|
|
| נשלח ב-21/7/2015 19:34 |
|
| |
כיף, נהניתי
איסתרק, עמ' 248 "היה נהדר", החליק איסתרק מעל גב הסוס, "חוויה כזו לא עברתי הרבה זמן. היה פשוט..." בכוזרית לא הייתה מילה מתאימה לתיאור רגשותיו, אבל בבולגרית, השפה בה דיבר באורח קבע עם שוביו הנחמדים, הייתה גם הייתה: "היה פשוט כיף", סיים, "נהניתי".מיה מנסה גם בקטע הזה להעביר איזשהו מסר. בממלכת כוזר הרמה המוסרית והדתית גבוהה מאד, עד כדי כך שאין דבר כזה "כיף" או "הנאה", כל המעשים שם מדודים ובעלי תכלית. מה דעתכם? האם זה מה שמצופה מכל אדם ירא ה'? נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי אסתרק ב- 21/07/2015 21:52:54
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2015 19:46 |
|
| |
כנראה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2015 20:09 |
|
| |
תודו שהתגעגעתם  דעתי בנושא היא שחשוב מאוד להנות, אמנם יש את המטרה שלשמה ירדנו לעולם (כל אדם ותפקידו.. ), אבל ההנאה, לדעתי, צריכה להיות חלק בלתי נפרד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2015 20:43 |
|
| |
יושיוש!! בהחלט :-) במהללאל מיה מתארת את איסתרק כאדם ירא ה', שאינו מפחד מהתלוצצות קלה אך גם אינו משתוקק לה. וזה המלך! שהוא כביכול המושלם שם. אז ק"ו שבני האדם הרגילים ממש לא מצופה התנהגות כזו. וממש הגיוני בעיני שאדם יהיה ירא שמים ומקפיד על קלה כבחמורה, ועם זה גם נהנה הנאות גשמיות. ובכ"ז ניתן לומר בודאי שזו מדריגה גבוהה יותר כאשר אדם פחות משתוקק לאותן הנאות חומריות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2015 21:11 |
|
| |
| רידה כתבה: |  |
יושיוש!! בהחלט :-) במהללאל מיה מתארת את איסתרק כאדם ירא ה', שאינו מפחד מהתלוצצות קלה אך גם אינו משתוקק לה. וזה המלך! שהוא כביכול המושלם שם. אז ק"ו שבני האדם הרגילים ממש לא מצופה התנהגות כזו. וממש הגיוני בעיני שאדם יהיה ירא שמים ומקפיד על קלה כבחמורה, ועם זה גם נהנה הנאות גשמיות. ובכ"ז ניתן לומר בודאי שזו מדריגה גבוהה יותר כאשר אדם פחות משתוקק לאותן הנאות חומריות. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2015 21:46 |
|
| |
יש הנאה ויש הנאה. יש אדם שאוכל סעודת שבת ותוך כדי הוא מכוון לגילוי האלוקות במאכלים אלה. בודאי שהוא נהנה, אך כל כוונתו לשם שמים. ויש אדם שסתם נהנה לאכול, ומתעסק באוכל ורואה בזה חשיבות בפני עצמו. ואני חושבת כמובן שיש מעלות שונות. נגיד יש לי חברה צדיקה, שכשהיא אוכלת היא מאחלת לעצמה ולסובבים אותה "לבריאות" כי כוונתה בשעת האכילה שיהיה לשם שמים. ואילו אני לא במעלתה ואני מאחלת "בתאבון", שהאוכל מספק לי את התאוות.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2015 21:51 |
|
| |
חחח... לא צדיקה ולא נעליים. היא אוכלת לתאוות שלה, אבל לפחות משתדלת לזכור מה אמורה להיות המטרה של האוכל... את דעתי בנושא אביע מאוחר יותר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2015 23:36 |
|
| |
הווו אסתרק! איפה התחבאת כל הזמן הזה! הדיון הזה ממש כמים קרים על נפש עייפה....
