|
|
| נשלח ב-12/10/2015 03:46 |
|
| |
מה שציטטתי היו דוגמאות לאלה שאינם מכירים את הגרי"א הנקין שתורתו היתה מוכרת ומוערכת אצל הפוסקים של א"י. מכל מקום, כותבים את שמו הרב הענקין או הרב הנקין, ובראשי תיבות הגריא"ה. על גדלותו וגאונותו בתורה אפשר לספר רבות, כפי שאפשר לספר על גדלותם וגאונותם של פוסקים גדולים אחרים, אולם מה שהרשים אותי ולענ"ד ייחד אותו, זה שהגריא"ה ניהל את ארגון החסד "עזרת התורה" במשך 48 שנה בעבור משכורת צנועה, בפנקס היה רושם את הזמן שביטל מעבודתו בהשיבו על שאלות הלכתיות, והשלים את החסר בהוסיפו על שעות העבודה.
תוקן על ידי מם80 ב- 12/10/2015 04:31:03
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2015 08:47 |
|
| |
אכן. לא התכוונתי שמה שהבאת לא בסדר וכדו', אלא שלפעמים אנחנו מכבדים אדם בגלל שאיזה רב גדול הואיל להתייחס אליו, ובמקרה דנן אי"צ למצוא סיבות כאלו (ככלל אני לא אוהב את הסגנון ראיות הזה, אבל אכמ"ל). לגבי איות שם המשפחה, זה פשוט נדבק לי מהרב שורקין שליט"א. אם זה מפריע, כולי סליחות...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2015 12:20 |
|
| |
אח,
בעקרון הנני מסכים אתך, וכבר אמר הנצי"ב מוולוז'ין שעיסוק הנכון בגדולי הישראל איננו בביוגרפיה שלהם אלא בלימוד תורתם, אלא שלדאבוננו יש כיום בורות והרבה אנשים לא שמעו על רבים מגדולי ישראל של הדורות הקודמים, ואלה שהתפרסמו אינם אלא קומץ מהם, ומאחר שגדולי ישראל התמעטו באיכות ובכמות, יש טעם בלימוד תולדותיהם והנהגותיהם של גדולי ישראל מדורות קודמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2015 20:34 |
|
| |
"קיצוני וקראי מעט" - כוונתך?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2015 23:49 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2015 15:03 |
|
| |
איך, איך נפלו גיבורים. הקדוש הרב איתם הנקין , תלמיד חכם מיוחד במינו, חוקר מזן נדיר ומיוחד, מוערך בכל החוגים, ראו באוצר החכמה איזכור שמו עשרות עשרות פעמים בכל קבצי המחקר חוצה כל מגזר, החל מהמעיין ועד ישורון בית אהרון . כה חבל, כה נוראה השמועה .
|
|
|
|
|