| נשלח ב-12/2/2016 00:01 |
|
| |
איזה רמב"ם הכי מומלץ לקנות?
ידוע שלאברך לקנות סט רמב"ם זה לא בא ברגל.. ואם כבר קונים רוצים את התמורה הטובה ביותר.. אז.. איזה רמב"ם הכי טוב? מה היתרונות והחסרונות בכל הוצאה? ובקיצור.. מה נותן את התמורה הכי טובה למחיר? ריכזתי כאן את ההוצאות השונות, עם מחירים ממוצעים בשוק. אשמח שכל אחד יחווה את דעתו האישית/מקצועית... יישר כח!
רמב"ם פרנקל רגיל 15 כרכים, מגיע בשני גדלים 31/25 ס"מ מחירים 1330/970 ש"ח בהתאם.
רמב"ם פרנקל 7 כרכים 7 כרכים, מגיע גודל 25 ס"מ מחיר 350 ש"ח
רמב"ם המאור 9 כרכים, מגיע בשני גדלים גדול/קטן ס"מ מחיר 360/600 ש"ח בהתאם.
רמב"ם סגולה 7 כרכים מחיר 260 ש"ח
רמב"ם המאיר לישראל 10 כרכים, מגיע בשני גדלים 31/25 ס"מ מחירים 365/210 ש"ח בהתאם.
אם יש הוצאות שפספסתי אשמח אם תגידו ואוסיף לפה. בעז"ה באם האשכול ישא פרי נשתדל לסכם הכל כאן בהודעה הראשונה לטובת כלל הגולשים.. מצפה לתגובותיכם.. ישר כח!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2016 08:25 |
|
| |
איני מכיר את כל המהדורות שציינת, אבל אולי אוכל לספק נתונים למחשבה:
כשאתה רוצה לקנות "רמב"ם", האם כוונתך למה שכתב הרמב"ם עצמו, או לספרו בתוספת הגהות הראב"ד, או לפירושים נוספים?
האם תשתמש בו ללימוד סדיר, כדי ללמוד את כולו בסדר לימוד קבוע, או שתרצה לעיין בו כדי לראות איך פוסק הרמב"ם בנושאים אלו ואחרים? (פסקי הרמב"ם הם גם מהלכים בסוגיות שלפיהם קבע מה שקבע, אבל לא תמיד קל לעמוד עליהם).
האם תלמד ממנו בבית, או שתיקח אותו למקום הלימוד שלך, כגון בישיבה או בכולל?
האם תרצה מה שיותר מפרשים, או שדי לך במפרשים הקלאסיים? האם תרצה לעמוד על "הסברה המדוייקת ביותר ברמב"ם" או שתרצה להכיר את הצדדים השונים והפירושים שהוצעו לו?
בהתאם לכך עליך לבחור את הסט שיציע לך את מה שאתה צריך ולא יותר.
בכל אופן, אני ממליץ מאד לקנות את הרמב"ם השלם, המנוקד והמדוייק בהוצאת מקבילי. כרך אחד בלבד, שאותו אפשר לטלטל בנקל (אבל צריך לשמור עליו עקב כבדו), נוח מאד לעיון, ומדוייק יותר מפרנקל, דומני.
הבא בחשבון שרבים ממפרשי הרמב"ם מופיעים במאגרים ממוחשבים. יש לך מחשב אז תוכל להוריד חלק מן המפרשים בהוצאות שונות מהיברובוקס. אם תקנה את פרוייקט השו"ת או את אוצר החכמה, יהיו לך מפרשים רבים נוספים. לא תוכל לעיין בהם בשבת, אבל תוכל לעיין בהם ביום חול או להדפיס את הדף הדרוש לך. פעמים רבות זה די והותר, ואתה חוסך מקום בארון הספרים! אם מצרפים את החסכון בסט רמבם לסטים אחרים מקובלים, זה עשוי לממן את פרוייקט השו"ת (כולל חיפוש) וחלק מאוצר החכמה היקר בהרבה.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2016 22:01 |
|
| |
אכן לא הכנסנו את ה'רמב"ם בכרך אחד' שהופיע בשני הוצאות - של מכון 'מפעל משנה תורה' (מקבילי) שהיתרון העיקרי זה הדיוק שלו (עבודה מחקרית רצינית ביותר) ונוחות בדפדוף ובהתמצאות, ושל הוצאת חז"ק שגם נחשב למדוייק, והיתרון שלו שיש בו גם את הגהות הראב"ד והפניות למקום בו פוסק מרן אחרת, ועוד כמה הוספות.. כמובן שפרוייקט השו"ת מהווה פיתרון, אך כמו שתיארת רק חלקי. כרגע לא נמצא הפיתרון שיחליף לגמרי את הספר הפיזי.. שאולי לוקח מקום על המדף אבל נותן ניידות ונוחות לפעמים גבוהה יותר.. יש לי פרוייקט השו"ת באופן כללי הוא לדעתי תחליף להחזקת ספריית ענק של שו"תים שנפתחים פעם ב.. אבל ספרים כמו רמב"ם ושו"ע צריכים לדעתי להיות גם על המדף. ובאופן כללי ניראה לא שאני לא היחיד שמחפש את המידע ושהרבה ברשת ישמחו לדעת שאשכול כזה קיים :)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2016 04:18 |
|
| |
לדעתי , מי שרוצה לדעת מהי דעת הרמב"ם ולהבטיח קירבה גבוהה ביותר להלך חשיבתו של הרמב"ם מוטב לו שיאחז ברמב"ם הוצאת הרב קאפח זצ"ל.
גם הדיוק הרב בגירסה וגם הידיעה שמפרשו שולט בכל מכמניו, ההלכתיים וההגותיים, מבטיח קירבה גבוהה לאמת. בכמה מקרים שניתקלתי בעבר ראיתי שגישתו של הרב קאפח ופרשנותו היא פשוטה הרמונית ואמיתית יחסית לפרשנויות ספקולטיביות ביותר בדעת הרמב"ם.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 08:42 |
|
| |
מהי הוצאת חז"ק?
(את הרמבם של הרב קאפח יש באוצר החכמה.)
לגבי ניידות של ספרים, אני סבור שיש כאן ענין עקרוני.
לימוד מקיף מחייב גישה לספרים ומחברים רבים. זה נכון לגבי הרמב"ם וכן לגבי השו"ע אם מעוניינים בפסק ועוד ועוד. איפה יחזיקו את כולם? לכן אני נשאר בהמלצתי. אבל מי שלגביו עיון ברמב"ם זה מניה וביה (בו במקום) עיון במפרשיו, זה עשוי להיות אחרת.
לגבי הרמב"ם ספצפית יתכן שאפשר להשיג עדיין את המהדורה בממדים קטנטנים עם המפרשים הקלאסיים. ואם רוצים לעיין יותר, מדפיסים את הדפים הרלוונטיים מפרוייקט השו"ת שיש לך.
אני יכול להעיד מנסיוני שהאופן שבו אני מתאר את הלימוד כרגע הוא המיטבי ללימוד שנעשה בבית. בישיבה ובכולל זה אחרת, כמובן. יתכן שבשלב מאוחר יותר יוצבו עמדות של מחשבים עם מאגרי מידע גם בישיבות ובכוללים. בינתים זה נראה כמו מד"ב, ויותר מטעמים חברתיים מאשר כספיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2016 09:52 |
|
| |
נראה שרמב"ם מקבילי הוא הרמב"ם השלם המדויק ביותר כרגע. אבל מסתבר שהרמב"ם מדויק שהוציא הרב שילת מדויק יותר (וגם מציין יותר נוסחאות). אלא שלא השלים את סידרתו. כיום הוא עורך את הנוסח ברמב"ם המבואר שהולך ויוצא במסגרת המפעל של הרב שטיינזלץ. לכשיצא לאור כולו, כנראה הוא יהיה המדויק ביותר שבידינו. אולם יש לציין שאף אחד לא ניצל מספיק את קטעי הגניזה הקדומים, שחלקם אפילו לא אותרו עדיין. ביניהם נמצאים קטעים שנכתבו לא יותר מעשרות שנים בודדות אחרי הרמב"ם ואולי אף פחות מכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2016 12:55 |
|
| |
ברא
תודה. לא ידעתי.
אבל אני תמה על מה שכתבת. ראיתי את הרמבם של שטיינזלץ (שאני מעריכו, את הרב, הרבה מאד) והיה נראה לי לא יעיל. וגם לא ראיתי שכתב שם שזה מוגה. ונדמה לי שאפילו השויתי ומקבילי כולל יותר.
יש דוגמא שמצאתי אצל מקבילי בהלכות סוכה ומראה מקומה המדוייק נעלם ממני. יש שם הצעת הגהה של הטז על רמבם מוקשה והטקסט של מקבילי אכן מצדיק על פי כתבי יד לדבריו את ההגהה.
יש עוד אפשרות לבחון. בספר שמופץ אי שם המחבר מביא גרסה בהלכות אישות לרמב"ם, לפיה מותר לאדם לעשות מה שירצה (אבל זו דרך עמי הארצות) ויש שם תוספת "ובלבד שלא יוציא ז"ל" ואילו ברמבם המקורי זה לא נמצא וזו תוספת מאוחרת! כך זה באמת במקבילי. איך זה בשטיינזלץ?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2016 21:33 |
|
| |
אני הק' אוהב ללמוד בספר שיש בו הכל, ולא לחטט במחשב ולהיכנס מתוכנה לתוכנה. לימוד עקבי ובכלל בפעם הראשונה, הרבה יותר נוח לי מתוך ספר.
לכן אני מציין כאן את הרמב"ם של עוד והדר, 20 כרכים הכולל בעיקר מפרשים ספרדיים חשובים שבשנים האחרונות פחות נפוצים. לאחר שקנית רמב"ם רגיל ואתה רוצה להרחיב את ידיעותיך, שווה מאוד.
אגב, לאוהבי התוכנות, גם בהיברו בוסק יש טקסט של הרמב"ם עם כמה מפרשים פופולריים ופחות פופולריים. ג"כ חשוב מאוד
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2016 15:21 |
|
| |
ללימוד בבקיאות הרמב"ם בהוצאת הרב מקבילי הוא מעולה. ויש להם גם רמב"ם מבואר, שזה הרמב"ם על פי פירושי הרמב"ם עצמו בכל ספריו וכתביו ( כולל אפילו כתביו הרפואיים ) וכן עם זיהוי צמחים וכדומה, על פי המדע המודרני ובהתאם לשמות שנתן הרמב"ם בפירושיו וכתביו.
פשוט מעולה ומאד מומלץ.
|
|
|
|
|