אז ככה: אני חושבת שהמסר שמיה קינן מנסה להעביר הוא השימוש בשפה זולה. היא אמנם עושה זאת בצורה גורפת במקצת, אך היא מרשה זאת לעצמה כיון שזהו ספר לא שיגרתי שבו היא יכולה להקצין את העלילה לאיזה כיוון שתרצה. כך זה נשמע הגיוני במובן מסויים כי זה מסתדר יופי עם העלילה, וגם היא מדגישה את המסר באופן שאינו משתמע לשתי פנים- הברור ביותר שאפשר.
ובהקשר לעלילה עצמה: נכון שזה קצת מוגזם שהמילה הזו אינה נמצאת בלקסיקון הכוזרי, אך הכן, כוזר זוהי מדינה שבה ייראת השמיים קודמת להנאות. הנאות בכוזר הישנה זהו דבר שולי. הדגש הוא על התורה או לחילופין על עבודת כפיים שקטה ופשוטה. זאת ניתן לראות מכך שאילו זמרים ראויים לשמם אין שם ובוודאי שלא כלי נגינה. הראשון שהכניס את זה כאמור היה יוסף דיאלידאן שהוא, כמובן, מגלם בספרים , בקיצוניות אף הוא, את הצד השני,זה שההנאות אצלו הן חלק בלתי נפרד ואף אמצאי חיוני והכי נכון שיש להתחיל איתו לעבוד את השם, או במילים אחרות, שלב ראשון להנות/ לרצות את הנפש הבהמית, ורק אז אפשר להתחיל לראות מה אפשר לזרוק קצת לנפש האלוקית שלא תרגיש מקופחת מדי.
זו רק דעתי ;-)
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2015 13:13 |
|
| |
מהללו, מה בנוגע לעניין עצמו? האם לדעתך אכן כזה נורא להשתמש במילה "כיף" או להנות? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2015 01:52 |
|
| |
זה שאין ביטוי למילה כיף בכוזרית זה לא דבר הכי טוב, ועצם זה שהוא לא קיים לא ימנע את התחושה עצמה... כאשר אדם מרגיש תחושה של כיף ובסביבה שלו \ לפי חינוכו זה לא המעשה הכי טוב \ המעשה שהכי נכון לעשות הוא יודע להגדיר את התחושה הזו, להזהר ממנה (במקרה הצורך) ולא לחפש יותר מדי את הריגושים שיתנו לו אותה בדברים שלא עליהם חונך... הוא יודע שהוא נהנה ממנה ומחפש את אותה התחושה בדברים חיוביים... בצלילה לגמרא למשל.
עצם זה שאין לו איך לבטא את התחושה במילים , או שאינו יודע איך לשתף ולתאר את תחושתו עם הסובבים אותו לא ימנע ממנו לחפש את אותו הדבר שוב ושוב ולהתאוות אליו...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2015 11:44 |
|
| |
בכל דבר בעולם אפשר ללמוד דבר בעבודת ה'.גם כשאנחנו חווים הנאה,צריכה להיות מונחת לנו בראש המחשבה שאנו עושים זאת כדי לייעל את העבודת ה שלנו או בכח הדבר הזה לעשות מצוות וכד'.זה בנוגע לאנשים פשוטים כמו כולנו.(וכמובן גם לא כולנו נמצאים בדרגה הזאת של לחשוב לפני אכילה או שתיה שאני עושה זאת כדי שיהיה לי כח בעבודת ה'..אבל זה מצב שעם קצת עבודה ניתן להגיע אליו) (ושיהיה ברור-אני לא בדרגה הזאת בינתיים.זו השאיפה:-) לעומת זאת,מאדם שהוא מורם מעם,כמו מלך,או במקרה בזה מי שיועד להיות מלך,נדרשת עבודה ברמה אחרת לגמרי.ואני חושבת שזה אמור לבוא בטבעי אצלו,-לא להגרר לכל מיני תאוןת והנאות. לכן קטע זה בספר מראה את הדרדרות המסוייימת של אסתרק בשבי.למרות שהוא באמת מנסה להחזיק את עצמו ולהתגבר,אך ההנאות והתאוות מושכות אותו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|