הצלה גוש-דן בהצלת חיים ב...הונגריה!
"מגלגלין זכות על-ידי זכאי", כך נאמר.
מאמר זה התקיים אצל חיים פרלמן מתנדב מד"א-'הצלה' גוש-דן, שיצא למסע על קברי צדיקים במחוז רומניה-הונגריה, ולא תיאר לעצמו שגם שם, בהונגריה הרחוקה, יתגלגל לידיו מעשה הצלת חיים של ממש.
ומעשה שהיה כך היה - - -
בשבוע שעבר השתתף מתנדב "הצלה גוש-דן" חיים פרלמן, במסע לקברי צדיקים בהונגריה-רומניה, שהתקיים בראשותו של הגה"צ אב"ד מאקאווא שליט"א.
היה זה לאחר שעברו את הגבול מרומניה להונגריה, בדרכם לעיירת מאקאווא, לפתע שם לב חיים, לאדם שעומד ליד רכב שבשולי הדרך, ומבקש מהם לעצור.
מספר חיים:
"למרות שאיני מבין הונגרית, החלטתי לראות אולי אוכל לעזור במשהו. בתנועות ידיים הוליך אותי אותו אדם לעבר הרכב, שם הצביע לי על בחור כבן 28 מחוסר הכרה".
חיים לא איבד זמן...
הוא הזעיק את חברו למסע שמואל קליינמן המתנדב בהצלה ירושלים, כשבמקביל הוא מבקש מחבר נוסף להדריך את אותו אדם להזעיק למקום את כוחות הרפואה המקומיים.
בדיקה קצרה של חיים, גילתה כי מדובר במצב החייאה, אותה הוא התחיל לבצע מיידית עם הציוד שהיה בידיו.
במשך כ-20 דקות רצופות ביצעו השניים פעולות החייאה אינטנסיביות, כשלאחריהם חברו אליהם פאראמדיק ורופא שהגיעו על נט"ן הונגרי, והופתעו לראות מחזה של "החייאה בשניים" על-ידי זוג תיירים יהודיים...
תרופות, אינטובציה (הונגרית...), ו... לאחר זמן קצר - - - חזר דופק!
עתה, לאחר שמצבו התייצב, הרשו לעצמם הצוות הרפואי המקומי להחמיא לחיים ולחברו על פעולתם המסורה, ובאנגלית רצוצה הבהירו להם, כי הם לא רגילים להחייאות מוצלחות, ואין ספק כי מאמצי ההחייאה שלהם הביאו את התוצאה המרשימה...
חיים פרלמן וחברו סייעו בידי צוות הנט"ן להכניסו לניידת, אשר פינה את החולה במצב יציב לבית החולים המקומי.
- - -
"אני בטוח שגוי זה יהיה מחסידי אומות העולם", מסיים חיים...
"מי יודע אם הוא לא יתגייר, אחרי שעבדת והכנסת בו את כל הנשמה היהודית שלך", מפטיר חברו חיים פינקלשטיין (שהיה הראשון לקבל את הידיעה הטרנס-אטלנטית הזו).
- - -
הרגש היהודי המתעורר בכל מצב מצוקה של הזולת - - -
"ישראל רחמנים בני רחמנים הם"...
אשריך, ר' חיים, אשריך...
 |
|
|