בית פורומים באהלי צדיקים

כיפור--3 דקות--חשוב!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/9/2009 20:40 לינק ישיר 
כיפור--3 דקות--חשוב!!

ב"ה,עומדים כולנו,בצפייה נוראית,לקראת היום המיוחד,הקדוש,העמוק,הנשגב ברוחניותו ובעל היכולת המשמעותית ביותר להשפיע לכל השנה ובמקרים מסוימים אף לכל חיי האדם.

נשמות קדושות כולנו מכירים את היום הקדוש,בו כולם מלבישים עצמם לבן,על-מנת להדמות למלאכים קדושים,וכן אינם אוכלים (שכן גם זו דרך המלאך שהרי אינו זקוק למזון על-מנת להתקיים),אך מעבר לזאת ישנו עניין עמוק ונשגב בהרבה הקשור ביום "כיפור" הקדוש.

לא פעם,שמענו כולנו,על חילונים רבים שטוענים:"אני לא שומר שבת,לא תפילין,אבל כיפור..אווו...כיפור אני שומר וצם—כיפור חשוב ויהי מה".

חשוב,חשוב מאוד! אך צריך כל בר-נש להבין אל ליבו שבאותו יום קדוש,שהקב"ה יושב על כסאו ומחליט האם "לסגור סיפור" או לא,האם להשאיר את פלוני בחיים סופית או חס ושלום,לחתום לו תאונה מסוימת,האם פלוני יזכה לראות משיח צדקנו והרשימה עמוסה מבטן...

"יום כיפור" מקבל משמעות חדשה ועצומה עוד יותר,בשנת תש"ע אליה נכנסו לפני מספר ימים,ומדוע?

יסתכל כל בר-דעת בשנה החולפת (תשס"ט) ויעביר במוחו את המאורעות העיקריים,לאחר מכן יחשוב האם נתקל,ואף ישאל להוריו מתי בפעם האחרונה נתגלתה שנה כה עמוסת-צער ,מכל בחינה אפשרית,אם זה מצד הכלכלה (אנשים רבים איבדו את כל רכושם בלילה אחד) ואם מצד חיי אדם ש"איבדו ערך" לחלוטין (הרי שהיום ילד בן 15 צריך להכין צוואה למי יוריש אופניו והמחשב האישי,משום שלא בטוח שיחזור לביתו בסוף היום).נוסף לכך בעניין המחלות המתגברות,רחמנא ליצלן,על כל בית שני בישראל (אם מחלות נפש ודיכאונות למניהם ואם מצד מחלות כמו סרטן הנורא שלא חושש לתקוף בעיקר את דלי האמצעים שאינם יכולים לעמוד בגזרת התרופות שעלותן השנתית עולה בקנה לצד בית יוקרתי בהרצליה פיתוח). יסתכל אדם,ולא בזמן שהוא משוחד ומוחזק ברשת יצרו-הרע,וינסה להבין היכן הוא,אזי ודאי שיגלה שאנו,כולנו,מצויים לקראת התגלות אלוקית,לה חיכו וציפו בכל דור ודור,אותה התגלות שהמוח לא יכול לסבול ולהבין וכן בכל פעם שמדברים אודותיה (אודות ביאת משיח) חוזר ליבנו ומתיישב על אותו כסא זעיר, בגן חובה,שם שמענו אגדות זכות מ"ארץ הפלאות".

נשמות יקרות,יקירי נפש,הרי כולנו רואים שהגמרא (סוטה,מ"ט) מתקיימת פלאות :"בעקבות משיחא חוצפא יסגא, ויוקר יאמיר, הגפן תתן פריה והיין ביוקר, ומלכות תהפך למינות, ואין תוכחת, בית וועד יהיה לזנות, והגליל יחרב והגבלן ישום ואנשי הגבול יסובבו מעיר לעיר ולא יחוננו, וחכמות סופרים תסרח, ויראי חטא ימאסו, והאמת תהא נעדרת, נערים פני זקנים ילבינו, זקנים יעמדו מפני קטנים, בן מנוול אב, בת קמה באמה ,כלה בחמותה, אויבי איש אנשי ביתו ,פני הדור כפני הכלב, הבן אינו מתבייש מאביו, ועל מה יש לנו להשען על אבינו שבשמים: "(פיסקתי הכתוב כדי להקל הקריאה למתקשים,אך הגמרא אינה בעלת פיסוק,חס ושלום).

הביטו יקירי,בכל יום הלב מזדעזע מהמאורעות הנוראיות וזועק:"מה עוד,לאן נגיע?"

אחי היקרים,אין זמן,אין רגע,ואין רצוני שתפחדו (באמת),אך חייב שנתעורר במהירות ונתחיל להבין שישנו בעלים לבית,ואם יש בעל-בית לעולם, אזי לא ניתן "לשחק" איתו ולעשות ככל העולה על רוחנו,שכן אין זו דרך אפשרית שאחד מעובדי המפעל יגיע כל יום ב-11 בבוקר,יחתים כרטיסו,ובסוף החודש יתלונן על משכורתו הזעירה ואינה מספקת,הרי שזוהי נגזרת מוחלטת של מעשיו ועצלותו הנוראית.

אל לנו להיות עצלנים,תפקידנו לחפש אחר האמת. וכיום,שהאמת מצויה אצל כל אדם שני בעולם,וכולם מבינים שישנו בורא המהווה כל רגע אצל כל בריה באשר היא,אזי חייבים אנו להתעורר ולהפסיק לצערו,חס ושלום.

וכן כתב שלמה המלך בשיר השירים(אומר הקב"ה):"פתחי לי אחותי,רעיתי,יונתי,תמתי..." אוי,אוי,אוי אלו בעלי היראה (ואף המועטת) שקוראים הדברים,מיד הופכים בוכים ומצוערים,הרי הקב"ה אומר לישראל: פיתחו לי,אני בחוץ,קר בחוץ,קשה בלעדיכם,אני אוהב אתכם יותר מכל,אתם הנבחרים,בכם בחרתי להיות לזוג אצלי וכך אתם משיבים לי,הולכים בדרכי הגוי,מתעסקים בנשים ועריות,כופרים בתורת ישראל (הכתובה שנחתמה בינינו),מחללים שבת המלכה,פוגמים בברית—הככה יעשה לי? למלך שבחר בכם לאישה,הלא אין דבר שגרוע יותר מאישה הבוגדת בבעלה,ובאם פשעה ובגדה,חס ושלום,ואח"כ,כדרך העולם,התחננה לסליחת בעלה,ולבסוף הוסיפה לבגוד,אזי מה תקנתה,ומה יגיד בעלה?

אבל אני,הבורא יתברך,אני לא כבשר ודם,אני מוחל למרות כל הבגידות,אני מכור לך ישראל,חזרי אלי,קיימי מצוותי,פתחי לי שהרי רצוני להיות לצידך תמידית,שאם לא כך אצטרך לייסרך כדי שתחזרי לתלמך,ואין קיים בעל שאוהב לאשתו וקל אצלו לייסרה! אוי..הביני ישראל ,חזרי כדי שלא אצטרך לשים עליך יסורים המביאים אצלי צער עצום ונורא הנזגר מגודל האהבה אליך!

אוי,אוי,אוי..נשמות של בורא עולם,במיוחד בזמן הזה,בכיפור המתקרב,הגיע הזמן לחזור להשם,לאבא השומר ,לזכור לו את כל הטובות שעשה עימנו מאז ומתמיד וע"י כך להתברך בכל הברכות ולקרב המשיח שממש נמצא אצלנו כעת!

בבקשה ,אין אחרת,חייבים להתחזק,חייבים להפסיק לנהוג בדרך השטות,למרות שבד"כ זה חשוב כ"כיף גדול",האמת אחרת ומתוקה פי מליונים,אך על-מנת לדעת חייבים לנסות—נסו!!!

ב"ה כל אחד יקבל על עצמו שתי קבלות ויאבזר עצמו בסנגורים חזקים ליום הקדוש,אל תסתכלו באלו המזלזלים,מחר מחרתיים אפשר שכבר לא יהיו פה (כנראה בשנה האחרונה)!

**יש לציין שאין אני אומר,חס ושלום,זמן מדויק לביאת משיח,אך ודאי שהוא בפתח ועוד רגע נכנס!

יהי רצון שיחזרו קודשא בריך הוא ושכינתיה פב"פ תמידית ונזכה לביאת משיח ולהתקדש לפני הבורא יתברך.

להצלחת הרב המקובל,הגאון,הקדוש—הרה"ג עדס שליט"א—יזכהו בורא בכל הטובות שבעולם (שלי ושלכם-שלו).

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > באהלי צדיקים > כיפור--3 דקות--חשוב!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext