גם אם אתן חושבות זאת על דרכי כחבדניקית.
גם אני חושבת שהשקפת הדתיים לאומיים מוטעית מיסודה.

אבל!

א. דברו על ההשקפות. לא על יוצאי דופן. בלי עין הרע.. בציבור החרדי הכללי נתקלתי בדברים... שה' ישמור. אצל ליטאים, חסידים וספרדים. אני יכולה לפרט אבל נראה לי שזו כבר תהיה ירידה למלחמה אישית.
אז אני רק אצרף כאן כמה דברים לעיון בנוגע למציאות ולאחוזים ולכמויות...

ב. אם אתן מתנגדות להשקפה- תדברו. מה לא מוצא חן בעיניכם. אתן לא יכולות להתנגד להשקפה בלי לדעת מהי ההשקפה אליה אתן מתנגדות...

ג. בנוגע לאחוזי לומדי תורה. רוב הדורות ההנהגה בעם ישראל הייתה שהרוב עובד וקובע עיתים לתורה ומיעוט לומד. אני יכולה להביא על כך שפע של מקורות. בדורות האחרונים במיוחד מתקופת החזון איש הנהיגו בקהלים מסוימים שכולם ילמדו כי לדעת גדוליהם זה היה צורך השעה. לשם כך הם דיברו עם הנהלת בית יעקב שיחנכו לכך את הבנות. להתמסר לזה. אלו עובדות היסטוריות. אלפי שנים של מיעוט לומד מול כמאה שנה ופחות מזה של לימוד של 80 אחוז כדברייך. 

לא נתווכח על מעלות וחסרונות של זה. ויש בכל דבר מעלה. שכל אחד ינהג כרבותיו.
אבל לומר על זה ש60 אחוז לומדים שזה נובע מהשקפה מוטעית??? זה מעיד רע על הרבנים של אותו מגזר? התנאים והאמוראים עבדו! הרמב"ם עבד! ועוד ועוד.

אוקי, קישורים לעובדו בשטח- בהודעה הבאה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 17:54 לינק ישיר 

סיום מסכת שבת של מאות בחורים מישיבות חב"ד. במסגרת הלימוד נבחנו על 40,000 דפי גמרא בע"פ. חפשו את התמונה שרואים שם את הבחורים. הם לא אורחים. כל אלו מסיימי המסכת.

http://www.col.org.il/show_news.rtx?artID=84353

וזה באחד המבחנים המקדימים לסיום

http://www.col.org.il/show_news.rtx?artID=80198

סתם תמונה של כמה בחורי ישיבות חבד שלא נושרים...

http://www.col.org.il/show_news.rtx?artID=77880

ירחי כלה- מעמד שנתי של ליבון עניינים בתורה

וככה מעבירים הבחורים שלנו את בין הזמנים...

http://www.col.org.il/show_news.rtx?artID=84815

רידה עכשיו תורך.... 

קיצור, דברו על השקפות...אם אתן יודעות על מה אתן מדברות.
לומדים תורה אצל כולנו.

ברשותך, כוזרית, קיצרתי את השורה הארוכה...
אויש, הרסתי לך את הקישור! :(
יופי, סידרתי בחזרה...

תוקן על ידי אסתרק ב- 17/11/2014 18:31:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 18:10 לינק ישיר 

זה היה סתם דוגמא ה60 אחוז! טוב, אני כבר אמרתי שאני לא ממשיכה להתווכח...
במטותא ממך, תערכי את ההודעה שלך, למה עשית שורה כל כך ארוכה שמתחה את כל העמוד...

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 18:13 לינק ישיר 

באמת יפה כל הבחורים שלומדים! את המתקפה שלי כנגד ההשקפה עשיתי בעיקר נגד הד"לים ולא נגד החבדניקים

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ממלכה במבחן > ***פלטיאל צארנן***
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 18 19 20 סך הכל 20 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.