וואו פדהאל
ברוכה הבאה קודם כל! כמה כיף שיש עדיין עוקבים לפורום הזה... ידעתי שיוזבד יעשה משו לפורום...
מוזמנת לכתוב לנו באשכול 'ברוכים הבאים' שנעוץ למעלה (ההוא שהגבירה רנה התעקשה לכתוב שם תגובה כדי שהוא יגיע ל771 תגובות...:)
ולגבי הספר עצמו..
יוזבד
כמה חיכינו לווווו
כמה!!
כמה חששנו שהוא לא יאמת את הציפיות שלנו...
אבל אפשר לומר שהוא אימת. ובגדול.
התחלתי ביום שישי ולפני כמה שעות סיימתי את הספר השני..
הוא היה מרתק. הן מצד העלילה והן מצד העמקות שבו
אפשר לומר שהעלילה בספר גאונית אם כי העמקות והמסרים הרבה פחות גלויים ורבים
אבל האלה שנתקלתי בהם גרמו לי לחזור שוב לתחילת הפסקה ולקרוא שוב. דברי חכמה לרוב זוג הספרים האלה נושא בין דפיו..
וואלה הפכתי לפיוטית אבל זה לא מפריע לי כל עוד אני כותבת מה שנכתב לי... כמאמר חתימתי - נתתי לאצבעות ללכת במקומי..
אז ככה:
אני לא אעשה כעת השוואה בין איסתרק ומהללאל ליוזבד שלנו
או שבעצם איזושהי השוואה אני אעשה... פה ושם בטוח..
כמו שכתבת - באמת גיבור הסיפור העיקרי הוא לא בדיוק יוזבד בעצמו
ובספר הראשון עוד פחות
אפשר לומר שאת חלקו השני של הספר קראתי בשקיקה ובנשימה עצורה יותר, אולי רק משום שאת החלק הראשון קראתי בלילה ואת השאר במנוחת צהריים של היום?...
אני, שעוד שקועה בעלילת מהללאל ואיסתרק היה לי קשה קצת שגיבור הסיפור הוא פתאום מישהו חדש שאני לא מכירה וכל פעם שרק הוזכר שמו של מהללאל או כל דמות אחרת מוכרת ומעלת געגועים נוסטלגים קצת צללתי בהתלהבות אחר כל פיסת מידע חדשה על הדמות שאני כבר מכירה
דברים חשובים לחברות הממלכה שהציקו לי:....
- פאנזי לא מוזכר בספר בכלל!!!! |בוכה| |מיקנון| התנחמתי בזה שפעם אחת ויחידה שלוואן מזכיר אולי אפילו במחשבתו רק את בית המחסה בגיאט מה שהביא שלווה מזויפת לליבי שסירב להאמין שהוא אכן, לא גיבור הספר ואפילו לא הטיפש של הספר..
- נשים מוזכרות בספר אך בקושי, ומחשבותיהן והלך רוחן, מסקנותיהן והגיגיהן וכל שאר דברי החכמה שאהבתי לקרוא נמצאו בקושי אצל ליאה (מזל טוב לה:) והלה שאולי אמרה שם משפט שניים (אם אנחנו לא לוקחות בחשבון שאת כל הגיגי הספר כתבה אישה...)
- הכי חשוב - אולה בסוף כן קושר קשרי שידוכין עם אונמר הנסיכה! וזה כלכך משמח! אם כי הייתי מצפה ולו קצת לשמוע גם את צידה של אונמר המתוקה בסיפור והיא לא מוזכרת שם בכלל ואולי שמה מוזכר שם פעמיים בקשר לאולה שגם הוא נזכר להופיע רק בסוף הספר הראשון...
- אחרי כל הדיונים - בסטיאן קורא למהללאל מהללאל ולא מיכאל:)...
יש מסתמא עוד דברים סתם זה מה שעולה לי בראש כרגע
העלילה גאונית אין מה לומר, יש עוד מלא קצוות שצריכים סגירה
אפשר לומר שהיא מיצתה כל מה שהיה צריך להכתב על האבקה השחורה,
היו גם דמעות פה ושם שהוזלתי, במיוחד בסוף כשכל כך הייתי בטוחה שהוא יחזור וכל כך האמנתי בו וידעתי שהוא יצליח להתגבר על עצמו
ובסוף היא הביאה לו מוות שכזה וזה כאב...
הדמויות החדשות ברובן שהיא הכניסה לא היו דמויות הכי נלבבות אבל חלקם דווקא כן אהבתי.. מה שלא נותן הרבה מדי שמות חדשים לניקיות שעוד תבאנה בעז"ה...
הזוי איך שדמות כמו אלרון שבמהללאל מוזכרת רק פה שם כמשרתו של הנסיך הופכת פה לדמות משמועתית יותר מסתם משרת
ואיך שבמהללאל לא ידענו אפילו על קיומה של אחוזת בנטליאן (חוץ מאולי הקטע שאיסתרק שלח את אולה עם הנוסחה של האבקה לאנשהו כנראה לשם...:)
הזוי איך מעל אלף עמודים ועדיין קצוות רבים כלכך נשארו פתוחים...
איך ספר שלם ורנה לא מוזכרת בו מאומה, רנה אשת הברזל שלנו...
וכמה אנשים מתים שם בקצב מסחרר אחד אחרי השני...
אני אהיה חייבת לקרוא את הספרים שוב זה ברור...
עכשיו אני עדיין אחרי התרשמות ראשונית ויש לי עוד הרבה מה לומר אבל השעה קצת אממ...
אני יכולה להגיד שהיה שווה לחכות
אני נהניתי מאד לקרוא
והחכמתי
כאבתי ונלחמתי
ברחתי והקצתי
דברים שהובנו ודברים שיובנו
תצריפים הזויים ופאזלים שעוד לא מושלמים
בתקווה שאני אצליח להשכיל ממה שקראתי וללמוד - כי יש הרבה מה
הספר עוצמתי לא פחות מקודמיו.
מחכה לשמוע תגובות מעוד מי שקראה
ויאללההה... להתחיל להקפיץ אשכולות דיונים ומשחקים וכל מה שעוד יש...
פדהאל - איזה כיף שבאת! :)
נשלח מהאנדרואיד שלי