בית פורומים ממלכה במבחן

מידת החסד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/3/2015 09:05 לינק ישיר 
מידת החסד

מתוך הספר אהבת חסד של החפץ חיים:

אף שמידת החסד משובחת כל כך, כפי שהתבאר לעיל, לא יטעה האדם לחשוב שדי לו במידת החסד ואינו צריך יראת שמים, חס ושלום, לא כן הדבר, אלא צריך שילך האדם בדרכי התורה, ויקבל על עצמו עול מלכות שמים, ויתחזק גם כן במידת החסד. ואמרו חז"ל שכך אמר הקדוש ברוך הוא לישראל, קבלו עליכם עול מלכות שמים, והכריעו זה את זה ביראת שמים, והתנהגו זה עם זה בגמילות חסדים. והעושה כן, אשריו וטוב לו.

לדעתי, זה ממש מסביר את התופעה של דיאלידאן 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2015 10:06 לינק ישיר 

איזה יפה זה!
תודה אלרנן...
פשוט יוסף צריך לקרוא את זה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/3/2015 14:00 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/3/2015 14:10 לינק ישיר 

יורשה לי לתהות על משהו?
זה באמת קטע יפה.
אבל אני לא בטוחה שזה קשור.

ממה שאני התרשמתי מיוסף- הוא אפילו לא גומל חסדים כזה גדול. אולי הוא גומל חסדים- אבל עם עצמו.
נראה שמעניין אותו רק דברים שעוזרים לו בסופו של דבר.

הקטע הנ"ל נראה לי שמדבר על אדם שבאמת גומל חסד. רק בלי יראת שמים.
יוסף לדעתי אפילו לא באמת גומל חסד.
רק חושב איך יאהבו אותו יותר ויכבדו אותו יותר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2015 14:56 לינק ישיר 

זה נכון שהדילידאן עשה חסד כדי להצדיק את מלכותו בעיני העם וכדי לתת גושפנקא לכך שהוא נטל בכח את המלוכה.
היה קטע לא מובן בספר, האם לאה אשתו תמכה בו או שלא? מצד אחד יש קטעים שבהם היא מופיעה כאישה יראת שמים[קראה תהילים מתוך הקלף לפני פגישתה עם תרצה ובנותיה בגינת הארמון] היא מופיעה גם כאישה אצילית. אז איך היא לא 'מקיאה' את הבעל שלה הנכלולי? 
התשובה היא: 'מעשי החסד' של יוסף  בלבלו גם אותה, כמדומני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2015 16:42 לינק ישיר 

רידה, את מעלה נקודה מענינת, לא כתוב בברור בספרים האם דיאלידאן במודע עשה את מעשי החסד שלו רק כדי להתחבב על אחרים או שגם בעיני עצמו הוא הצטייר כגומל חסדים מובהק, בראיון ( וואו! כמה זמן לא הזכירו אותו...) משתמע כמו האפשרות השניה.
ולכן אני עדין חושבת שהציטוט הזה מדברי הח"ח מתאים מאד לעניין, ובונה את סדר העדיפויות הנכון מול העיניים,
ואת ההשואה לפוליטיקה של ימינו נעשה בפורום אחר...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2015 17:34 לינק ישיר 

רידה כתבה:

יורשה לי לתהות על משהו?
זה באמת קטע יפה.
אבל אני לא בטוחה שזה קשור.

ממה שאני התרשמתי מיוסף- הוא אפילו לא גומל חסדים כזה גדול. אולי הוא גומל חסדים- אבל עם עצמו.
נראה שמעניין אותו רק דברים שעוזרים לו בסופו של דבר.

הקטע הנ"ל נראה לי שמדבר על אדם שבאמת גומל חסד. רק בלי יראת שמים.
יוסף לדעתי אפילו לא באמת גומל חסד.
רק חושב איך יאהבו אותו יותר ויכבדו אותו יותר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תגובה שכתבתי לאסתרק לא ממזמן:

לדעתי יוסף דיאלידן היה אדם שבאמת ובתמים חשב שהוא אדם טוב. אולי הוא האמין שהוא לא צדיק, אבל אדם טוב. עם לב רגיש וכשרונות מדהימים ויוצאי דופן. הוא האמין שלאדם לא ניתנו תכונות סתם ולכל תכונה וכשרון צריך לתת ביטוי. גם אם זה ירמוס בדרך אנשים נוספים. הראיה שלו לגבי סדר עדיפויות היתה קצת מעוותת. הוא תפס כפגיעה בבעל חי דבר שלא נסלח ולא הסכים עם זה שיש סיפור שעומד מאחורי. ועל פי שיטתו התכונה שלו למלוך היתה טבועה בדמו. הוא נולד בשביל זה. ובעבור עקרון זה הוא מוכן אפילו להרוג את הקרובים לו ביותר. (הוא אפילו אמר משפט כזה באחת הסיטואציות שעבור כבוד מוכן היה להרוג אף את בני משפחתו....)

נשלח מהאנדרואיד שלי

איסתרק ומהללאל! אם תרצו אין זו הגדה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2015 19:05 לינק ישיר 

מסכימה מאד.
זאת בדיוק הבעיה כשאין יראת שמים, אפשר לראות את המעשים הגרועים ביותר באור חיובי לגמרי...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ממלכה במבחן > מידת החסד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext