| נשלח ב-7/3/2005 11:56 |
|
| |
הפורום עצור כאן חושבים כופרים בקבלה
בס"ד
ראיתי בפורום עצור כאן חושבים דברי בלע נגד חכמת הקבלה ואי אפשר לעבור על כך לסדר היום,חבורת ליצנים המלעיגה על חכמת האמת ובאים בשם הרמב"ם בס' מורה הנבוכים כדי לנגח את חכמת הקבלה,מה אפשר לעשות בנידון כבוד מנהל הפורום האמת האבסולוטית . בברכה סטאר78
פורסם בקישור הבא: http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1303856
תוקן על ידי shay98 ב- 18/06/2008 16:22:29
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2005 11:59 |
|
| |
בס"ד
תגובת הרב דניאל בלס שליט"א
שלום לך כוכב78, פורומי כפירה קיימים, לא נוכל לעשות כלום בנוגע לכך, פרט לחרם. לא נכנס לפורומים כאלה ודי! אלה האנשים האחרונים שנועדו לייצג את היהדות. דומים הם לישעיהו ליבוביץ המנוח שטען כי תחיית המתים היא לשון פיוטית! ואנו יודעים מקומו של הכופר, היכן הוא. הבה נשתדל להתרחק מכל הזוהמה הזאת ולהתדבק בחשוב באמת, בדברי תורה וחכמי
התורה. בברכה, דניאל בלס.
פורסם בקישור הבא:
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1303856
תוקן על ידי shay98 ב- 18/06/2008 16:26:44
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2005 12:01 |
|
| |
בס"ד
שלום כוכב78,
האם הפורום "עצור כאן חושבים" הוא פורום העוסק בכפירה?
או שזה פורום שבעיקרו דתי ודברי הבלע שראית הם של כופרים שלא מייצגים את שוכני הפורום?
אני אשמח אם תוכל לתת קישור או כאן או לשלוח לי בפרטי כדי שאראה לאיזה הודעה אתה מתכוון.
פורסם בקישור הבא:http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1303856
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2005 01:41 |
|
| |
בס"ד הפורום הזה הוא מסוכן ומוציא לעז על קדושי עליון
כמוהרח"ו זת"ל ורבנו האר"י הקדוש ויהיו מלעיבים במלאכי האלד'ים ובוזים דבריו,כי דבר ה' בזה זה המבזה תלמידי חכמים ואלה מחרפים ומגדפים מערכות אלד'ים חיים.
רחמנא ליצלן מהאי דעתא.כתב מוהר"ן מברלסב שאסור לדבר
דברי כפירה אפילו בהיתול .בס' ליקוטי מוהר"ן
פורסם בפורום האמת האבסולוטית בקישור הבא:http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1303856
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2005 04:00 |
|
| |
בס"ד הפורום עצור כאן חושבים הכריזו מלחמה נגד קדשי ישראל כתבתי תגובה נגד ביהמ"ש העליון בשבתו כבג"ץ
שעושה עינוי-דין ועיוות-דין ואינו עושה צדק מחקו
את התגובה שלי ובמקום זה כתבו:
'סגנון זה לא מתאים לפורום זה. בשביל כך הוקם פורום החרדים והאינטרנט'.
רבותיי זה פורום של כופרים במסוה של דתיים וחרדיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2005 07:50 |
|
| |
בס"ד
תגובה בפורום האמת האבסולטית בקישור הבא: www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1303856
לכן, היה כדאי להקדים תרופה למכה.
היה כדאי שהיית כותב הודעה כזאת כאן בפורום האמת האבסולוטית, ונותן לינק בפורום "עצור כאן חושבים" להודעה שנמצאת כאן, כך גם אם היו מוחקים את הודעתך זה היה נשמר כאן..
חבל שלא עשית כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2005 07:54 |
|
| |
בס"ד 'במקום המשפט שמה הרשע' אמר שלמה המלך
הגמ' אומרת במס' שבת (דף קל"ט ע"א)'אם ראית דור
שצרות רבות באות עליו צא ובדוק בדייני ישראל
שאין פורענות באה לעולם אלא בשביל דייני-ישראל' עש"ה
וזה מדובר על דיינים רשעים המטים דין (עי' רש"י שם)
וכ"ש ביהמ"ש העליון בשבתו כבג"ץ שמעוות את הדין
ואינו עושה צדק אלא סדק בעם ישראל ,וראה עתירת בג"ץ
בעניין שיחרור המרצחים והריסת בתי המרצחים שמשם
ירו על חיילי צה"ל והמתיישבים ביש"ע.
השופט אהרן ברק שר"י מעולם לא הזכיר בפסק דין
את המשפט העברי ,אז בטוח שהוא לא יכול לעשות צדק.
בג"ץ =המן בגימטריא הם הערב רב השולט בישראל.
פורסם בפורום האמת האבסולוטית בקישור הבא:
www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1303856
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2005 08:24 |
|
| |
בס"ד אני חוזר בי מהאשמה נגד מיימוני טעיתי
והוא לא כופר בקבלה חלילה וחס ,אלא זה חלק מהכותבים
בפורום כפי שהבהיר לי מיימוני בעצמו .
אני מתנצל על הפירסום לא התכוונתי לפגוע בשמו,
בברכה הצ' שי בוארון
פורסם בפורום האמת האבסלוטית בקישור הבא:
www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1303856
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2005 10:55 |
|
| |
בס"ד זהירות כופרים בחכמת האמת
האם מי שכופר נחשב ככופר בתורה שבע"פ ודינו כאפיקורוס
ישנה טענה שס' הזהר לא נכתב ע"י הרשב"י אלא ע"י ר' משה דליאון ועל סמך שמועה ממתנגדי החכמה שאינם מבינים בס' הזהר,באים לנגח את חכמת הקבלה ,כאשר הוכח לכל את קדושת חכמת הקבלה ואמיתותה ,ואביא כאן מדברי הראי"ה קוק זצ"ל
בס' מאמרי הראי"ה ח"ב (עמ' 518 )שכ' לרב יחיא
קאפח מייסד כת הדרדעים אשר כופרים בחכמת הזהר והקבלה.
:"הגיעני מכתב כת"ר היקר,ובתחילה הקונטרסים שלו,בהתנגדותו לעניני הקבלה.הידועה ביסודותיה ע"פ
יחידי הדורות ,מלפני הרמב"ן ז"ל,ואח"כ ע"י הרמב"ן וספר הבהיר והזהר .והנה כת"ר לא חדש בהתנגדות זו.אבל במדת החריפות שבבבטוייו הוא כמעט חדש בין היראים ,כי אין להביא לחשבון את המתנגדים להקבלה הזאת ,שהיו ג"כ עם זה פוקרים בעניני התורה הנגלית שבכתב ושבע"פ .
והנה בעניני הלכה יש כלל אחד שמביא מור"ם בשו"ע חו"מ
סימן כ"ה ס"ב בהגה"ה בשם מוהרי"ק ,שכ"מ שדברי הראשונים כתובים על ספר,והם מפורסמים,והפוסקים האחרונים חולקים עליהם,כמו שלפעמים הפוסקים חולקים על הגאונים,הולכים אחרי האחרונים,ע"כ.והיינו מאחר שהטענות כבר נשמעו,ולא חשו להן,אנו מחזיקים שמצאו טעם נכון שלא לחוש להן.והנה הטענה על יסודות הקבלה בענין הספירות והאצילות,שנראה כאילו ח"ו מיחסים רבוי באלקות,ויש בזה משום הריסת-יסוד הדת וענין ע"ז רחמנא ליצלן,הלא כבר העיר ע"ז בתשובת הריב"ש(סימןקנ"ז),ויראה כת"ר איך דבר בענוה וביראת-הכבוד אע"פ שהתרחק מהקבלה.ועל הגנאי של חשד ריבוי באלקות בעניין הספירות,קרא את המערער,שאמר הנוצרים מאמיני השילוש והמקובלים מאמיני העשיריות .בשם "אחד המתפלספים",נראה שלא כבד כלל את הדעה הזאת ,והביא אח"ח את הסברתו של דון יוסף ן'שושן ,שקורא אותו בכבוד "החכם הישיש",שהדבר דומה למבקש מן המלך שיתן לו ע"י שליח פלוני המיוחד לכך ,וכ' על דבריו :"והנה טוב מאוד".ולא חשש עליו משום שמץ ע"ז ח"ו .והאחרונים רובם ככולם,שהיו קדושים וטהורים וגאוני-עולם ,קבלו את דברי הקבלה למרות מה שראו את טענות המערערים .ע"כ ברור הדבר שנתברר להם,שאין שמץ ע"ז ח"ו בענין זה,אלא תוספת קרבת ה'וקדושה. 'עכ"ד הנצרך לענייננו ומאחר ויש עוד אריכות במכתבו הנ"ל,הבאתי את עיקרי הדברים כאן.
פורסם בפורום האמת האבסולוטית בקישור הבא:
www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1313005
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2005 11:24 |
|
| |
בס"ד ידוע מה שאמר מוהרח"ו והשל"ה שמי שלא למד את חכמת האמת אינו יודע מהי יראת חטא ,ולא טעם טעם חטא מימיו
והשל"ה הוסיף שגדול היום בו נכתבו כתבי האר"י ז"ל כיום
מתן תורה למשה בסיני.עכ"ד ואלו דברי אלד'ים חיים
ודברי פי חכם חן.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2005 18:22 |
|
| |
בס"ד שי פתח שוב אשכול על הכפירה בקבלה אני מעביר לכאן.
(שי אין לי מושג מה אמר לך מימוני באישי, אם עוד פעם אצטרך להעיר לך על משהו מעין זה אתה תחסם על שלל ניקך.)
העבירו את מה שכתבתי בפורום לקישור הבא:hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=2&topic_id=1296607
פורסם בנוסף בפורום האמת האבסולוטית בקישור הבא:
/www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1303856
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2005 23:45 |
|
| |
שי היקר,
כל ענין הראיות לכאן או לכאן למקורו של ספר הזוהר הוא סבוך מאד,ואין לי הכלים והידע להביע דעה בנושא. אלא שבלי קשר לתשובה, אני מוצא בסוגיה הזו מופת גדול בויכוחים שיש לנו עם המינים.בידוע שיש בין הגויים כתות אשר טוענות לחזקה על ספרים "קדושים" למיניהם,והוכחה לכאורה בידם מתוקף קדמות הספרים, שעברו מדור לדור: אילו לא היו אמת צרופה,כי אז דור ראשון למסירה כבר לא היה מעבירם הלאה, ואילו צץ לו הספר פתאום באחד הדורות, ק"ו שלא היו מעבירים בגלל שהיו תמהים על מקורו ושלא נזכר שמו בעבר. והרבה כשרים ותמימים נפלו בויכוחים עם מינים על ענין זה ולא תמיד נמצאה התשובה בידם. וחבל שלא עלה בדעתם להביא דוגמא מספר הזוהר.שאם הוא קדום,מסתבר שאפשר שיופיע ספר עתיק שנמסר מדור לדור,אף על פי שלא נזכר במשך יותר מאלף שנים,ונמצאנו למדים שאין צורך בראיית-המסירה.ואם חלילה אינו קדום,הנה הוכחה שיכולים דורות על דורות להחזיק באמונה על קדמותו של ספר למרות שצץ לו מאי שם הרבה אחרי כתיבתו לכאורה.
פורסם בפורום עצור כאן חושבים בקישור הבא:
www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=2&topic_id=1296607
|
|
|
|
|
|