בית פורומים החרדים והאינטרנט

ספרים בתרגום הרב קאפח מטעים ומשבשים את הדעת !

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/5/2008 02:50 לינק ישיר 
ספרים בתרגום הרב קאפח מטעים ומשבשים את הדעת !

בס"ד
מי שמתמנה לדיין בביה"ד הגדול בודאי שיש לו נגיעות עם השלטון החילוני כי ביה"ד בהרבה מקרים פוסק נגד ההלכה במקרה של ירושת בת שאינה יורשת בתי דין רבנים פוסקים נגד תורת ישראל וגיטין מעושין ורבו התקלות שיצאו מתחת ידיהם של בתי הדין תקצר היריעה מלפרטם יכלה הזמן והמה לא יכלו ,קאפח הרבה פעמים מתרגם נגד הר"ש אבן תיבון ז"ל שתרגם את הספר "מורה הנבוכים"וטוען שהר"ש שיבש דברי רבנו .בעוד שרבנו הרמב"ם ז"ל סמך ידו על התרגום הנפלא של הר"ש אבן תיבון ז"ל וכמ"ש במפורש הרמב"ם באגרתו וז"ל :"הגיעו לי אני משה בר מיימון הספרדי ז"ל כל כתבי התלמיד החשוב היקר המשכיל כבוד החכם הרב שמואל בן החכם ה"ר יהודה אבן תבון הספרדי ז"ל ומקודם שנים שמענו שמע השר הנכבד החכם ה"ר יהודה אביך זצ"ל וכו' ולא ידעתי שהניח בן,וכיון שהגיעו אלי כתביך בלשון העברי ולשון הערבי ,והבנתי עניניך ויופי ציוריך וראיתי המקומות שנסתפקו לך במאמרנו הנכבד ספר מורה הנבוכים והמקומות אשר הרגשת  בהם בשיבוש הסופר.אמרתי אז כאשר אמר בעל השיר הקדמוני ,לו את אבותיו ידעו אז אמרו היא מעלת האב לבו נוסעת ,ברוך מי ששילם משכורת החכם אביך זצ"ל ונתן לו בן כזה, ולא לו בלבד אלא לכל החכמים.כי יולד לנו בן נתן לנו.ובאמת כי הוא פרי צדיק עץ חיים וטוב העץ למאכל וכי תאוה הוא לעינים ונחמד העץ להשכיל.וכבר הובא לנו מפריו תשורה ואוכלה ותהי בפי כדבש למתוק וכו' לך בוודאי ראוי והגון להעתיק מלשון אל לשון ,לפי שלב נבון נתן לך הבורא ית' להבין משל ומליצה דברי חכמים וחידותם,והכרתי מדבריך שלבך ירד עד עומק הענין ונגלה לך מצפוניו וכו',תן לחכם ויחכם עוד.חכם בני ישמח להי גם אני.חייך שבשעה ששמעתי כל דבריך.וראיתי יופי מאמריך והבנתי עומק ציוריך ודעת שפתיך ברור מללו מאוד שמחתי ,ותמהתי האיך יהיה טבע בן שיולד בין עלגים כך,וירדוף אחר החכמות,ויהיה מהיר כל כך בלשון ערבי שהיא ודאי לשון עברית 
שנשתבשה מעט.ועוד האיך יבין דידוקי הלשון בענינים עמוקים וכו'.האל יאיר עיניך במאור תורתו,עד אשר תהיה מאוהבו כצאת השמש בגבורתו אמן כן יאמר ה' "עכ"ל הרי במפורש שנתן להר"ש אבן תיבון ז"ל רשות לתרגם את הספר "מורה הנבוכים".דבר נוסף ק' טוען נגד כת"י אוקספורד הנושא את חתימת ידו של רבנו "הוגה מכתב ידי אני משה בן מיימון הספרדי זצ"ל" ואומר שאין לו עדיפות על כתב יד אחר וכנגדו טען הר"י שילת שליט"א כי זו גוזמא והמגיה עשה עבודתו נאמנה אמנם אין זו ערובה על אמינות הנוסחע"כ  ויש מקומות ששולח לעיין בכתבי הברית החדשה בכוזרי הוצאת מכון מש"ה עמ' לט הערה 93 מפנה ראה מתי ויש מקומות שמפנה לקראן המוסלמי מדוע מפנה לרעות בשדות זרים של ספרים חיצונים וממתי מביאים ראיה מספרים חיצוניים אלו .ואת אני אומר אחרי בדיקה מעמיקה בכתבים שהוציא מכון מש"ה .    

תוקן על ידי shay98 ב- 18/06/2008 11:09:12

תוקן על ידי shay98 ב- 22/09/2015 02:59:46

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2008 03:11 לינק ישיר 

בס"ד
אני קניתי חוברת "שיחת דקלים" שבה דוחה ק' את מציאות העשר ספירות וטוען שם כי הזהר חיבר ר' משה די ליאון ז"ל ושהרמב"ן לא ראה את הזהר וחלק על דברי רבנו סעדיה גאון ז"ל בענין הגלגלים וכן על הרמב"ם ז"ל והמציא דעה שלישית מדעתו ויש שם טענות קשות נגד הרב שד"ל הטיח כנגדו האשמות של כפירה וזלזול בראב"ע ז"ל "שהוא חסיד לפנים" ויש דו שיח בין סביו וזה שהוא מביא בכמה מקומות לעיין בזוהר זה רק איפה שהתאים להשקפת עולמו . ובספר "נור אלצ'אלם" מאור האפלה לרבי נתנאל בן ישעיה ז"ל מחכמי תימן משמיט את הציורים של הרב המחבר שהיו בכת"י ומציין "כאן היה ציור בכתב יד" .מדוע להשמיט דברים שהמחבר כתב להבנת הענין ואני שואל איך אפשר להסתמך על תרגום מגמתי ,כאשר התחלתי לתרגם מחדש את הספר הנ"ל ראיתי שאין הקשר בין המשפטים ומשמעות הענין ובתרגום הר"ש אבן תיבון ז"ל תמצא חדות רעיון ורצף מחשבתי נלע"ד שהוא יותר נכון להבנת הדברים מאשר התרגומים החדשים ,התרגום שעשה פרופ' מיכאל שורץ נחמד מאד ומקל למעיין בדורנו אבל חסר שם את רוח הבנת הפילוסופיא של ימי בינים שישנה בתרגום הנפלא של הר"ש אבן תיבון ז"ל. 

תוקן על ידי shay98 ב- 18/06/2008 11:10:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2008 03:27 לינק ישיר 

בס"ד
הרמב"ם ז"ל כתב תאריך לגאולה באחת האגרות המפורסמות שלו "אגרת תימן או פתח תקוה"
שתרגם הר"ש אבן תיבון ז"ל שם מציין על שנת תמ"ח ושקיבל מאביו ר' מיימון ז"ל תאריך זה ובעיקרון רבנו בעניני המשיח והגאולה סבר כדעת הירושלמי ובכת"י כתב בהלכות מלכים ומלחמות פרק יא "רבי עקיבה" בהא כהירושלמי ולא באלף כהבבלי "ר' עקיבא".חושבני שמנסים להטעות את הרבים כאשר מציגים צד אחד בדברי הרמב"ם ובכלל נגעו הרבה בספריו במיוחד בספר "משנה תורה" שרבו שיבושי הדפוסים שם.וזה נובע בגלל שרבנו כתב את רוב ככל ספריו בערבית היה קושי בתרגום והבנת הענין מילולית "מילות ההגיון" ו"ספר המצות" ו"מורה הנבוכים" והאגרות נכתבו בלשון ערבית.כך שיש צורך לתרגם מחדש את ספרי רבנו מה שהתחיל הרב יצחק שילת לתרגם מכמה כת"י חלקם שלא ראה ק' פירוש הרמב"ם למס'הוריות ואגרות הרמב"ם תורגמו מחדש ע"י הרב יצחק שילת ולענ"ד עשה עבודה נפלאה ולמד ערבית וישב עם מומחים בלשון ערבית ויש לו עבודה יסודית על רבנו הרמב"ם ז"ל כמו כן הוציא "משנה תורה"רמב"ם מדוייק על כמה חלקים מ"היד חזקה". 

תוקן על ידי shay98 ב- 08/05/2008 7:21:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 12:23 לינק ישיר 

בס"ד יום ה יז אייר התשס"ח
תגובת ח.
שי בוארון. בלום פיך מלדבר סרה

על הרב יוסף קאפח זצ"ל
שהוא היה צדיק אמת, ואף אם הסתייג מלימוד נסתרות, היה מבחינת סוד ה' ליראיו בריתו להודיעם, ולא הלך אחרי הבלים. והלך אחרי מסורת אבותיו זקני תימן לדורי דורות עד בית ראשון.
ואיך תוכל להאשימו בנצרות או איסלם ח"ו, שהיה רחוק מזה שמים וארץ, ואולי בגלל זה לא חשש לזה.
וה' נתן לו לדעת את יום מיתתו, והודיע לבני משפחתו שהוא נתבקש לישיבה של מעלה ונפח את נשמתו מיתת נשיקה ובשיבה טובה.
ה' ירחם על הדור הזה.זכותו יגן עליהם.
https://www.kaduri.net/Index.asp?CategoryID=131&Page=1&Flag=1

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 12:25 לינק ישיר 

אני לא מדבר סרה אני מביע דעת תורה נקייה אחרי שבדקתי את ספריו !

בס"ד
בס"ד תגובתי לדבריו: 
לח. איני מדבר סרה ואין לו שום מסורת לקאפח הנ"ל
שדבר נגד ראשונים נגד ר' יהודה ברצלוני הנשיא ז"ל כתב במבוא לספר יצירה עם פירוש רבנו סעדיה גאון כתב "שאריה ליה מאריה שעשה בדברי רבנו כבתוך שלו" עש"ה ובכמה מקומות מבטל הוא דברי ראשונים וכתב "ולדעתי אינו נכון" .אז מי בדיוק מדבר סרה ?מקצץ בנטיעות שארי ליה מאריה ומה אתה מסתתר בשמות בדויים ?מי שמכחיש את עניין עשר הספירות והזהר הקדוש לרשב"י ע"ה וטוען "שאין במציאות שדים" מכניס את הבליו בספרים, ועל דברי רבנו סעדיה גאון על הפסוק "וגונב איש ומכרו" כתב בהערה "ואין הלכה כן" .עש"ה,מוציא לעז על הראשונים המתרגמים ר"י אבן תיבון והר"ש אבן תיבון והר"מ אבן תיבון שתרגמו הרבה מספרי חכמי ישראל .ויש לי עוד הרבה דוגמאות בספריו שלא כאן המקום להאריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 12:37 לינק ישיר 

עניתי על טענותיך למעלה תבדוק לפני שאתה תוקף כאן !

בס"ד
תבדוק את הדברים כמו שעשיתי בספרים של קאפח ואחרי שתבדוק לעומק תחזור אליי לתקוף בפורום זה הכי קל בעולם ,יש לי הרבה ספרים שהוציא קאפח הנ"ל ועד שלא בדקתי לא קבלתי שום דעה עליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 14:34 לינק ישיר 

תגובת ח.

קודם כל כן דיברת סרה ואמרת שצריך לשרוף את ספריו. מי אתה. של נעליך מעל רגלייך. לך יש דעת תורה וליוסף קאפח אין?
לרב יש מסורת ועוד איך מסורת. מסורת תושבע"פ ודורות של רבנים וחכמי תימן.
ואם הוא חילק על אחד הראשונים? אז מה? אולי בגלל סתירה בין ראשון זה לאחרים.
זכותי להסתתר מאחרי שם בדוי.
"מי שמכחיש את עניין עשר הספירות והזהר הקדוש לרשב"י ע"ה וטוען "שאין במציאות שדים" .

- מי ראית מכחיש עשר ספירות? ואם כן, עשר ספירות זה עיקר אצלך ותורה שבעל פה ובכתב תפל.
ולא ראיתי בכל התלמוד והראשונים מצוה להאמין בספירות. ועניין שדים הוא סובר כמו הרמב"ם ואני דוקא חולק עליו כאן אבל דעתו לגיטימית. ועניין ספר הזהר שהוא מדרש מאוחר ולא סומכים על המדרש ויש בו שיבושים וכבר דיברו ופלפלו על זה חכמי דורות קודמים , ביניהם הר'' עמדין, חתם סופר ולא פחדו לעסוק בנושא. ומה שאמר רבינו נסים על הרמב"ן ודעתו בנושא הקבלה. אולי תשרוף גם את הר"ן?
"מכניס את הבליו בספרים ועל דברי רבנו סעדיה גאון על הפסוק "וגונב איש ומכרו" כתב בהערה "ואין הלכה כן" .
- טוב. בעניין של פילפולי הלכות לא אכניס את ראשי הדל. אבל לשרוף ספריו.
והרב לא רצה להכנס לענייני קבלה שאין עליהם מסורת חז"ל ולדעת הרמב"ם אבדו. ובכל קבלת ימי הביניים יש הרבה בלבולים ואין מסורת אמיתית, ותקרא את דברי שד"ל על ויכוח על הקבלה, ותראה שהכל עומד על חוט השערה. ואתה רק יכול להתרתח ולקלל כי זה הבייבי שלך. ואם היו מכחישים את תורת משה לא היית כל כך מתרתח.
ואם תשאל את דעתי, אז אני לא סגור על הנושא, אבל העובדות הם יותר לכיוון אחד ופחות לכיוון השני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 14:35 לינק ישיר 

בס"ד
תגובת מאמין:
הטמא הכופר בה' ובתורתו יוסף קאפח שם רשעים ירקב

מכמה הגיגיו של כופר זה
בספר הכוזרי הערה כותב שם ראה בספר הבשורה על פי מתי הוא מבקש מאתנו לקרוא בספר הנצרות של הנוצרים, כמו כן גם אומר לעיין בספרי הקוראן הערבי, מה עוד שאומר שהזוהר הקדוש המצאה, כבר גדולי תימן החרימו אותו.
כת הדרדעים בניהולו של י. קאפח הכופרים בספר הזוהר הקדוש!

כת הדרדעים בניהולו של י. קאפח הכופרים בספר הזוהר הקדוש!
הנה לא מזמן קמו לנו כל מיני אנשים, שרוממות ההיגיון והחקירה באמונה היהודית בפיהם, אולם מטרתם ומאויים לעקור האמונה האמיתית שקיבלנו ממשה רבינו, והנה קמה לה עדת מרעים ארורים "כת הדרדעים" ע"ש הפסוק "קוץ ודרדר תצמיח"-שם רשעים ירקב, בחושך ילכו ובחושך שמם יכוסה.
הנמצאים בתימן -הכופרים במסורת הזהר הקדוש, אולם הנה כבר אותם האנשים הללו כבר כלו ספו ותמו מן העולם, ואין זכר מדעתם ודרכיהם המשובשות.
אולם בזמנינו קמו מכונים שונים ומשונים כגון "מכון משה", הדוגלים ומרוממים את החקירה באמונת ה' כביכול, ע"פ ספריהם של הרמב"ם והפילוספיים הקודמים לו כמו הפילוסף הר' נתנאל בר פיומי בעל הספר "בוסתן אל עקול" ור' סעדיה גאון וכו' שמוכיחים בפילוספיה רעיונות אמוניים, ושוללים מאידך רעיונות שונים כגון הגילגול וכו'.
אולם לא מזמן קם הני חציפי אשר הסריח תבשילו ברבים, ושמו י. קאפח שר"י, ופירש פירושים אשר המה לגועל נפש לכל המעיין בהם, ולא היה יותר מחקרן ובלשן המבין לשונות העמים, כאותם היסטוריונים כופרים שם רשעים ירקב מהאוניברסיטה העיברית.
ומה עוד, אשר בספרו ריה"ל הערה 93, מפנה אותנו לעיין בספרים נוצריים כגון ספר "מתי הנוצרי" (ולא רק זו שגם בקי בקוראן הערבי רח"ל- ורעה בשדות זרים), ורעיונות נוצריים קיבלו אצלו פירסום בקול גדול- והשקפתו מעורבת, כלאים חדשים שיצר בהמה ולא אדם, רחמנא ליצלן מהאי דעתא.
וכאשר רבנים שונים ומשונים מכת המזרחי "והדתיים הלאומיים",אמרו בפה פעור לכל השואל אותם על קאפח הלז שדיבר סרה על הזוהר האם אמת הוא?, ענו ואמרו בקול בוז ובגאווה מתריסה וחולנית.. הלא י. קאפח הינו חכם ובקי גדול ופוסק גדול!, והרי הוא מזכיר את ספר הזוהר בהערותיו, אולם בורותם הגדולה הכתה על קודקדם החלול משכל ומדעת, שהרי הם גדולי התורה והיראה, ורוממות ארץ ישראל השלימה בפיהם הלא כן?! ומה עם השבת? והזנות בארץ ישראל? על זה ישתקו כבת יענה הטומנת ראשה בחול, והמה יותר גרועים מן העוף הטמא הזה- ושקר ענו לישראל התמימים! אשר ארסו ארס עכנאי מפעפע, ארסי ומוסתר בספריו ותרגומיו הרעים- ובהיתממות שיקרית שכביכול לא התנגד לזוהר ואף שיקר וסילף שבועתו בביה"ד ששאלו אם כופר בזוהר! ואמר לאח"כ הלא הרמב"ם פסק נשבעין לאנסין בע"כ! רח"ל.
ומה עוד שי. קאפח הלז המשיך את דרכו של סבו יחיא קאפח (שחי במאה הקודמת)- המחבר ספר "מלחמת ה'" נגד הזוהר הקדוש וקבלת האריז"ל, ולועג על כל קדושי ישראל אחת לאחת הראשון קדוש ישראל האריז"ל, אשר ממנו ישקו הצאן היא תורת החסידות והקבלה. ולועג על גורי האריז"ל -והן הבעש"ט- הן הרמח"ל- הן הגר"א - הן הרמ"ע מפאנו- הן הרש"ש- - כל גדולי המקובלים בדורות הקודמים אשר דבריהם כגחלי אש בוער - אש מן השמיים!
כל גדולי התורה יראים ושלמים בירושלים ובעולם הזדעזו מן החוצפה של חזיר מטונף זה- שתקע צפורניו בחומת ירושלים והזדעזעה ארץ ישראל ת"ק על ת"ק פרסאות! בפרסום ספרו הטמא "מלחמת ה'" נגד הזוהר הקדוש. אשר התעטף באיצטלא תורנית לומר "לי יאתה המלוכה כי לי כל חכמה" עפרא לפומייהו! וכבר החרימוהו כל היראים השלימים - והאדמור"ים הק' גאונים וחסידים כאחד -
והעדה החרדית בעה"ק ירושלים תובב"א מקדמת דנא הוציאה כרוז פסק הלכה להשליך ולשרוף כל ספריו המשוקצים באש- וכל גדולי תימן האמיתיים התכנסו להחרימו בקול שופרות ובספרי תורה בחרם חמור מאד היא גזירת נח"ש הידועה (נידוי חרם שמתא וקללה) את הכת המרשעת הפוקרת בתורת הקבלה ובתורה שבעל פה הדרדעים שר"י.
רושם מן אותם ימים מצויין במכתב נדיר ששלחו גדולי תימן האמיתיים אחד לשני:
וזה תוכנם:הר"ח סינואני שלח אגרת למקובל הר"מ שרעבי המובא:
בספר 'דרך צדיקים ח''א (עמ'' 353) מובא המכתב:
מכתב ידו קדשו של המקובל הצדיק
רבנו מארי חיים סינואני זיע"א לרבנו מרדכי
שרעבי זיע"א בזה''ל :שלמא יהא יקרא מעליא
למרן מירא דכי''א ,מר ניהו המקובל האמיתי אור
העולם ועט''ר הרב מרדכי שרעבי שליט''א ...
..דבר סתר לי אליך המלך ,מאן מלכי רבנן ,לא
נעלם מאדוני מכת המרשעת אשר פקרו
בחכמת הקבלה הנקראים דרדעים" וכו' " עכ"ד
תשובת רבנו מרדכי שרעבי זת''ל על כך היתה
ברמז דק ונעלם ביותר -'לא אפשר לענות'!
זאת אומרת שהדבר חמור ביותר!. וידוע הדבר
שחכמי תימן נידו והחרימו את הדרדעים
וע"ע בשיחות הראי"ה קוק זיע"א מ"ש ליחיא
קאפח שר"י מייסד כת ה"דרדעים" .וע"ע
בס' "מאמרי הראי"ה" ח"ב (עמ' 518) מכתב על
אמיתות חכמת הקבלה וקדשותה .ומכאן אנו רואים
את גדולתו וקדושתו של מרן הראי"ה קוק זיע"א.
ואף קאפח נכדו של הנ"ל כותב בקונטרסו "שיחת הדקלים"- מבלי לשים לב שהקורא התמים קורא הארסיות , ומן הראוי לקרוא לקונטרסו בשמו האמיתי "שיחת השדים"! שכה אהב להתעסק בהם- -
ומוכיח שם שהזוהר הוא פרי המצאה של ר"מ דלאון.- וכופר במחי יד בהתרסה עזה וגסות רוח, בספר הזוהר הקדוש, ונלחם בו מלחמת חרמה, ימחה ה' כפירה זו מן האדמה.ומן המותר לציין שאף לועג על המתרגם הקדוש הר"י אבן תיבון ובלשון לעז גאווה ובוז ובעין רעה כותב על פירושו של הר"י אבן תיבון "כך פירשו התיבונים"!!!! כאילו היו איזה כת מערות רח"ל!
אשר היה אותו מתרגם קדוש ר"י איבן תיבון - חרד ומבוהל ומזועזע לחרוג ח"ו מלשון הרמב"ם כמפורסם בהקדמתו לספריו:
כבר ידועה הקללה המפורסמת שקילל עזרא הסופר את התימנים- וכן העיד הרב שלמה עדאני מחבר פירוש על המשניות מלאכת שלמה " שמקובל לנו מדורות שאנו התימנים מהעדה שקללם עזרא הסופר! קללתו הייתה בשביל שלא רצו לבנות בית המקדש השני ואמר להם: "שיהיו כולם ראשים! ועניים בתורה- ובאמת כולם נלחמים זה עם זה- ומחלוקות רבות ופילוגים רבים מוצאים אנו אצלם-. אם תשאל אחדים מהתימנים יענו לך בשקט, ובאפילה, שהזוהר כולו המצאה של רב משה דילאון. שקר ענו ובחושך שמם יכוסה , שם רשעים ירקב, כל פיהם מלא צואה וקיא. יסכר ה' פי דוברי שקר המדברים סרה על הזוהר הקדוש.
וכבר נפל קאפח באימרה המצויה בין הערביים "מן תמנטק מזדנק" (העוסק בהגיון כופר!), והרי התקיימה בו אמרתם של שפלי אומות העולם! ונפל בה!, כי לא יודע דעת ה' הוא הזוהר הקדוש וקבלת האר"י הק',
לכן הננו להכריז בשער בת רבים שמכונים כאלו מטרתם לעקור אמונת ה', והרבניים מן כת הדרדע כבר יצא להם מוניטין של שקרנים סלפנים ארורים וחצופים,וכל תורתם מן השפה ולחוץ, וכיבו את מאור הדת, כעובדי הגילולים בשעתו.
וה' יתברך יצילנו מדעתם הכופרת, והייתה לה' המלוכה בנקמת דם עבדיו השפוך- הזוהר הקדוש וקבלת האריז"ל.
במהרה בימינו אמן!
https://www.kaduri.net/Index.asp?CategoryID=131&KeyWords=&SearchCategory=&Show=1&Page=3

תוקן על ידי shay98 ב- 29/05/2008 17:47:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 14:39 לינק ישיר 

בס"ד תגובת ח.
אני לא דרדעי. ואל תוציאו דברים מהקשרם.

אבל קצת כבוד.
תביא את הציטוט מהכוזרי.
באיזה הקשר?
הכל אצלכם שפתי מרמה ושקר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 14:41 לינק ישיר 

בס"ד תגובת ח.
לכל מאמיני העשיריות

חוצפה להגיד שהרב קאפח היו ח"ו דעות נוצריות.
תגובתי לדבריו:
אני עיינתי טוב בדבריו מי שמכחיש את דברי חז"ל בזוהר הקדוש כופר בעיקר!
בס"ד
החתם סופר פוסק ש"מי שכופר בזוהר הקדוש כופר בעיקר" ,הזוהר נכתב ברוח הקדש והתקבל בעם ישראל והוא תורת הרשב"י ע"ה כפי שהעידו ר"י החייט והבית יוסף והרמ"ק האר"י הרמח"ל הגר"א בעל התניא ועוד כולם טועים ורק קאפח יש לו מסורת חדשה של ה"דרדעים" שכפרו בחכמת האמת והזהר הקדוש רבנו הרמב"ם ז"ל לא אמר
ש"אין מציאות שדים " למדתי בעיון את הספר "מורה הנבוכים",ומדוע קאפח החליט שהכת"י המזוייף שהיה בידו הוא ספר יצירה "כתב אלמבדי" עם פירוש רבנו סעדיה גאון ז"ל חלקים ממנו אמיתיים ורובו זיוף ספרותי להכחיש את ענין עשר הספירות ולהשתמש בשמו של הרס"ג ולהגיד שמי שמאמין בגלגולים זה דעה יוונית עיין במאמר הששי באמונות ודעות ,ואני יכול להוכיח מעיון מעמיק שהנ"ל שם לו למטרה לעקור את תורת ישראל מסורת הקבלה מדר לדר ,גם תרגומיו לערבית אינם מדוייקים והרב יצחק שילת שליט"א מוכיח בכמה מקומות הוא מגזים בדבריו ופוסל את הכת"י אוקספורד החתום בכת"י של רבנו הרמב"ם ז"ל ,למה להפנות לספרי הנוצרים והקראן תסביר לי את זה ,מפנה גם לספרי פילוסופים יוונים ספרים חיצוניים הוא משוה את עצמו להרמב"ם ז"ל כאשר רבנו סמך על תרגום הר"ש אבן תיבון ז"ל ועל תרגום ר"י אלחריזי שהיה משורר ולא הבין פילוסופיא ועיין במילים זרות שהר"ש אבן תיבון כתב בחריפות נגדו.עש"ה.ויש עוד להאריך בענין זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 14:53 לינק ישיר 

בקשת ציטוט תקבל עכשיו בכוזרי הוצאת מכון מש"ה עמ' לט וזה לשונו:

פיסקא קיג :
"אמר החבר ,רואה אני שאתה מחרפינו בשפלותינו ומסכנותינו ,ובהם מתפארים רובי העמים הללו,והלא מתפארים במי שאמר (בהערה 93 כתב קאפח "ראה מתי ה לט")מי שסטר לחייך הימני הגיש לו השמאלי ,ומי שלקח טליתך תן לו חלוקך ,והגיע הוא וחבריו וקבוצתו מאות בשנים להשפלה ומכות והרג עד הגבול הידוע אצלם,ואלה הם הפאר.וכך בעל תורת האסלאם וחבריו עד שגברו ונצחו,ובהם מתפארים ומתהדרים.לא כאלה המלכים אשר רמה קרנם וגדלה מעלתם ועבתה הגנתם ורומם רכבם,ויחסינו אל ה'' יותר מאלה,אלו היה לנו פאר בעולם" עכ"ל בתרגום קאפח מערבית לעברית.רוצה עוד דוגמאות אני יתפנה ואני אעתיק לכאן עוד הרבה דוגמאות מספריו אי"ה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 15:08 לינק ישיר 

בס"ד
תגובת אמנון:
במחילה

הוא בסה"כ מפנה כאן למקור (הטמא) של הנוצרים בו טוענים מה שטוענים, ולא מצדיק שם את דבריהם חלילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 15:08 לינק ישיר 

בס"ד  תגובת ח.
הצחקתני. סילפת דבריו

תתבייש לך שאתה מסלף את דבריו ומוציאם מהקשרם. הלא הכוזרי הוא זה שמצטט מדברי הנוצרים והמהדורה רק הביאה את המקור לציטוט.
היית צריך לבוא בטענות לרב יהודה לוי, על זה שהוא ציטט את מתי.
אבל אתה ממשיך במסורת ארוכה של מסלפים ומזייפים, שהמטרה מקדשת את האמצעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 15:17 לינק ישיר 

תגובתי לדבריו:
לא סילפתי את דבריו ואין טענה נגד הכוזרי שהביא את טענתם כדי לסתור את דבריהם על נאמר "דע מה שתשיב לאפיקורוס" יש לי טענה נגד מכון מש"ה וקאפח שמפנה לעיין במתי רחמנא ליצלן !

בס"ד
מה בדיוק סילפתי ? הבאתי ציטוט מדוייק מדבריו מבלי להוסיף מלה אחת ממני,ואצלי המטרה לא מקדשת את האמצעים רק אחרי שאני בודק דברים לעומקן ולאשורן אני מביע דעת תורה ,מה אתה חושב שיש אינטרס מזה,אני אומר דברי אמת ורבנו הרמב"ם ז"ל אמר "קבל את האמת ממי שאמרה" ,איני אוהב את מלאכת הנצוח ולא כופה את דעתי על אחרים כי למדנו מרבנו בעל הסולם ז"ל ש"אין כפיה ברוחני ואפילו בגשמיים אינו נוהג כפיה וכל כפיה אינה מסטרא דקדושה".
אני לא צריך להתבייש להביע דעת תורה וגם אם זה לא מוצא חן בעיניך,אין דרכי להתנצח ואם תחפש את האמת לאמתה תמצא אותה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 15:18 לינק ישיר 

תגובת יהודי:
בנוסף, הוא היה ציוני ורדף תלמידי חכמים

בס"ד
הוא היה חלק מהממסד הציוני והם גם ספדו לו לאחר שמת. הטיף לגיוסם של לומדי התורה לצבא, הנבלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 15:33 לינק ישיר 

בס"ד תגובת ח.
הוא סך הכל מביא מקור לציטוט

ותו לא.
ובזה אתה מסלף. וחבל על הויכוח כי אתה נעול.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > החרדים והאינטרנט > ספרים בתרגום הרב קאפח מטעים ומשבשים את הדעת !
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext