בית פורומים ממלכה במבחן

שגעון גדלות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/12/2014 10:42 לינק ישיר 

אז את מסכימה עם טור בעצם...
אני חושבת שאונמר (וכל אלו שאמרו שתלוי למה השגעון) התכוונו לפרש את זה ככח רצון מאד חזק , ולא כשגעון שבא עם מידות לא טובות כמו במקרה של דיאלידאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2014 16:25 לינק ישיר 

בדיוק!

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2014 17:38 לינק ישיר 

אולי אונמר התכוונה לגדלות בנושאים חשובים וטובים כגון אדם שרוצה להיות גדול בתורה או אדם שרוצה להפוך את החברה לטובה יותר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2014 17:46 לינק ישיר 

תראו מה ההגדרה של שגעון גדלות ע"י ויקיפדיה:

שִׁגְעוֹן גַּדְלוּת או מגלומניה (מיוונית: μεγαλομανία)‏ הוא תסמין (סימפטום) או התנהגות אבנורמלית המאופיינת במחשבות שווא על עליונות וכוח רב שיש לאדם. במצב זה האדם מייחס לעצמו תכונות אלוהיותומנהיגותיותאומניפוטנטיות או גאונות בתחום כלשהו (למשל כוח צבאיפוליטיכלכלי (עושר מופלג), כישורים קוגניטיבייםאמנותיים או מיסטיים), אשר אינן קיימות בו.

שיגעון גדלות יכול להתבטא בהתנהגויות מסוגים שונים ודרגות חומרה שונות, החל באדם שתלטן יתר על המידה, המאמין כי הוא מעצב את סביבתו ואת אישיות הסובבים אותו לפי רצונו, ועד למקרים קיצוניים של הזיותומחשבות-שוא, שבעקבותיהן האדם עשוי ללקות בפרצי אלימות פיזית או מילולית.

בשפה היומיומית, כאשר שיגעון הגדלות לא מאובחן בבירור כמחשבת שווא על פי הקריטריונים של המדריך האבחוני DSM, משתמשים במושג זה לתיאור תכונות אופי של אנשים המבטאים התנהגות של עליונות. לרוב מאפיינת המגלומניה בצורתה זו אנשים בעלי נטיות וקווי אישיות נרקיסיסטים או פרנואידים, או בעלי מזג ציקלותימי (תנודות מצב רוח) בתקופות של רוממות רוח עם מרץ יתר. במקרים אלה מחשבות הגדלות עשויות להיות בעלות עוצמה ושכנוע עצמי רב, אך אינן הופכות למחשבות שווא ממש. לעתים מחשבות מגלומניות עשויות להופיע גם בקרב אנשים בעלי כישורים יוצאי דופן אמיתיים, המרגישים שעצם היותם גאוניים או מיומנים מאוד בתחום מסוים, גורם להיותם בעלי כוחות ויכולות יוצאי דופן גם בתחומים אחרים.

כהתנהגות אבנורמלית, שגעון הגדלות נקרא מחשבות שווא של גדלות או גרנדיוזיות (מצרפתית: délire de grandeur). הוא מופיע בעיקר בקרב אנשים הלוקים בפסיכוזות מסוגים שונים, ומלווה לעתים בהזיותשמיעתיות (כגון "אלוהים אמר לי שאני השליח שלו"). שיגעון הגדלות נפוץ, בין השאר, בסכיזופרניה (בעיקר בסכיזופרניה פרנואידית), בהפרעה דלוזיונלית או פרנויה, במאניה ובמצבים מאניים של הפרעה דו-קוטבית(מאניה-דפרסיה) או של הפרעה סכיזו-אפקטיבית, ובמצבים פסיכוטיים "אורגניים" על רקע מחלה גופנית או מוחית גסה (מצב בלבולי ופסיכוזה אורגנית).

שיגעון גדלות מכונה גם "תסמונת נפוליאון", על-שם נפוליאון בונפרטה, אשר מינה את עצמו לקיסר וייחס לעצמו תכונות אלוהיות.

ממלכה במבחן - הפורום שיסעיר את כל המוחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2014 18:31 לינק ישיר 

טוב לדעת שלמוחמד היה שיגעון כזה....  (חוץ מהאפליפסיה..... )
בשפה היומיומית, כאשר שיגעון הגדלות לא מאובחן בבירור כמחשבת שווא על פי הקריטריונים של המדריך האבחוני DSM, משתמשים במושג זה לתיאור תכונות אופי של אנשים המבטאים התנהגות של עליונות. לרוב מאפיינת המגלומניה בצורתה זו אנשים בעלי נטיות וקווי אישיות נרקיסיסטים או פרנואידים, או בעלי מזג ציקלותימי (תנודות מצב רוח) בתקופות של רוממות רוח עם מרץ יתר. במקרים אלה מחשבות הגדלות עשויות להיות בעלות עוצמה ושכנוע עצמי רב, אך אינן הופכות למחשבות שווא ממש. לעתים מחשבות מגלומניות עשויות להופיע גם בקרב אנשים בעלי כישורים יוצאי דופן אמיתיים, המרגישים שעצם היותם גאוניים או מיומנים מאוד בתחום מסוים, גורם להיותם בעלי כוחות ויכולות יוצאי דופן גם בתחומים אחרים.
זה מה שמתאים ליוסף...

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2014 20:21 לינק ישיר 

יפה!
אז אולי בעצם דיאלידאן חולה בסכיזופרניה!
אבל בעצם, אני לא אוהבת את האבחנה הזאת כי:
א. זה מוריד ממנו אחריות על מעשיו הרעים
ב. זה גורם לאנשים להתייחס לחולי סכיזופרניה כמפחידים ומסוכנים, כשהם בעצם יכולים להיות אנשים נורא נחמדים הדומים לנו..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2014 20:33 לינק ישיר 

"דומים לנו"- פחות או יותר.........
ואת צודקת בקשר לסעיף הראשון 

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2014 20:39 לינק ישיר 

במה את "רואה" שהוא היה סכיזופרן??

ממלכה במבחן - הפורום שיסעיר את כל המוחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2014 20:49 לינק ישיר 

בגלל שהבאת את ההגדרה לשגעון גדלות, ונשמע שיש בזה חלקים שיכולים להתאים לדיאלידאן, וכתוב שזה מצוי אצל סכיזופרנים.

רבקוש, יש לי הכרות די קרובה עם הנושא, ויש אנשים המאובחנים כחולי סכיזופרניה ואת יכולה לראות אותם ברחוב ולדבר איתם ולא לחשוב בכלל שהם חולים.
ואם ה"פחות או יותר" זה בגלל התסמינים של המחלה, אז הרי גם בין אנשים שאינם חולים יש הבדלים, ואין איש הדומה לחברו.
(ובהקשר הזה שמעתי השבוע שיחה מחולה סכיזופרניה שאמר: אברהם אבינו דיבר עם אלוקים, משה רבינו דיבר עם אלוקים, אז למה כשאני אומר שאני מדבר עם אלוקים ישר אומרים לי שאני חולה בסכיזופרניה? )

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2014 20:52 לינק ישיר 

חחחחח
"היכרות די קרובה"- את באה לרמז משהו על עצמך?

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2014 20:55 לינק ישיר 

חחחח
איך עלית עלי?

אנחנו פשוט נחשפות במסגרת הלימודים...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2014 21:00 לינק ישיר 

סתם, צחקתי עלייך..........
חחחחחחחחחחחחחחח

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ממלכה במבחן > שגעון גדלות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.