| נשלח ב-21/1/2015 20:38 |
|
| |
חידושי הר"ן על הש"ס
קיבלתי מתנה ואין לי מה לעשות איתו...פשוט לא לרמה שלי כרגע
מה שוויו? והאם אוכל למצוא קליינטים כאן או בכלל?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2015 20:57 |
|
| |
ספרים שומרים, לא נחפזים למכור, בפרט שמדובר בסכומים זעומים - עוד יבואו ימים טובים יותר ותדקדק שם בכל מילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2015 01:33 |
|
| |
איזה הלוואי אני בקושי חוזר בתשובה כמה שנים...משתדל להחזיק ראש שעה בגמרא בשיעור
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2015 07:41 |
|
| |
אבירן
ברוך הבא לפורום!
קודם כל, הרשה לי לברך אותך על הצעד החשוב מאד שאתה עושה בחייך. גילית את היהדות, מצאת את התורה, ואתה משתדל להתחזק.
ראוי ללמוד מדרכיך הטובים. לעולם יהא אדם הולך אחרי האמת כפי יכולתו.
ולגבי לימוד תורה - אכן יש מצוה מן התורה (=מדאורייתא) ללמוד תורה. צריך לדעת הלכות כדי לדעת איך להתנהג מהבוקר עד הלילה. ויש כה הרבה ללמוד. וצריך מסגרת וספרים טובים ונוחים לקריאה ולימוד.
דע שהתורה היא בשבילך. וצריך רק למצוא את המקום והזמן והצורה הנכונה כדי לרכוש ידע.
אם תרצה לתאר, בפורום או באישי (כלומר לשלוח לי מכתב) מה אתה מתכנן לעשות ועד כמה אתה מרוצה ממה שאתה מצליח, אולי נוכל לחשוב ביחד על משהו להתקדם. לא שאני חלילה פוסל את מה שאתה עושה כרגע. זה נשמע שאתה הולך ועולה. וזה העיקר.
הגמרא היא התלמוד היא אוסף הספרים של התורה שבעל פה שנערך לפני 1400 שנה בערך. זה טקסט קשה מפני שהוא כתוב בשפה לא רגילה לזמננו ובצורה תמציתית מאד ומחייב מחשבה מרובה על כל משפט ומשפט. אם אתה כבר רוצה ללמוד גמרא, לדעתי השקע ברכישת כרך של גמרא שוטנשטיין שמכיל ביאור רץ על כל מילה ומשפט. זה מעין תירגום לשפה ולחשיבה מודרנית עד כמה שזה אפשרי של התלמוד.
אבל העיקר הוא גם ספר הלכה שממנו תדע מה לעשות (ומה לא לעשות).
ועוד כדאי לקבוע לימוד במשנה, שהיא הבסיס של התלמוד. ויש ספר פירוש נפלא בשם "קהתי" שגם אינו יקר. ותוכל לקבוע לימוד קבוע של כמה משניות ליום עם הפירוש הזה. ומומלץ לדעתי להתחיל בסדר מועד (המשנה מתחלקת לששה סדרים) כי משם יהיה לך בסיס לכל השאר.
ואני מגיע כעת לספר שקיבלת. הר"ן הוא אחד מן המפרשים שנקראים "ראשונים" על שם זמנם. הוא חי לאחר תקופת התלמוד ולפני כתיבת השולחן ערוך (ספר ההלכה של ר' יוסף קארו מלפני כמה מאות בשנים).
פירושו חשוב אבל בשלב בו אתה לומד הוא באמת לא יהיה שימושי.
כפי שכתב לך אחד החברים, זה ספר שכדאי להחזיק למען העתיד. אמנם אני שואל: איזו מהדורה קיבלת? בימים עברו נהגו להדפיס את הספרים האלו באותיות רש"י, ואחר כך צילמו והדפיסו שוב. מהדורה כזו מאד לא נוחה לקריאה. ואם הספר אינו שימושי, באמת לא כדאי לשמרו.
אך אם קיבלת, נניח, מהדורה שלמה של הר"ן מודפסת בעברית, זו מתנה יקרה שכדאי לשמור. (אפילו, נניח, ליום שבו תתחתן ויהיו לך ילדים והם ילמדו בישיבה. מי יודע).
אם אינך חפץ במתנה זו, חפש מקום שירצה אותה. אבל שבו ישתמשו בה. למשל כולל או ישיבה, רצוי באיזור מגוריך. וכך תזכה במצוה. עם זאת שים לב כי אם מדובר במהדורת צילום בכתב רש"י, יתכן שתתקשה למצוא מקום שיזדקק לה. עליך לבדוק ורק מקום שבאמת אין בו ספרים ירצה אותה. אבל אם תמצא, ישמחו על כך ולך תהיה מצוה.
הקמת ספריה תורנית לבית של יהודי המתקרב למצוות זה נושא חשוב. כדאי להפוך זאת לדיון: מה צריך להחזיק בבית ומה ראוי ללמוד. ובאיזה סדר.
שוב, אם תרצה כתוב לי באישי אם יש דברים שאתה רוצה להעלות אך אינם שייכים לרשות הציבור. חשוב שלאדם יהיה חבר או מישהו להתייעץ עמו בנושאים כאלו, ואם אין לך מישהו כזה בסביבתך אוכל לנסות לעזור בל"נ.
בהצלחה רבה, ודע שאתה יקר ואהוב לפני ה' על השינוי הגדול שהכנסת בחייך. כה תמשיך וכה תעלה!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2015 18:08 |
|
| |
תודה רבה לך מיימוני. ראשי כרגע לא עמי ואת הודעתך קראתי ברפרוף. שאתפנה אקרא לעומק.
תודה על ההשקעה והזמן בכתיבת ההודעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2015 18:35 |
|
| |
אי אפשר שלא להינות מסגנון הכתיבה הרהוט והנעים של מיימוני.
לגבי הספר, ישנם מצבים שונים בחיים וסגנונות של אנשים. ישנם שרואים את עצמם כ'עמי ארצות לכתחילה'. כלומר, אינם מצפים מעצמם לעסוק בעיון התורה בשלב כל שהוא בחיים. כמובן שיש שמשערים כך לגבי העתיד, וישנם שיכולים להניח ביתר וודאות שכך יקרה. מאידך, ישנם שמשערים, ביתר וודאות או בהשערה, שרצונם להתקדם בעיון התורה ו/או להתחבר לקהילה שכזו בהמשך הדרך. לאיש אין הבטחה, אבל ניתן לשער שמי שטעם מיין התורה, עוד ילגום כוסית פה ושם לפי הסקרנות וההזדמנות. [כמובן שאינני מדבר על אהבה או שנאה, אלו מצבי רוח משתנים וכדאי לבדוק את העתיד ביום בהיר.] רובד נוסף הוא אנשים אוהבי ספרים מטבעם. יש לי הזכות להכיר אנשים שלמרות שלא היו שקועים אך ורק בעיון התורה בחייהם, הם מקור נוח לספרים פחות נפוצים. לא מזמן הגעתי לבקר יהודי מבוגר שחזר לכולל לאחר כמעט 3 עשורים בהנאה מיגיע כפיים, וגיליתי שכל הכולל מוצף בספרים השייכים לו. יהודי זו הינו כמובן, אגרן מיוחד שמחזיק ספריה רחבת ידיים אע"פ שתחומי העיסוק התורני שלו צרים יחסית. בקיצור, ישנם שרואים את הספרים כתפאורה או כאפשרות לעת הצורך, כפי שאומרים בשם ר' חיים מצאנז, ששאף שתהיה לו 'ידיעה אחת מכל ספר'. לקוצר הבנתי לא זה המאפיין העיקרי של פותח האשכול, השאלה אם הוא כך גם לעתיד. לגבי השאלה האם שווה להחזיק ספר לזמן שיצטרך, כדאי לבדוק את טיב הספר. לדוגמה, אם מדובר במהדורת 'מוסד הרב קוק', הסט יקר ערך בכל מובן. אם לא, אישית הייתי ממליץ לפותח האשכול לא למכור ואפילו להנמע מנתינתו כמתנה, על מנת לא לפגוע בנותן וגם בשביל הרגש. לראות את הספרים, לחיות אותם, שווה הכל!
וכמובן. בהצלחה בדרך החדשה!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2015 12:57 |
|
| |
השבוע קיבלתי את הסט- מהדורת פרנקל
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 17:58 |
|
| |
על המשנה יש בימינו פירוש קל יותר מקהתי 'משנת אליעזר'
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 22:28 |
|
| |
מעולם לא שמעתי על ר"ן מהדורת פרנקל. אולי תשלח צילום של הכריכה או השער, אם אתה יכול?
אריאל. לענ"ד משנת אליעזר נוח למי שרגיל ללמוד משניות. למי שאין כמעט בסיס הכי טוב זה קהתי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 23:29 |
|
| |
גם אני חושב, קהתי זה גם לפי זכרוני עבודה יותר רצינית ומושקעת.
|
|
|
|
|