בית פורומים ספרים וסופרים

"בית שמואל", אשמח להסבר של הקטע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/7/2020 08:46 לינק ישיר 
"בית שמואל", אשמח להסבר של הקטע

שלום, תעזרו לי בבקשה להבין, הסבירו לי בבקשה קטע הבא מספר "בית שמואל" שנכתב ב1689. (ברוינא. בריינא' ברונלין ברוינלן ברוינליין) והכל תליא במבטא (בריינדל) בשני יודין ובלא יו"ד אחר הדלי"ת: (ברענדלין) (ברונא) בת שבע. חד תיבה: בונא. באלף (בוניא) (בינלין) בונכין בונלא בוניין בונילא היינו אם הרוב קורין אותה כך אפי' בפניה ואינה מקפדת אבל אם היא מקפדת וצריכים לקרותה בפניה בוני או בונה אפי' אם הכל קורין אותה שלא בפניה (בונילא) יש לכתוב [בוני] או בונא. ואם הרוב קורין אותה בפניה בוני או בונא והמיעוט קורין אותה בפניה בונינא הולכים אחר הרוב ס"מ וכן הדין. בבונכון. בטשיל בעטשיל. בתקא בתי"ו כינוי לבת שבע ומסתמא כותבין בעטשיל ביו"ד אחר השי"ן

תוקן על ידי Marra ב- 08/07/2020 09:15:05

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2020 16:33 לינק ישיר 
אגוטעראיד

Marra כתב:
שלום, תעזרו לי בבקשה להבין, הסבירו לי בבקשה קטע הבא מספר "בית שמואל" שנכתב ב1689.
(ברוינא. בריינא' ברונלין ברוינלן ברוינליין)והכל תליא במבטא.
(בריינדל) בשני יודין ובלא יו"ד אחר הדלי"ת: (ברענדלין) (ברונא).
בת שבע. חד תיבה: היינו שכותבין בגט (או בכתובה בתשבע, ולא בת שבע.
בונא. באלף. (בוניא), (בינלין) בונכין בונלא בוניין בונילא, היינו אם הרוב קורין אותה כך אפי' בפניה ואינה מקפדת.
אבל אם היא מקפדת, וצריכים לקרותה בפניה בוני או בונה, -אזי- אפי' אם הכל קורין אותה שלא בפניה (בונילא) יש לכתוב [בוני] או בונא.
ואם הרוב קורין אותה בפניה בוני או בונא והמיעוט קורין אותה בפניה בונינא, הולכים אחר הרוב, (ס"מ){כנראה ראשי תיבות של ספר ....פלוני }וכן הדין. בבונכון. בטשיל בעטשיל.
בתקא, בתי"ו. כינוי לבת שבע,
ומסתמא כותבין בעטשיל ביו"ד אחר השי"ן. כלו' ששם האשה הוא בעטשיל, אזי כותבין עם יו"ד, כמו בריינדיל דלעיל. 

והכל מחוור.....

תוקן על ידי Marra ב- 08/07/2020 09:15:05

תוקן על ידי אגוטעראיד ב- 09/07/2020 16:35:12

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > "בית שמואל", אשמח להסבר של הקטע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext