|
|
| נשלח ב-21/5/2008 16:51 |
|
| |
לדאוג לכבוד אבינו שבשמים כבית דוד ולא כבית שאול!
מי ששותק נכח חילול השם הנורא ודואג לכבודו עושה הוא מבית שאול המלך ומי שמוחה על חילול השם ודואג לכבוד שמים הוא מבית דוד המלך !
בס"ד
מי שדואג לכבוד בשר ודם יותר מכבוד שמים שייך לבית שאול כמו שמיכל צחקה על דוד המלך שהיה מפזז ומכרכר לפני ארון האלד''ים ומסביר הגאון מלבי"ם שבית שאול דאגו לכבודם לפני כבוד שמים ודוד דאג לכבוד שמים קודם לכבודו עצמו.
כאן מעדיפים למלאות פיהם מים נכח התועבות הנעשות במדינת "ישראל " בגלל שנגועים בכסף מדינה שהוא עם זוהמת הנחש כמ"ש הרמ"ק ז"ל בספר הגירושין ולכן ברור שדיעותיהם נגועות ואין להם דעת תורה נקיה,אין לנו לסמוך על שלטון הערב רב השולט בישראל באיצטילא "חרדית" ו"דתית" אני דואג לכבוד אבינו שבשמים לפני כבוד בשר ודם ותבואו ללמוד ותבינו שכת עמלק כאן שולט והם ימכרו עצמאות ישראל תמורת האיגוהיזם שלהם ואין צריך לדבר על החזרת ירושלם כמ"ש בעל הסולם ז"ל לפני כששים שנה אל תחפשו את עמלק בשונאי ישראל מחוץ לארץ ישראל כי כאן שולטים אותם הערב רב מצד עמלק העושקים את ישראל וחומסים את העניים במסים וארנוניות ובאים מבטיחים בבחירות הבטחות שקריות ובפועל מכבידים את העול על עניים והשכבות החלשות ,אין מה להתפלל שיחזרו בתשובה הערב רב לא יחזרו בתשובה גם על פתחה של גיהנם ואנחנו מצויים לשנאות אותם כי הערב רב הוא שונאינו הכי גדול ומי שלא נלחם נגד הערב רב יהיה מי שיהיה מוטב לו שלא נברא" כמ"ש ר' הלל משקלובר ז"ל תלמיד הגר"א ז"ל.
https://www.kaduri.net/Index.asp?CategoryID=131&Page=1&Flag=1
תוקן על ידי shay98 ב- 19/04/2009 20:07:54
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2008 04:12 |
|
| |
תראה אתה חכם
אתה צריך להבין שאתה מתכוון לאנשים מסויימים אבל, אנשים שקוראים זאת אינם יודעים בכלל למי אתה התכוונת בדבריך - וזה גורם להם לחשוד בכולם , ולחשוב על כולם שהם לא בסדר ובכך יצא שכרך בהפסדך
תראה צריך לדבר יפה , זה לא חנופה צריך לדבר בלשון רכה ויפה ועדינה כמה שיותר תקבל יותר שכר
גם שמוכיח אדם הכל בדרכי נעם , גם אם יש לו כעס בתוכו (למרות שעל ידי הכעס כתוב שאדם מאבד כל חכמתו) , הכל בדרכי נעם וכל נוהגים חכמים אמיתיים
דברי חכמים בנחת נשמעים , והם אינם מדברים על אדם באופן אישי
אבל אתה צעיר , ולא צריך כל כך למהר לקבוע מי חנף ומי צבוע , כי יש בזה סכנה נוראה וגדולה של לשון הרע ויותר טוב לא לדבר - אפילו שלפי רבי לוי יצחק מברדישטוב אין שום מום בישראל ולפי הרב מנחם מענדל שניאורסון אסור לראות רע באדם (ובטח שלא לפרסם את הרע- כי זה מה שעשה חם לנח באמת) ליהודי אסור לראות רע באדםד אחר, ובודאי שלא לפרסם אותו
כי אחרת עבור מלחמתו בחילול ה'' , יוצא שהוא מחלל את הקדושה יותר- על ידי ריבים ומדון ולשון הרע מיותר וחבל הרי עם ישראל צריך מי שילמד עליו זכות ואינם אוהבים מי שמקטרג עליהם.
תראה יש אנשים עם כיפה והם מעליבים אנשים , ויש אנשים בלי כיפה ובלי מצוות למקום , אך הם טובים ולא מכאיבים לזולתם
אין לי מה לומר לך
פשוט דרך הקיצוניות היא לא דרכי , כי אפשר לעשות הכל ובדרך נעם ודרך ארץ אמיתי
כמו הרב אשלג זצ"ל כיבד והעריך את הלא דתיים כמו שהם כבני אדם ואמר שגם רחשי ליבם נשמעים אצל ה''
ואם אתה דיברת על הרב עובדיה יוסף תחזור בך , ואם אתה לא חוזר אני לא סולח לך
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2008 04:57 |
|
| |
בס"ד
תגיד לי איפה ראית כאן שהזכרתי באופן אישי איזה תלמיד חכמים
ולמה אני צריך לחזור מדברי אמת ,אני לא מחניף לרשעים שבאים באיצטילא תורנית ומסלפים את התורה מאיפה ראית שדברתי כאן אישית נגד מישהו מה שדברתי נגד הדעות והמעשים של אנשים מסויימים .
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2008 05:06 |
|
| |
בס"ד
דברתי נגד חילול השם שעושים אנשי שס ועוד מפלגות באיצטילא תורנית והרב שהזכרת למעלה
רק חילול השם יצא ממפלגתו ואיני זקוק לסליחתך כי הבעתי דעת תורה נקיה ואין לי שום אינטרס אישי ,מלדבר יפה ולהחניף לרשעים יוצא חרבן גדול ואין משוא פנים בתורה כמ"ש "ולא תגורו מפני איש" לא תאגור דבריך מפני איש אמרו חז"ל ,דבר נוסף נאמר בברכות דף יט ע"ב "אין עצה ואין תבונה לנגד הוי"ה כל מקום שיש חילול השם אין חולקין כבוד לרב.עש"ה ועיין במהר"ל מפראג ז"ל בנר מצוה שכתב בחריפות נגד רבנים בדורו שלא הוכיחו וקרא להם "עדת קרח ושהם חוטאים ומחטיאים את הרבים" .עש"ה ודבר נוסף אתה מכנה אותי "קיצוני" על סמך מה? תקרא את האשכול שכתבתי נגד ההתלהמות של הימין
הקיצוני ,אני נגד קיצוניות מכל צד ימין ושמאל וכדומה יש את שביל הזהב אמר רבנו הרמב"ם ז"ל ובנושא האמת לאמיתה של תורה הרי אמר הרמב"ם "קבל את האמת ממי שאמרה".ועיין בפתיחה למורה הנבוכים בתרגום הר"ש אבן תיבון ז"ל
תוקן על ידי shay98 ב- 22/05/2008 5:52:33
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2009 20:12 |
|
| |
בס"ד אור ליום ב כו ניסן התשס"ט
הגיע זמן גילוי האמת לאמיתה של תורה ולדאוג לכבוד המקום כבית דוד ולא כבית שאול
וכדברי הגאון מלבי"ם ז"ל בשמואל ב סימן ו הפטרת שמיני על הפס' "והיה ארון הוי"ה בא עיר דוד ומיכל בת שאול נשקפה בעד החלון ותרא את המלך דוד מפזז ומכרכר לפני הוי"ה ותבז לו בלבה "
ומבאר מלבי"ם וז"ל:"מספר כי מיכל בת שאול מהיותה למודה בבית אביה שהיה כבודם חשוב בעיניהם מכבוד המקום,לא הרגישה בדבר הארון הבא ובכבוד ה' אשר לפניו ישמח מלך,רק יפלח חץ כבודה על כבוד בעלה הנגרע מערכו לעיניה כפי דעתה ,וזה ההבדל בית שאול ובית דוד "עכ"ל הטהורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2009 04:21 |
|
| |
פסיקתא רבתי פל"ה) "הקב"ה מכריז להם לצדיקי הדור ואומר להם: צדיקי עולם! אף על פי שדברי תורה חביבים עליכם, ) ◄
לא יפה עשיתם שחיכיתם לתורתי ולא חיכיתם למלכותי"!!!...
משתעשעים בתורה, גם הופכים התורה קרדום לחפור בה (קואליציות וכיבודים) אבל משיח לא מבקשים?!
מדוע באתי ואין איש, קראתי ואין עונה--הקצור קצרה ידי מפדות, ואם-אין-בי כוח להציל; הן בגערתי אחריב ים, אשים " ◄
נהרות מדבר, (ישעיה נ, ב)
יען כי נגש העם הזה בפיו ובשפתיו כבדוני ולבו רחק ממני ותהי יראתם אותי מצות אנשים מלומדה. לכן הנני יוסף להפליא את "◄
העם הזה הפלא ופלא ואבדה חכמת חכמיו" (ישעיה כט, יג).
ובפרשו על התפילה (סימן קס"ח) כתב החפץ חיים "כמה פעמים ביום אנו מבקשים על הגאולה אולם הבקשה בלבד אינה ◄
מספקת, יש לתבוע את הגאולה כפועל שכיר המבקש את שכרו, שהדין הוא שאם אינו תובע אין החיוב לתת את שכרו בו ביום, כן
אנו צריכים לתבוע את גאולתנו".
רבי שמעון בר יוחאי אף אומר, כי העדר הציפיה והבקשה על הגאולה, מעורר קיטרוג קשה: ◄
"כל אותן אלפים שנפלו במלחמה בימי דוד, לא נפלו אלא על שלא תבעו בנין בית המקדש"!... (מדרש תהילים מזמור יז').
אמרו חכמים: בשעה שמכניסין אדם לדין – שואלים אותו: ציפית לישועה?!" (שבת דף ל"א, ע"א) " ◄
ילקוט איכה: "אמר יצחק לפני הקב"ה: ריבונו של עולם! שמא אין חזרה לבנים?! ◄
השיבו הקב"ה: אל תאמר כן. יש דור שהוא מצפה למלכותי – מיד הם נגאלים, שנאמר: ויש תקוה לאחריתך נאום ה' ושבו בנים
לגבולם".
הרבי הריי"צ מליובאויטש בשיחת שמח"ת תרצ"ט: "אם היו כל ישראל יחד כגדול כקטן, אומרים: אבא! די כבר, רחם נא ◄
עלינו ושלח לנו משיחנו – ודאי היה משיח בא!"...
חגי פרק א': "... הַעֵת לָכֶם אַתֶּם, לָשֶׁבֶת בְּבָתֵּיכֶם סְפוּנִים -וְהַבַּיִת הַזֶּה (בית המקדש), חָרֵב.... יַעַן מֶה, נְאֻם ה' צְבָאוֹת--יַעַן ◄
בֵּיתִי אֲשֶׁר-הוּא חָרֵב, וְאַתֶּם רָצִים אִישׁ לְבֵיתוֹ. עַל-כֵּן עֲלֵיכֶם, כָּלְאוּ שָׁמַיִם מִטָּל; וְהָאָרֶץ, כָּלְאָה יְבוּלָהּ. וָאֶקְרָא חֹרֶב עַל-הָאָרֶץ וְעַל-
הֶהָרִים, וְעַל-הַדָּגָן וְעַל-הַתִּירוֹשׁ וְעַל-הַיִּצְהָר"
בבא מציעא פ"י, מ"ג: "נשבע הקב"ה, שלא יכנס בירושלים של מעלה – עד שיכנסו ישראל בירושלים של מטה – עד שיבנה ◄
המקדש! עד שיבוא משיח!"
יחזקאל פרקל"ו: "...לָכֵן אֱמֹר לְבֵית-יִשְׂרָאֵל, כֹּה אָמַר ה', לֹא לְמַעַנְכֶם אֲנִי עֹשֶׂה, בֵּית יִשְׂרָאֵל: כִּי אִם-לְשֵׁם-קָדְשִׁי אֲשֶׁר חִלַּלְתֶּם, ◄
בַּגּוֹיִם אֲשֶׁר-בָּאתֶם שָׁם. לֹא לְמַעַנְכֶם אֲנִי-עֹשֶׂה, נְאֻם ה' -יִוָּדַע, לָכֶם: בּוֹשׁוּ וְהִכָּלְמוּ מִדַּרְכֵיכֶם, בֵּית יִשְׂרָאֵל."
כמו שאבותיכם לא רצו לצאת מבין הגויים ושם חיללתם את שם ה' בעצם רצונכם לדבוק בגלות עגל הזהב (גם אלו עם הכפה
שלראשם) כך גם כיום יושבים דתיים בברוקלין, בלונדון ובמלבורן וממררים בבכי "אם אשכחך ירושלים!" – וכך גם היום תושבי
ישראל הדתיים. מדושני עונג מגלות הקואליציות, ולא מפריע להם כלל שמשיח לא יבוא היום, וחלילה לא יבוא מחר!? בושו
והיכלמו שאתם מחללים את שם ה' בקואליציות ובקומבינות פוליטיות ואינכם רוצים מלכות ה' דרך משיח, ועוד מתחצפים כלפי
שמים בצדקנות של תירוצים "תורניים" נוסח "לא לדחוק את הקץ"!?
ראה הוזהרת! הגאולה הרי תבוא ממילא: גם בלי "עזרתך"! אבל אל תתפלא, שאתה לא תהיה בין הזוכים לחיי הנצח, אם לא
טרחת להכין את בואו של המשיח ולא עוררת את אחיך בני ישראל לזעוק למלכות ה' דרך משיח! שערי שמים נסגרים בקרוב ממש.
תוקן על ידי דורש_טוב1 ב- 21/04/2009 4:18:42
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2009 19:10 |
|
| |
ממש כיף לדבר עם אנשים שיש להם קצת ידע אבל איך אפשר לחיות עם הדרך הזאת תפסיק כבר לצאת נגד כל העולם תירגעו אתם שניכם (אתה שי ודורש טוב) אין לכם שום דרך אחרת וץ מלקלל את כל העולם מה אתה בכלל מבין (שי) במילים של המלבים שכוונתו רק לעצמו תגיד לי החלקת על השכל נראה לך שבאמת הכוונה היא כפשוטו
מוכר לך המשפט "כל האומר ... אינו אלא חוטא"(אני ממש לא זוכר בדיוק את המילים) הייתי יכול לכתוב בצורה עדינה אבל נראה שתזרום איתי רק אם נכתוב כמוך, תתעורר חבר אין לך מושג במה שאתה מדבר זה לא חכמה לפזר צעקות תרד כבר מהרב עובדיה ואני לא יודע למי התכונת אבל כתבת די כללי כך שאפשר להבין את זה על כולם אין לך מושג מה הדינים וההנהגות בעניני המדינה ואתה פותח פה על כל גדולי הדור במה שכתבת (הר' אלישיב וכו') ואם אני לא טועה אתה כן יצאת אישי נגד רבנים ועל תתפלסף שיצאת נגד דרך מסוימת אתה כתבת מפורש נגד הר' עובדיה ת - ר - ג - ע, R - E - L - A - X. באיזה עוד שפה את רוצה את המילה
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2009 01:25 |
|
| |
בס"ד אור ליום ה כט ניסן התשס"ט
ראדו היקר ! אמר רבנו בחיי אבן פקודה ז"ל בתורת חובות הלבבות:"האמת היא כבדה על כן נושאיה מועטים"!!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2009 16:33 |
|
| |
מחילה אדון שי לא הבנתי איך זה עונה על טענותי (מקוה שגם אתה מבין שאין לזה קשר) אתה מוזמן לענות על הכל במרוכז באשכול השני שכחתי איך קוראים לו בדיוק אבל אתה יודע לאיזה אני מתכון
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2009 17:13 |
|
| |
שי...אני מבין למה קשה לאנשים לקבל את הדברים הכביכול
קשים שאתה כותב...כתבת דברים חזקים וברורים!
שי הביא בשם המלבי"ם:
"מספר כי מיכל בת שאול מהיותה למודה בבית אביה שהיה כבודם חשוב בעיניהם מכבוד המקום..."
צריך להבין שמדובר פה בבית שאול המלך משיח ה' שהיה צדיק גדול...
אז על אחת כמה וכמה האנשים שנקראים היום רבנים...
ודאי שכבודם חשוב להם יותר מכבוד שמיים...
וכי טובים ההרבנים בימינו משאול המלך וביתו?...לא נראה לי...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2009 17:28 |
|
| |
בס"ד יום חמישי כט ניסן התשס"ט
יישר כח כי טוב !דברים היוצאים מן הלב נכנסים ללב דברי אמת ניכרים !!
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|